Kuinka välttää sohvaperunaksi muuttuminen, kun koronavirus laittaa kuntosalien ovet säppiin ja sulkee meidät kaikki neljän seinän sisään?

Onneksi teknologialla on tähänkin ongelmaan ratkaisu. Mobiilisovelluksia kotijumppailun avuksi on tarjolla kymmenittäin. Halusit sitten ylläpitää kuntoasi kotona ollessa tai aloittaa uuden harrastuksen, puhelimen sovelluskaupasta löytyy apu! Tässä joukko suosittuja mobiilisovelluksia, jotka tarjoavat erilaisia kunto-ohjelmia kotona toteutettavaksi.

Halusit sitten ylläpitää kuntoasi kotona ollessa tai aloittaa uuden harrastuksen, puhelimen sovelluskaupasta löytyy apu!

Aaptiv – Tuhansia ääniohjattuja harjoituksia

Androidilla, iPhonella ja Apple Watchilla toimiva Aaptiv on maksullinen, mutta sitä voi kokeilla ilmaiseksi. Sovellus sisältää tuhansia harjoituksia eri tarkoituksiin, juoksemisesta voimaharjoitteluun ja joogaan. Harjoitukset on luokiteltu eri kategorioihin ja vaikeusasteihin, ja valintaa helpottamaan löytyy muilta käyttäjiltä saatu tähtiluokitus. Harjoitukset ovat ääniohjattuja, joten puhelinta ei tarvitse jatkuvasti räpeltää kuntoilun aikana.

Aaptivin verkkosivut

 

FitBit Coach – Selkeät video-ohjeet, myös ilmaiseksi

FitBit-hyvinvointirannekkeen sovelluksen käyttöön ei tarvitse FitBit-ranneketta. Sovellusta voi käyttää Windows 10:llä, Xboxilla, Hololensillä, Androidilla, iPhonella ja iPadilla. Tarjolla on ilmaisversio tai maksullinen premium-tili, joka tuo mukanaan lisäominaisuuksia. Harjoitukset esitetään selkeinä videoina, ja tarjolla on harjoituksia moniin erilaisiin kuntoilumuotoihin.

FitBit Coachin verkkosivut

 

Asana Rebel – Joogaa ja terveellisiä elintapoja

Joogaan erikoistunut Asana Rebel toimii Androidilla, iPhonella, iPadilla, Apple Watchilla sekä Apple TV:ssä. Sovellus tarjoaa apua paitsi joogaharjoituksiin videoiden muodossa, myös meditaatioon ja parempaan unihygieniaan. Osaa harjoituksista voi selata ilmaiseksi, mutta kaiken sisällön saadakseen sovelluksesta on maksettava. Harjoitukset on jaettu kategorioihin erilaisten tarkoitusten mukaan, esimerkiksi rentoutuksiin tai core-lihasten harjoitteluun.

Asana Rebelin verkkosivut

 

Adidas Training and Running by Runtastic – Mahdollisuus myös omien treenien luomiseen

Androidilla, iPhonella ja Apple Watchilla toimiva sovellus sisältää suuren määrän ilmaista sisältöä, selkeät video- ja ääniohjeet sekä mahdollisuuden räätälöidä myös omia harjoitusohjelmia. Sovelluksesta on tarjolla maksullinen premium-versio, joka tarjoaa lisäominaisuuksia, mutta ilmaisversiolla pääsee jo pitkälle.

Adidas Training and Running by Runtastic verkkosivut

 

Nike Training Club – Kokonaan ilmainen kuntoilusovellus

Niken täysin ilmainen sovellus toimii Androidilla, iPhonella sekä Apple Watchilla. Harjoituksia voi selata lihasryhmien tai tavoitteiden kautta tai rajata ainoastaan ilman välineitä tehtäviin tai lyhyisiin harjoituksiin. Harjoitukset on helppo jakaa näkymään myös televisiosta, jotta pientä puhelimen ruutua ei tarvitse treenatessa tiirailla.

Nike Training Clubin verkkosivut

 


Jos kuntoilusovellukset eivät nappaa, katso lähes 10 miljoonan Youtube-käyttäjän seuraaman fitness-gurun Jeff Cavalieren kattava kotikuntoiluohjelma allaolevasta videoupotuksesta:

 

Lähde:
Techradar

 

Lue myös 7 lupaavinta terveyden ja hyvinvoinnin startupia Suomesta ja Ohjelmistotalot antavat oppimissovelluksiaan ilmaiseksi koulujen käyttöön koronaviruksen aikana.