Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Uusi työaikalaki velvoittaa työnantajaa seuraamaan työaikoja aiempaa laajemmin

BloggausVuoden 2020 alussa astui voimaan uusi työaikalaki, ja lain mukanaan tuomat muutokset koskevat todennäköisesti myös teidänkin yritystänne. Yksi merkittävimmistä muutoksista on lakiin kirjattu velvollisuus seurata työntekijöiden työaikaa – ja tämä koskee aiempaa laajemmin toimihenkilöitä ja asiantuntijoita sekä myös etätyötä tekeviä, toisin kuin ennen.

Hyvin tyypillisesti työaikaa on seurattu esimerkiksi leimauslaitteilla niiden työnteijöiden osalta, joiden työskentely vaatii läsnäoloa työpaikalla. Sen sijaan toimihenkilöiden ja asiantuntijoiden kohdalla ei ole välttämättä tehty minkäänlaista seurantaa todellisista tehdyistä työtunneista. Joustavasti ja itseohjautuvasti tehtävää asiantuntijatyötä voidaan usein tehdä myös toimistotyölle epätyypillisinä ajankohtina työpaikan ulkopuolella, minkä vuoksi työhön käytetty aika saattaa olla vaikeasti mitattavissa. Jos etätyöläisen työaikaa ei seurata, voi ongelmaksi muodostua työ- ja vapaa-ajan kietoutuminen toisiinsa, jolloin työntekijät ovat käytännössä koko ajan töissä.

Uuden lain myötä halutaan suojella työntekijöitä velvoittamalla työnantaja mittaamaan kaikkea työhön käytettävää aikaa.

On myös hyvä muistaa, että oikein toteutetulla työajanseurannalla on tärkeä merkitys myös silloin, jos työnantajalla ja työntekijällä on erimielisyyksiä tehdyistä työtunneista ja niistä suoritetuista korvauksista. Jos työnantaja ei ole hoitanut työajanseurantaa lain mukaisesti, tuomioistuin yleensä luottaa työntekijän antamiin selvityksiin esimerkiksi ylityökorvauksista.

 

Yksi järjestelmä – useita erilaisia käyttötapoja?

Velvollisuus työajanseurannasta asettaa yrityksille omat haasteensa. Palkkalistoilla saattaa olla monenlaista työntekijää, joiden erilaiset työtehtävät määräävät sen, missä ja milloin työ täytyy suorittaa. Yhden yrityksen sisällä työvoima saattaa hoitaa tehtävänsä joustavasti etätyönä, olemalla läsnä työpaikalla tiettynä työaikana tai liikkumalla paikasta toiseen työpäivän kuluessa, mutta kuitenkin sidottuna työaikaan. Tästä syystä yksi kirjaustapa ei useinkaan sovi kaikille.

 

Työaikalain asettamat vaatimukset vaativat monipuolista järjestelmää

Työaikalaissa määritellään muun muassa säännöllisen työajan enimmäistyöaika, ylityöaika sekä työvuorojen väliset lepoajat. Uuden lain mukanaan tuoma uusi joustotyömalli tarjoaa työntekijälle vapauksia tehdä valintoja itse sen suhteen, missä ja milloin työnsä hoitaa. Työnantaja määrittelee työntekijälleen tehtävät ja niitä koskevat tavoitteet sekä aikataulun.

Työajanseurantajärjestelmissä keskeisiä ominaisuuksia ovat muun muassa työaikaliukumien ja ylitöiden seuranta, tuntilappujen sähköistäminen, liikkuvan työvoiman reaaliaikainen seuranta ja raportointi sekä TES-tulkinnat ja palkka-aineistot. Kerätyistä työajoista voidaan järjestelmässä koostaa erilaisia raportteja ja aineistoja. Järjestelmissä on mahdollista tuottaa työaikakirjauksien pohjalta myös jopa automaattisesti TES-tulkittu palkka-aineisto ja tiedot saa kätevästi siirrettyä useimpiin palkka- ja taloushallinnon ohjelmistoihin.

Pinterest
Maxtech logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Maxtech kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Integraatiot
IoT
It-infra loppukäyttäjäpalvelut
Paikkatieto GIS
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Rakentaminen
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Huolto ja korjaus
Johtamistyö
Konsultointi
Laitteet
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

työaikalaki
työaikapankki
Työaikapäätteet
uusi työaikalaki
joustava työaika
Joustotyö
paikannuspalvelut
ajopäiväkirja
kalustonhallinta
leimauslaite
kellokortti
Mobiili toiminnanohjausjärjestelmä
Mobiili ERP
mobiili hr
työvuorosuunnittelu
Työvuorosuunnitteluohjelma
hiekoituspäiväkirja
aurauspäiväkirja
ajoneuvoseuranta

Siirry yrityksen profiiliin Maxtech kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Maxtech - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Maxtech - Muita referenssejä

Maxtech - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia