Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Suomalaisen terveysteknologian vienti nousi jälleen uuteen ennätykseensä

BloggausHealthtech Finland julkaisi keväällä vientiraportin tulokset, joista selviää suomalaisen terveysteknologian tuoteviennin vuotuisen arvon nousseen jälleen uuteen ennätykseensä vuonna 2020.

 

Terveysteknologia on noussut Suomessa yhdeksi merkittävimmistä korkean teknologian vientialoista. Koronavuosi tuotti haasteita koko maailmalle, mutta siitä huolimatta suomalaisen terveysteknologian kokonaisvienti ylsi jälleen vuonna 2020 uuteen ennätykseensä: 2,43 miljardiin euroon. Kasvua kertyi edelliseen vuoteen verrattuna maltillisesti 0,5 prosentin verran.

 

”Aikaisempien vuosien kovaan kasvuvauhtiin verraten voidaan sanoa, että korona näkyy viime vuoden luvuissa varsin maltillisena kasvun kokonaismääränä. Yksittäisten segmenttien sisällä kasvu on kuitenkin ollut osin voimakastakin. Terveysteknologia on tuonut reilun 20 vuoden aikana Suomen ulkomaankauppaan jo lähes 14 miljardin euron ylijäämän, minkä avulla Suomeen on luotu muun muassa runsaasti uusia työpaikkoja”, kommentoi Healthtech Finlandin toimitujohtaja Saara Hassinen.

 

Haastavan koronavuoden vaikutus nousee erityisesti näkyviin lääkinnällisten laitteiden viennissä, kun se laski 10,3 prosentin verran 1,52 miljardiin euroon. In Vitro -diagnostiikan viennissä tapahtui sen sijaan huomattava kasvu. Se kasvoi reilut 27 prosenttia 0,83 miljardiin euroon, sisältäen sekä laitteet että reagenssit. Maittain tarkasteltuna Yhdysvallat on edelleen ylivoimaisesti suurin suomalaisen terveysteknologian tuoja, mutta Euroopan merkitys on selvässä kasvussa.

 

”Viime vuoden aikana terveysteknologian vienti Eurooppaan kasvoi 871 miljoonasta eurosta jopa 1028 miljoonaan euroon. Prosenteissa mitattuna Euroopan osuus viennistä on nyt noin 42 prosenttia. Suurimpia eurooppalaisia tuojamaita ovat muun muassa Iso-Britannia, Saksa, Ranska, Italia, Ruotsi ja Venäjä”, Hassinen kertoo.

 

Koko alan on jatkanut kasvuaan jo parikymmentä vuotta. Suomessa valmistetuista terveysteknologia-alan tuotteista suurin viedään ulkomaille, mutta yrityksillä on edelleen halu ja tarve kehittää ratkaisujaan myös Suomessa.

Pinterest
Innokas Medical logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Innokas Medical kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti

Toimialakokemus

Terveys- ja sosiaalipalvelut

Siirry yrityksen profiiliin Innokas Medical kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innokas Medical - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innokas Medical - Muita referenssejä

Innokas Medical - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia