Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kalmar – konttiviidakon konfiguraatiot hallintaan

ReferenssiKalmar on terminaalien automatisoinnin ja energiatehokkaan konttien käsittelyn edelläkävijä. Yritys kehitti Vincitin kanssa uuden ohjelmiston, jonka avulla konttiterminaalin asiakaskohtaisten konfiguraatioiden hallinta on helpompaa ja nopeampaa – ja siten koko terminaalioperointi entistä tehokkaampaa ja turvallisempaa.

Poikkeuksellisen monimutkainen työmaa

Tämän päivän konttiterminaali on logistinen viidakko, jossa eri toimijoiden erilaiset kontinkäsittelylaitteet liikkuvat toistensa seassa – osa ihmisen kuljettamana, osa automaattisesti. Kaiken lisäksi jokaisessa laitteessa on oma ohjelmistonsa, jonka avulla laiteyksikön asetuksia päivitetään vastaamaan senhetkistä tarvetta ja tilannetta.

Suurissa terminaaleissa voi kaikki laitteet huomioiden olla jopa 100 000 konfiguroitavaa asetusta, ja asiakaskohtaiset konfiguraatiot voivat erota toisistaan hyvinkin paljon. Näin ollen kaikkien laitteiden keskitettyyn ja kokonaisvaltaiseen hallintaan kykenevälle prosessille oli selkeä tarve.

Uusi lähestymiskulma koko tuotehallintaan

Konttiterminaalin vaativassa ympäristössä laiteasetusten määritteleminen ja käsin päivittäminen vaatii paljon aikaa ja osaamista. Lisäksi inhimillisten virheiden mahdollisuus on aina olemassa – ja kun eri laitteita konfiguroidaan eri ohjelmistoilla, riskikerroin kasvaa entisestään. Tähän haasteeseen Kalmar pyysi apua Vincitiltä, jonka kanssa yhteistyötä oli tehty jo aiemmin.

Projektin tavoitteena oli rakentaa keskitetty hallintajärjestelmä, jonka avulla kaikki terminaalin konfiguroinnit voitaisiin suunnitella, validoida ja toteuttaa kaikentyyppisissä konttiterminaaleissa. Ohjelmiston joustavuusvaatimukset olivat siis korkealla tasolla, ja haastavuutta lisäsi omalta osaltaan tarve laitekohtaisten asetusten etäpäivitettävyyteen. Näin haluttiin varmistaa, että terminaali toimii parhaalla mahdollisella teholla myös silloin, kun esimerkiksi vaihtelevat sääolosuhteet synnyttävät tarpeita laitteiden maksiminopeuksien tai muiden ominaisuuksien säätämiseen.

Yhden alustan monet hyödyt

Vincitin ja Kalmarin kehittämä CCM (Centralized Configuration Management) mahdollistaa projektikohtaisen laite- ja sovelluskonfiguroinnin yhdestä paikasta. Tämä tekee itse konfigurointityöstä hallittavampaa ja nopeampaa. Kaikki tarvittava tieto on selkeästi ja keskitetysti saatavilla sekä räätälöitävissä projektikohtaisten tarpeiden mukaan.

CCM auttaa lisäksi ymmärtämään entistä paremmin konfiguroitavuuteen liittyviä tarpeita ja asiakasympäristöjen toimintaedellytyksiä. Siksi ratkaisu myös mahdollistaa aikaisempaa laadukkaamman ja tarkemman tuotesuunnittelun sekä helpomman käyttöönoton.

Saimme Vincitin kanssa projektin hyvin vauhtiin, vaikka liikkeelle lähdettiin tyhjästä. Työnjako ja odotukset olivat koko ajan selvillä ja kaikkien tiedossa. Itse projekti sujui vuorovaikutteisesti ja käyttäjälähtöisesti, ja lopputulos oli laadukas ja selkeä. Teknisen toteutuksen ja arkkitehtuurin korkea taso puolestaan tuli esiin, kun tuote siirtyi meille jatkokehitykseen. Tehdyn ratkaisun päälle on helppo tehdä vaadittavaa hienosäätöä ja hakea niitä askelmerkkejä, joilla järjestelmä viedään tuotantokäyttöön. Olen hyvin tyytyväinen siihen, mitä saimme aikaan.

Jukka Mäkinen

SENIOR MANAGER, PRODUCT MANAGEMENT / KALMAR

Pinterest
Referenssin infoboxi
Vincit logo

Tiedot

Tilaaja: Kalmar
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Hannu Luoto, +358 40 564 4480

Lisätietoja

Yritysprofiili Vincit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus

Omat tagit

palvelumuotoilu
UI-suunnittelu
UX-suunnittelu

Siirry yrityksen profiiliin Vincit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vincit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Vincit - Muita referenssejä

Vincit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia