Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

DevOpsissa(kin) on kyse ihmisistä

BloggausEt varmaankaan ole voinut välttyä hype-termiltä DevOps. Lupaukset houkuttelevat: DevOpsin avulla ohjelmistokehityksen vauhti kiihtyy ja digipalvelulle asetetut liiketoiminnalliset tavoitteet saavutetaan nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. DevOpsiin kuuluu toki olennaisesti teknologia – esimerkiksi modernien pilvialustojen hyödyntäminen ja kaiken automatisointi. Mutta pohjimmiltaan DevOpsissa on kyse meistä. Ihmisistä.

DevOps ilmestyi puheisiin jo vuosikymmen sitten, mutta 2020-luvulla DevOps on alkanut näkyä yhä useampien yritysten strategioissa. DevOpsista on tullut suorastaan tämän ajan agile: toimintatapa kaikkialla, missä liiketoiminnan tavoitteiden saavuttamiseksi kehitetään digitaalisia palveluita.

DevOpsilla tarkoitetaan digitaalisten palveluiden kehittämisen mallia, jossa kehitys, integraatiot, testaus ja ylläpito on automatisoitu mahdollisimman pitkälle. DevOps lupaakin paljon: uudet digipalvelut saavuttavat niille asetetut liiketoimintatavoitteet nopeammin. Toimintamallin ytimessä on ohjelmiston koko elinkaaren huomioiminen, jolloin uuden kehittämisen lisäksi huolehditaan kuntoon myös ylläpitoon ja tietoturvaan liittyvät seikat. Lyhyet syklit varmistavat nopean palautteen saamisen ja siten asiakaslähtöisyyden.

Ketkä osallistuvat DevOps-kulttuurin luomiseen?

DevOpsista puhuttaessa ajaudutaan helposti teknologiakeskusteluun. DevOpsin täysi hyödyntäminen vaatii kuitenkin ensisijaisesti kulttuurimuutosta, sillä kyse on yhteistyön rakentamisesta läpi koko organisaation ja digitaalisen palvelun arvoketjun.

Jotta DevOpsin mukaiseen toimintamalliin siirtyminen on mahdollista, tarvitaan organisaatiosta mukaan erilaisia ryhmittymiä.

  • Ylin johto. Koska DevOps muuttaa tavan, jolla organisaatiosi tekee yhteistyötä, ylimmän johdon tuki on tuikitärkeää.
  • Moniosaavat asiantuntijatiimit. Viimein tuodaan ihan oikeasti yhteen niin uuden kehittäjät, ylläpitäjät, tietoturva-asiantuntijat, liiketoiminnan edustajat, tekniset arkkitehdit kuin asiakkaatkin.
  • Ekosysteemin toimijat. Harva yritys voi enää toimia umpiossa, vaan uudet liiketoimintamallit vaativat usean toimijan yhteistyötä. Tämä pitää huomioida digipalveluiden elinkaarta suunnitellessa.

Kuinka päästä alkuun DevOpsin hyödyntämisessä?

DevOpsiin siirtyminen vaatii johtamista, kuten mikä tahansa muukin toimintamalleja syvästi rukkaava muutos. Tärkeintä on, että uudelle toimintatavalle on johdon tuki sekä innokkaat agentit, jotka varmistavat muutoksen kulkeutumisen läpi organisaation.

Mikäli pohdit mitä hyötyä DevOpsiin siirtymisestä voisi olla tiimillesi, lue lisää aiheesta Vincitin trendioppaasta. Voit ladata sen suomeksi tai englanniksi. Mikäli haluat sparrailla moderneista ylläpitopalveluista tai DevOpsin vaatimasta kulttuurimuutoksesta, varaa juttuaika suoraan kalenteristani.

Henna Niiranen on Vincit DevOps & Platforms -yksikön liiketoimintajohtaja, innokas siltojen rakentajana ja siilojen räjäyttäjä. Verkostoidu Hennan kanssa myös LinkedInissä.

Pinterest
Vincit logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vincit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Omat tagit

DevOps
digipalvelu
Teknologia

Siirry yrityksen profiiliin Vincit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vincit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Vincit - Muita referenssejä

Vincit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia