Talotekniikka-alan yrittäjä: Valuuko tuloksesi vääriin taskuihin?

Tutkimme noin sadan keskisuuren talotekniikkayrityksen ostotottumuksia ja pyrimme löytämään uusia keinoja parantaa asiakkaidemme kilpailukykyä. Havaitsimme, että yritykset olivat vuonna 2017 maksaneet ostoistaan yhteensä 4 000 000 euroa enemmän, kuin heidän parhailla ostoehdoilla olisi pitänyt maksaa.


Keskisuuressa yrityksessä siis maksettiin keskimäärin 40 000 euroa ylimääräistä verrattuna omiin toimittajaehtoihin, mikä tekee kuukautta kohden jo yli 3 000 euroa.Mistä sitten johtuu, että yrittäjät ovat tulok­sensa kustannuksella valmiita jättämään neuvotellut osto­hinnat hyödyntämättä?Tällä hetkellä ostot tehdään usein verkkokaupasta tai puhelimella, jolloin ei välttämättä oste­ta halvimmalla vaan luotetaan, että tuttu myyjä antaa par­haan hinnan. Näin on toimittu pitkään, koska ei ole ollut työkaluja seurata ostohintoja tarkasti – ja jos on seurattu, on ostaminen ollut työlästä ja aikaa vievää.Tästä vanhas­ta totutusta tavasta on vaikea oppia pois, mutta nyt on oi­kea aika uudistaa ostaminen ja ottaa hinnoista löysät pois.Adminetin uusi hankintasovellus on rakennettu juu­ri tähän tarkoitukseen. Sovelluksen avulla tiedetään aina, mistä tuotteen saa halvimmalla ja samalla sen voi ostaa vaivattomasti ja nopeasti.

Projektin hallinnan kannal­ta hankintasovellus mahdollistaa ostojen toteuttamisen suunnitelmallisesti ja toteuman seuraamisen helposti pro­jektin aikana. Näin Adminet tukee yritystä sen kilpailuky­vyn kehittämisessä.

Adminetin avulla myös ostojen seuranta on helppoa. Ajantasaisen ostojen toteu­man seurannan lisäksi Adminet muodos­taa automaattiraportteja, jotka näyttävät viikko- ja kuukausitasolla sekä työmaa- että ostajakohtaisesti, maksetaanko tuotteista liikaa vai säästääkö yritys rahaa ostamalla tehok­kaasti.

Ostamisen iloa!


Antti Noronen
toimialajohtaja

Bloggaus Talotekniikka-alan yrittäjä: Valuuko tuloksesi vääriin taskuihin?
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Admicom Finland Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Hankinta
Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Rakentaminen
Valmisohjelmisto
Adminet ostojen seuranta prosessien tehostaminen ostamisen helpottaminen Kilpailutus hankintaprosessi automaattiraportit
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Asiakaskokemukset paljastivat Suomen parhaat ohjelmistotalot asiakkaille
Kymmenen verkkosovellusta kolmessa vuodessa - Altia ja Wunder löysivät ketterän kehityksen kulmakivet
Verkkokaupan perustaminen - Jatkuva kehittäminen on avain verkkokaupan kasvuun ja kannattavuuteen