Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

NYAB Groupin identiteetin päivittäminen ja verkkopalvelun uudistus

ReferenssiInfrastruktuuriprojekteihin sekä puhtaaseen energiaan erikoistunut ruotsalainen NYAB ja suomalainen uusiutuvan energian kehittäjä Skarta Energy yhdistivät voimansa maaliskuun 2023 lopussa. Yhdistymisen tavoitteena on kiihdyttää vauhtia puhtaan tulevaisuuden rakentamisessa. Tällä hetkellä yli 70 prosenttia konsernin liikevaihdosta tulee Ruotsista, jossa NYAB on saavuttanut poikkeuksellisen kannattavaa orgaanista kasvua ja rakentanut vahvan yrityskulttuurin sekä arvostetun brändin.

Valve auttoi NYABia uuden brändi-ilmeen muotoilussa sekä yrityksen verkkosivuston modernisoinnissa ja harmonisoinnissa.

Suunnitteluprosessin ytimessä oli Valveen co-design-malli, joka mukautettiin ketterästi projektiin sopivaksi, asiakkaan toiveiden mukaan. Mallia hyödynnettiin paitsi yhteisissä workshopeissa, myös avainhenkilöiden taustahaastatteluissa.

Visuaalisen identiteetin suunnittelun lähtökohtina olivat melko pelkistetty ilme ja katseen pitäminen tulevaisuudessa sekä uusiutuvan energian ja kestävän infran korostaminen. Halusimme erottautua kilpailijoista ja muista perinteisistä rakennusalan toimijoista, jotka ovat usein hyvin maskuliinisia ja värimaailmaltaan tummia.

Uusi brändi on otettu NYABilla hyvin vastaan ja logot, värit ja identiteetti koetaan onnistuneiksi. Suurin muutos tapahtui Ruotsin päässä, jossa käytiin keskustelua siitä, miten uusi brändi istuu uuteen kokonaisuuteen. Kokonaan uuden liiketoiminta-alueen, uusiutuvan energian, mukaan tuominen kokonaisuuteen ei ole helppoa, mutta ketterällä toimijoiden välisellä yhteistyöllä kokonaisuus on nyt ehyt ja toimiva. Co-design ja tarkka projektinhallinta takasivat sen, että hanke, johon tyypillisesti saattaisi kulua kuukausia vietiin läpi onnistuneesti asetetussa tiukassa aikataulussa.

”Uusi brändi-identiteetti on otettu NYABin työntekijöiden keskuudessa kaikkien muutosten keskellä hyvin vastaan. Eri organisaatiotasoja osallistettiin projektiin pitkin matkaa, joten työntekijöillä oli mahdollisuus olla mukana muutosmatkalla koko ajan. Tätä korostetaan myös co-design-työskentelyssä ja se koettiin tärkeäksi.”

–Minna Koistinen, viestintä- ja markkinointijohtaja, NYAB

Uusi ilme haluttiin jalkauttaa verkkoon, jolloin tuli ajankohtaisesti puristaa tiukkaan aikatauluun identiteettiuudistuksen lisäksi myös verkkosivu-uudistus. Valve tarttui haasteeseen muovaamalla entisen WordPress-alustan uuteen uskoon. Samalla kun ulkokuori päivitettiin modernimmaksi ja saavutettavammaksi, haluttiin selkeyttää eri kohderyhmien kävijäpolkuja läpi relevanttien sisältöjen kohti yhteydenottoa.

Projekti toteutettiin yhdistämällä kaksi erillistä sivustoa; sijoittajasivusto ja yrityssivusto, yhdeksi kokonaisuudeksi, vanhan yrityssivuston päälle. Tässä vaiheessa ei vielä toteutettu integraatioita, mutta suunnitelmissa on STT:n tiedotteiden integrointi sivustolle nykyisen iframe-upotuksen sijaan.

Ennen projektin aloitusta tehtiin tekninen auditointi, jossa tutkittiin vanhaa lähdekoodia. Auditoinnin perusteella tunnistettiin joitakin heikkouksia ja ongelmia, jonka pohjalta tehtiin suunnitelma tarvittavista korjauksia ja päivityksiä. Korjaustoimenpiteitä suoritettiin vanhassa lähdekoodissa, joiden avulla avulla parannettiin käyttökokemusta, suorituskykyä ja sivuston tietoturvaa.

Sivustolle rakennettiin myös uusia sisältöelementtejä, jotka paransivat käyttökokemusta ja monipuolistivat sisältöä sekä sen hallintaa.

Lisäksi vanhan sivuston ulkoasua päivitettiin ja paranneltiin. Tämä sisälsi visuaalisten elementtien, kuten kuvien ja grafiikoiden päivitystä sekä tyylien ja layoutin päivityksen. Lisäksi tehtiin teknisiä parannuksia käyttöliittymään, kuten navigaatiorakenteiden selkeyttäminen ja sisältöelementtien kehittäminen.

Suosittelija:

Uusi brändi-identiteetti on otettu NYABin työntekijöiden keskuudessa kaikkien muutosten keskellä hyvin vastaan. Eri organisaatiotasoja osallistettiin projektiin pitkin matkaa, joten työntekijöillä oli mahdollisuus olla mukana muutosmatkalla koko ajan. Tätä korostetaan myös co-design-työskentelyssä ja se koettiin tärkeäksi.

Minna Koistinen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Valve logo

Tiedot

Tilaaja: NYAB Group
Ajankohta: 2021 - 2022
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Antero Muranen / antero.muranen@valve.fi

Lisätietoja

Yritysprofiili Valve kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Viestintä

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Webkehitys
Käyttöliittymäsuunnittelu
Integraatiot

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Rakentaminen

Teknologia

Javascript
PHP
WordPress

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Valve kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Valve - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Valve - Muita referenssejä

Valve - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia

UA-84000188-1