Vuoden 2020 ensimmäisellä vuosineljänneksellä kuluttajat käyttivät sovelluskaupoissa yli 23 miljardia dollaria, mikä on uusi vuosineljänneskohtainen ennätys. Pelkästään pelisovelluksiin kulutettiin yli 16,7 miljardia dollaria. Tiedot tulevat ilmi App Annien julkaisemasta datasta, josta TechCrunch uutisoi.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä tehtiin maailmanlaajuisesti 31 miljardia uutta sovelluslatausta, mikä tarkoittaa 15 prosentin kasvua vuoden 2019 viimeisestä neljänneksestä. Google Play Storessa latausmäärät kasvoivat 5 prosentilla edellisvuoden vastaavasta ajankohdasta ja iOS-laitteilla kasvua oli 15 prosenttia.

 

Mobiilisovellusten laatusmäärät vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä. Kuva: App Annie

 

Kasvun taustalla on koronaviruspandemia, joka on pakottanut ihmiset pysyttelemään sisätiloissa ja keksimään uutta ajanvietettä sekä hoitamaan kotoa käsin niin työt kuin tapaamiset läheistenkin kanssa.

Pelisovellusten lisäksi erityisen suurta kasvua nähtiin terveyteen ja liikuntaan sekä koulutukseen ja liiketoimintaan liittyvien sovellusten osalta. Niiden latausmäärät kasvoivat vuoden takaisesta kymmenillä prosenteilla. Latausmäärissä kärkisijaa pitää kuitenkin nuorten suosima TikTok ennen WhatsAppia ja Facebookia

 

Tiktok oli alkuvuoden ladatuin mobiilisovellus. Kuva: App Annie

 

Luonnollisesti rikottu ennätys näkyy myös sovellusten parissa vietetyssä ajassa. App Annie kertoo Android-laitteille tehdystä analyysistä, jonka mukaan sovellusten ja pelien keskimääräinen viikoittainen käyttöaika kasvoi 20 prosenttia vuoden 2019 vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

 

Linkkejä muihin artikkeleihin