Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Solution Consultantin työ on monipuolista ja itsenäistä

Bloggaus

Millainen työ on Solution Consultant? Entä millaista on arki Paletten konsulttina? Haastattelimme Emiliaa, kuka on ollut osana Paletten konsulttitiimiä nyt puolentoista vuoden ajan.

Ennen Palette Softwarelle tuloa Emilia työskenteli usean vuoden ajan taloushallinnon tehtävissä ja ostolaskujen kierrätysjärjestelmien parissa. Kun ratkaisujen käyttö alkoi tuntua jo tutulta, alkoi Emilia kiinnostua yhä enemmän järjestelmän toiminnasta: ”Hain Palettelle töihin, sillä halusin keskittyä enemmän siihen, miten asiat voisi toteuttaa ostolaskuprosessissa yhä paremmin ja tehokkaammin. Konsulttina pääsen miettimään ja ratkomaan juuri näitä asioita asiakkaitteni kanssa.”

Konsultin työtä Emilia kuvailee monipuoliseksi ja vaihtelevaksi, eikä kahta samanlaista päivää ole. Konsultit tekevät paljon yhteistyötä asiakasyritysten ja erilaisten ihmisten kanssa esimerkiksi palavereiden ja koulutuksien parissa. Projektit itsessään tuovat myös merkittävää vaihtelua työpäiviin, sekä innostavaa haastetta: ”Työni konsulttina on viedä ja muokata Palette-ratkaisu osaksi asiakasyrityksemme prosesseja ja auttaa heitä tehostamaan ostolaskujen kierrätystä entisestään. Saan päivittäin miettiä uusia mahdollisuuksia ja ratkaisuja, sillä jokaisella asiakkaalla on tietysti omat uniikit tarpeet ja toimintatavat.”

Emilia on viihtynyt konsultin tehtävissä, sillä työ on haastavaa, mutta palkitsevaa ja työssä saa paljon vastuuta alusta alkaen:

”Pidän työni itsenäisyydestä ja vastuusta. Saan itse suunnitella projektien aikataulutuksen ja oman työkalenterini, ja olen vastuussa omista projekteistani. Vaikka työ on hyvin itsenäistä, saan myös aina tarvittaessa apua ja tukea osaavalta konsulttitiimiltämme.”

Hyvän tiimityöskentelyn merkitys on kasvanut koronan myötä, kun koko konsulttitiimi on siirtynyt työskentelemään kotitoimistoilta. Konsultin työ on suureksi osaksi ideoiden pyörittelyä, sparrausta ja pohdintaa, mitä on parasta tehdä jonkun toisen kanssa yhdessä. Onneksi ideointia voi tehdä myös etänä: ”Joskus paras keino päästä projektissa eteenpäin on pyöritellä mahdollisia ratkaisuja toisen ihmisen kanssa. Olemme pitäneet yhteisiä ideointihetkiä etänä tiimimme kanssa, ja siitä on ollut paljon apua.”

Millaiselle ihmiselle suosittelisit Solution Consultantin työtä?

”Suosittelen konsultin työtä henkilöille, jotka haluavat jatkuvasti oppia uutta ja kehittää omaa osaamistaan, sillä sitä me konsultit teemme päivittäin. On myös hyvä olla järjestelmällinen, sekä nauttia itsenäisestä työskentelystä ja vastuullisista tehtävistä.”

Katso Paletten avoimet työpaikat.

Pinterest
Rillion logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Rillion kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Hankinta
Projektinhallinta
Taloushallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Rillion kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rillion - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Rillion - Muita referenssejä

Rillion - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia