Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tehokas työajanhallintajärjestelmä säästää joka kuukausi useita päiviä työaikaa

Referenssi

Tehokas työajanhallintajärjestelmä säästää DSV:ltä joka kuukausi useita päiviä työaikaa

DSV on n.350 henkeä työllistävä tanskalainen konserni, joka tekee kansainvälisiä kuljetuksia ympäri maapalloa.

Vielä muutama vuosi sitten DSV:llä hoidettiin työtapahtumien kirjaamiset pääosin manuaalisesti. Kun yritys siirtyi moderniin työajanhallintajärjestelmään, turhat työvaiheet karsiutuivat pois ja prosessi nopeutui 3–4 päivästä alle päivään.

“Ei siinä meinannut mitkään aikataulut riittää että oltaisiin saatu palkat laskettua ajoissa”

DSV:n Senior HR Specialist Ritva Örling kertoo, että vielä tovi sitten DSV:llä kirjattiin työtapahtumat pääosin manuaalisesti.

“Meillä oli aiemmin ovenpielessä vanhanaikainen työajanseurantajärjestelmä, johon työntekijät leimasivat itsensä sisään ja pois lähtiessä ulos. Kuun lopussa otimme sieltä ulos työaikaraportit ja laitoimme ne esimiehille tarkastettavaksi. Sen jälkeen kävin ne läpi, merkkasin ylityöt ja poissaolot ja näpyttelin tiedot käsin palkanlaskentaan.”

Prosessi vei henkilöstöhallinnolta 3–4 päivää työaikaa, ja se aiheutti palkanlaskennassa kiperän haasteen.

“Meillä maksetaan palkat ulos jo kuun puolivälissä, joten ei siinä meinannut mitkään aikataulut riittää että oltaisiin saatu ne laskettua ajoissa”, Örling toteaa.

Tiima säästää henkilöstöhallinnolta noin 3 työpäivää kuukaudessa  

Vuonna 2015 kuljetusyrityksessä päätettiin laittaa stoppi ajan tuhlaukselle, ja vaihtaa manuaalinen työ moderniin työajanhallintajärjestelmään. 

Tänä päivänä lähes kaikissa DSV:n yksiköissä käytetään Tiimaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaikki tiedot työajasta poissaoloihin ja vuosilomiin kirjataan ja hyväksytään Tiimassa. Tiedot siirtyvät henkilöltä toiselle automaattisesti ja kuun vaihteessa ne on nopea ajaa suoraan palkanlaskentaan.

Tämä on Örlingin mukaan sujuvoittanut prosessia melkoisesti.

“Tulkinta-ajoja tai liittymää palkkaohjelmaan ei tarvitse enää ajaa manuaalisesti, vaan siirrot tapahtuvat todella nopeasti. Jos ennen tämä vei meiltä kolme tai neljä päivää, nykyään teen koko homman alle päivässä.”

Tiiman vaikutukset näkyvät henkilöstöhallinnon ajansäästön ja prosessien lisäksi myös työntekijöillä ja esimiehillä.

“Kaikilla työntekijöillämme on käytössä Tiiman mobiiliversio, joten työaikaleimaukset tapahtuvat suoraan kännykällä. Järjestelmästä löytyy valmiina jo kaikki tarvittavat syykoodit esimerkiksi etätyötä tai poissaoloja varten. Näin työntekijät voivat itse viedä poissaolot järjestelmään ja ne kulkeutuvat suoraan esimiehille hyväksyttäväksi.”

Järjestelmä huomioi eri roolit ja työehtosopimukset

DSV:llä työskentelee sekä varastotyöntekijöitä että toimihenkilöitä, joten tarpeet työajan hallintaan ovat moninaiset. Tiiman myötä eri tehtävien vaikutukset on helppo huomioida palkanlaskennassa.

Varastotyöntekijät tekevät suunniteltuja työvuoroja, joissa täytyy ottaa huomioon erilaiset lisät, viikonlopputöiden vaikutukset sekä vapaapäiväkorvaukset. Toimihenkilöt puolestaan ovat toisessa työehtosopimuksessa ja työaikaa seurataan tunteja kirjaamalla. Kaiken tämän voi tehdä samassa järjestelmässä.

“Tiimassa pystytään tulkitsemaan erinäisiä työehtosopimuksia. Sinne ajetaan eri työehtosopimusten säännöstöt ja se tulkitsee lisien ja ylitöiden vaikutukset liukumiin ja palkanmaksuun”, Örling kertoo.

Tietojen oikeellisuus ja avoimuus on taattu

Yhteinen järjestelmä tuo lisää avoimuutta ja sen vuoksi DSV:n työntekijät ja esimiehet ovatkin olleet järjestelmään erittäin tyytyväisiä.

“Työntekijöillä on nyt näkymä siihen paljonko heillä on lomapäiviä jäljellä. Myös esimiehet näkevät koko osastonsa tilanteen kerralla ja tietävät milloin kukin on lomalla ja mihin kohtaan on vielä mahdollista myöntää lomia.”

Järjestelmä takaa myös sen, että liukumat pysyvät ajan tasalla.

“Tiima on erittäin helppokäyttöinen ja käyttäjäystävällinen työkalu niin työntekijöiden, esimiesten kuin meidän HR-ihmistenkin näkökulmasta ja sen vuoksi se on meillä todella pidetty”, Örling tiivistää.

Lue lisää TiimaGo:sta!

Pinterest
Referenssin infoboxi
Visma Aquila Oy logo

Tiedot

Tilaaja: DSV

Lisätietoja

Yritysprofiili Visma Aquila kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Big Data
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Henkilöstöhallinto
tiima

Siirry yrityksen profiiliin Visma Aquila kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Visma Aquila - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Visma Aquila - Muita referenssejä

Visma Aquila - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia