Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kiven alla – mobiilisovellus tarjoaa ulkoiluelämyksiä ja houkuttelee liikkumaan

ReferenssiVincitin kehittämä mobiilisovellus avaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia tutustua geokätköilyyn hakemalla fyysisiä ja virtuaalisia kohteita omalla älypuhelimella. Sovelluksen tilaaja, geokätköilijöiden verkkokauppa sekä lajiin liittyvää koulutus-, opastus- ja elämystoimintaa järjestävä Kiven alla Oy sai toimintaansa tervetullutta vetoapua koronan tyrehdyttäessä tapahtumapuolen miltei tyystin.

Elämysten syventämistä yhä laajemmalle käyttäjäjoukolle

Korona vauhditti Kiven alla Oy:n ajattelemaan teknologian tuomia mahdollisuuksia entistä laajemmalla perspektiivillä. Syntyi ajatus mobiilisovelluksen kehittämisestä – hyödyntämällä oman älypuhelimen sijainti- ja karttatietoja yhä useampi voisi tutustua geokätköilyyn. Perinteisestihän geokätköily perustuu satelliittipaikannukseen, ja gps-paikantimien vaatimat investoinnit rajaavat turhan usein mahdollisuuksia tarjota uudenlaisia luontoelämyksiä niistä kiinnostuneille. Sovelluksen avulla elämyksen tarjoaja voi rakentaa valittuun ympäristöön kätköilyradan, jonka varrelta etsitään niin fyysisiä kuin virtuaalisia kohteita.

Aitoa vastaava virtuaalikokemus

Mobiilisovelluksen kehitystyö oli Kiven alla Oy:lle iso panostus. Tekijöiksi haluttiin kovan tason ammattilaisia, jotka myös tuntevat geokätköilyn entuudestaan: tämä auttaisi ymmärtämään toimintaa, minkä uskottiin myös helpottavan prosessin sujumista.

Vincit valikoitui luontevasti toteutuskumppaniksi. Kiven alla Oy:n saadessa Business Finlandin tukirahoituksen yhteistyö voitiin aloittaa. Asiakas tiesi, mitä halusi, ja pystyi suunnittelemaan kätköratoja tarpeen mukaan. Vincit suunnitteli ja toteutti sovelluksen kokonaisuudessaan: visuaalisen ilmeen, käyttöliittymäsuunnittelun ja ohjelmistokehityksen.

Sovelluksen teknologiaksi valittiin Googlen kehittämä Flutter, joka toimii sekä Android– että iOS-alustoilla. Flutter mahdollisti nopean ja siten myös kustannustehokkaan toteutuksen, kun monen muun teknologiavaihtoehdon kanssa olisi jouduttu aloittamaan useampi asia lähtöruudusta.

Käyttäjille mieleinen sovellus houkuttelee liikkumaan

Hyödyntämällä Flutterin komponentteja karttatietojen laatimiseen saatiin aikaan edustava mobiilisovellus, joka mahdollistaa niin etänä vedettävät kuin omatoimisetkin geokätköilyelämykset. Korona vauhditti hyvää alkusuosiota, ja jatkossa sovellus tukee luontevasti myös livenä järjestettäviä tapahtumia.

Vincitläiset pilotoivat sovelluksen varmistaakseen sen toimivuuden ja käyttäjäystävällisyyden. Samalla syntyi ideoita laajamittaisemmastakin hyödyntämisestä. Geokätköilysovellus otettiinkin kesällä 2021 käyttöön myös Särkänniemen huvipuistossa ja Särkänniemen kausikorttilaiset saivat puistoalueelle oman kätköradan.

Olen erittäin tyytyväinen Vincitin toimintaan. Työnjako projektin aikana oli selkeä ja ilmapiiri rento. Tällaisen kehitysprojektin aikana tulee aina jotain odottamatonta eteen – Vincit ratkaisi eteen tulleet haasteet sujuvasti ja hoiti homman kaiken kaikkiaan todella hyvin.

Aikataulu ei venynyt, vaikka testausta tehtiin paljon. Lopputuote on sellainen kuin halusinkin; kaikki on toiminut moitteettomasti, eikä päivityksiä ole tarvittu. Vincitin ote tekemiseen oli kauttaaltaan ratkaisulähtöinen, ja he olivat aidosti asiakkaan puolella. Tosi päteviä kavereita.

Harri Hirvasniemi

Toimitusjohtaja / Kiven alla Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Vincit logo

Tiedot

Tilaaja: Kiven alla Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Veli-Pekka Eloranta, +358 44 557 0591

Lisätietoja

Yritysprofiili Vincit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Urheilu, viihde ja virkistys

Teknologia

Google

Omat tagit

visuaalinen ilme
Käyttöliittymäsuunnittelu
sovelluskehitys

Siirry yrityksen profiiliin Vincit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vincit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Vincit - Muita referenssejä

Vincit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia