Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Onko pilvipalvelu nykyään itsestäänselvyys? Toteutustapa ei ainakaan ole

BloggausYhä useampi yritys automatisoi taloushallinnon prosessinsa pilvipalvelulla, joka houkuttaa monesta hyvästä syystä. Pilvipalvelukin on kuitenkin osattava valita oikein – etenkin kun elää jatkuvassa muutoksessa, kuten hoiva- ja terveyspalveluyritys Attendo.

Yritysten sähköistäessä sisäisiä prosessejaan ovat pilvipalvelut selkeästi yleistyneet viime vuosien aikana. Taloushallinnossa digitalisointi on edennyt jo kypsään vaiheeseen ja useat yritykset vaihtavat tällä hetkellä vanhentuneita järjestelmiään uuden sukupolven teknologiaan. Ratkaisujen avulla kehitetään ja automatisoidaan työläitä prosesseja, mikä sekä parantaa tehokkuutta että helpottaa myös seurantaa ja raportointia. Pilvipalveluna toteutetut SaaS-ratkaisut (Software as a Service) ovat yleinen trendi, joihin myös taloushallinto suuntautuu yhä useammin järjestelmänvaihdon tullessa ajankohtaiseksi.

Mitä pilvestä pitäisi tietää?

SaaS-ratkaisujen vetovoimalle on monia syitä, oli yritys sitten vaihtamassa olemassa olevaa järjestelmää pilvipalveluun tai valitsemassa aivan uutta ratkaisua. Pilvipalveluiden tuomat hyödyt tuottavuudessa, tietoturvallisuudessa ja kustannustehokkuudessa selittävät niiden suosiota. SaaS on helppo ottaa käyttöön ja sen aloituskustannukset ovat matalat, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon, etenkin jos yrityksen IT-resurssit ovat rajalliset. Pilvipalvelu on tietenkin kätevästi käytettävissä myös mobiililaitteella, joka helpottaa käyttäjien työskentelyä.

SaaS-ratkaisuissa on kuitenkin useita eri toteutustapoja, kuten esimerkiksi jaettu tai dedikoitu ratkaisu. Jos ratkaisu on jaettu SaaS, sitä käyttävät muutkin yritykset, mikä saattaa vaikuttaa palvelun vakauteen, turvallisuuteen ja asiakaskohtaisten muokkausten mahdollisuuksiin. Perinteisempi On Premise -ratkaisu taas voi olla järkevä vaihtoehto, jos organisaatiosta löytyy IT-osaamista ja IT- infraan on jo panostettu.

Joustavuutta muuttuviin tarpeisiin

Niin ratkaisuja kuin yrityksiäkin on erilaisia, joten ratkaisun toteutus on osattava valita oikein. Yrityksetkään eivät pysy samanlaisena vuodesta toiseen, vaan tarpeet muuttuvat esimerkiksi kasvun ja kansainvälistymisen myötä. Kansainvälisissä konserneissa pyritään usein yhtenäistämään toimintatapoja ja prosesseja keskitetyillä ratkaisuilla, joita käytetään useissa eri maissa. Pilvipalveluiden joustavuus ja skaalautuvuus mahdollistavat ratkaisun muokkaamisen yrityksen muuttuviin tarpeisiin sopivaksi.

Attendo automatisoi ostolaskujen käsittelyn pilvipalvelulla

Ruotsissa vuonna 1985 perustettu hoiva- ja terveyspalvelukonserni Attendo koostuu useista yrityksistä ja sen yritysrakenne muuttuu jatkuvasti. Attendo valitsi Paletten pilvipalvelun automatisoidakseen konsernin ostolaskujen käsittelyn. Ratkaisu on konsernin käytössä sekä Suomessa että Ruotsissa. Järjestelmien kilpailutuksen aikaan Attendo Suomi -konserniin kuului 40 yhtiötä, kun niitä on nyt jo noin 100. Ostolaskujen määrä on kaksinkertaistunut alle kahden vuoden aikana 160 000 laskun vuosivolyymiin, ja ratkaisun käyttäjiä on tänä päivänä lähes 700. Jatkuva muutos ja kasvu vaativat myös ratkaisulta jatkuvaa kehitystä sekä mahdollisuutta vaiheistettuun laajentamiseen.

Attendon käytössä on Paletten dedikoitu SaaS-ratkaisu, joka skaalautuu vastaamaan konsernin kasvua niin yritysten, yksiköiden kuin transaktioiden määrissä. Dedikoitu ratkaisu mahdollistaa myös asiakkaan omien kehitystoiveiden toteuttamisen. Ratkaisu on suunniteltu helppokäyttöiseksi, jotta asiakas pystyy itse hallinnoimaan järjestelmää, vaikka apua ja tukea saakin aina tarvittaessa.

Lue SaaS -ratkaisuistamme lisää täältä.

Pinterest
Palette Software Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Palette Software kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Hankinta
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Omat tagit

hankinnasta maksuun
P2P

Siirry yrityksen profiiliin Palette Software kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Palette Software - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Palette Software - Muita referenssejä

Palette Software - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia