Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tekijät töiden takana | Nextconin naisasiantuntijat | Naiset it-alalla

BloggausVaikka naisten osuus IT-alalla on kasvussa, sukupuolijakauma on edelleen epätasapainossa. Teknologiateollisuus ry:n mukaan tietotekniikka-alan asiantuntijoista tällä hetkellä vain noin 28% on naisia.

Näistä naisista kaksi, Kirsi Tamminen ja Eija Teitto, työskentelee Nextconilla erilaisissa testauksen ja laadunvarmistuksen asiantuntijatehtävissä.

Alan sukupuolijakauma on kuitenkin Nextconin naisille sivuseikka. Paljon merkittävämpää on kiinnostava ja omaa osaamista kehittävä työ sekä tiimityöskentely. Haastattelimme heitä ja kysyimme työskentelystä it-alalla, urapolusta sekä siitä, miten naisia voisi kannustaa enemmän it-alalle töihin.

Jokaisella oma polku it-alalle

Eija tiesi jo opintojen alusta asti haluavansa töihin it-alalle. Hänellä oli haasteita päästä opiskelemaan alaa, mutta pitkäjänteinen työ tuotti tulosta.

– Halusin kovasti, mutta se tie ei helpolla auennut. Atk-kursseille pääsivät vain hyvin menestyneet kauppakorkeakoulun opiskelijat. Ennen kuin menin lukemaan yliopistoon tein yli kymmenen vuoden ajan töitä, jotka sisälsivät tietotekniikkaa. Alan opiskelu oli päätös, jota en ole katunut, Eija kertoo.

Kirsi kertoo päätyneensä opinto-ohjauksen ja ammatinvalintatestien kautta it-alalle töihin.

– En oikeastaan edes silloin tiennyt, mistä tässä on kyse. Päivääkään ei ole silti kaduttanut! Koodauksella aloitin, sitten myös muita tehtäviä ja nyt viimeiseksi testiautomaatio päällimmäisenä.

Uuden oppiminen ja tiimityöskentely motivoivat

Kirsin mielestä parasta työssä on uuden oppiminen ja hankalinta on uudesta poisoppiminen, kun uudet tuulet taas puhaltavat. Kaikesta opitusta ei kuitenkaan tarvitse luopua työpaikkaa vaihtaessa.

– Jotain sellaista jää jokaisella kierroksella kuitenkin talteen, jota voi hyödyntää myöhemminkin, Kirsi sanoo.

Eija mainitsee uuden oppimisen lisäksi myös ongelmien ratkomisen sekä tiimityöskentelyn merkityksen.

– Asioiden ratkaiseminen, ajatustyö ja yhteisen päämäärän eteen työskentely ovat parhaita asioita työssäni.

Työskentely it-alalla ei ole sukupuolesta, vaan kiinnostuksesta kiinni

Vaikka naiset it-alalla ovat aliedustettuina, se ei vaikuta Nextconin naisten työskentelyyn.

– Suoraan sanottuna en kiinnitä siihen huomiota. Ennemminkin, jos joku kärsii miesvaltaisuudesta, voin mennä heikomman puolelle rohkaisemaan, Eija toteaa.

Nextconin naisten mielestä it-alan mahdollisuuksista ja työpaikoista pitäisi puhua enemmän ja avoimemmin, jotta naisia saataisiin houkuteltua enemmän it-alalle. Kirsin mielestä työskentely it-alalla ei ole sukupuolesta, vaan kiinnostuksesta kiinni.

– IT-alalla on niin monipuolisia tehtäviä, joista kaikille löytyy varmasti itselle sopivin rooli. On se sitten koodauksen, suunnittelun, määrittelyn, testauksen tai jonkin muun osa-alueen parissa.

Tasavertaisuuden arvostus ja sukupuoliroolimallien purku nousevat Eijalla päällimmäisiksi ajatuksiksi siitä, miten naisia voisi kannustaa enemmän it-alalle töihin.

– Tyttöjä pitäisi kannustaa jo nuoresta iästä tekniselle- ja it-alalle esimerkiksi koulujen välisten yhteistyön ja teknologiaan liittyvien valinnaisten aineiden lisäämisellä.

Nextconin yrityskulttuuri

Nextcon rakentaa asiakkaidensa tulevaisuuden menestystä aikana, jolloin teknologiset ratkaisut tulevat muokkaamaan ihmiskunnan tulevaisuutta enemmän kuin koskaan aiemmin. Jokainen nextconilainen on omalta osaltaan vastaamassa siitä, miltä tulevaisuutemme näyttää ja toimii, kuinka turvallinen ja tasa-arvoinen se on. Olemme työpaikka, jota johdetaan ja jossa toimitaan ammattimaisesti ja tasa-arvoisesti olematta kuitenkaan jäykkiä. Uskomme luottamukseen, kunnioitukseen ja avoimuuteen kaikessa toiminnassamme.

Pinterest
Nextcon Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Nextcon Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Erikoisosaaminen

Laadunvarmistus

Toimialakokemus

Julkishallinto

Siirry yrityksen profiiliin Nextcon Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Nextcon Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Nextcon Finland - Muita referenssejä

Nextcon Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia