Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kesän 2022 podcastit, lukusuositukset ja some-seurattavat HR-ammattilaiselle

Bloggaus

Podcastit

#1 Lähtijät

Eräs tämän hetken suosituimmista HR-podcasteista Suomessa käsittelee irtisanoutumisia ja niiden syitä. Mitä työnantajan olisi pitänyt tehdä toisin? Jaksoissa käsitellään mm. työn kuormittavuustekijöitä, johtamisosaamista sekä yrityskulttuurin merkitystä. 

Lähtijöiden tarinat on anonymisoitu sosiaalisen median keskusteluista ja haastatteluista. Keskeinen löydös lähtijöitä yhdistävistä tekijöistä ei liity alisuoriutumiseen työssä tai edes huonoon palkkaan, vaan arvoristiriitoihin ja kehittämismahdollisuuksien puutteeseen. 

Aloita kuuntelu ensimmäisestä jaksosta, kesto 33 minuuttia.

#2 CIPD

Massiivinen paketti ajankohtaisia HR-aiheisia podcasteja englanniksi. Aiheina mm. osaamisen kehittäminen ja työhyvinvointi. Jaksoja on ilmestynyt jo yli 180, joten tästä saa ideoita ja pureskeltavaa kesän jälkeisellekin ajalle.

Jaksosuositus: Harnessing Pressure to Drive Performance

Jaksossa käsitellään hyvän ja huonon stressin välisiä eroja keskittyen nimenomaan hyvään stressiin ja sopivan painetason löytämistä yksilön, tiimin ja organisaation suorituksen johtamisessa. Kesto 26 minuuttia.  

Jaksosuositus: Evidence-Based L&D: measuring learning transfer

Kuinka soveltaa koulutuksissa opittua käytäntöön? Kuinka organisaatiot voivat mitata oppimisen tehokkuutta ja varmistua siitä, että oppirahat eivät mene hukkaan? Kesto 27 minuuttia.

#3 HR Works

Näkökulmia arkisiin aiheisiin työhaastattelukysymyksistä psykologiseen turvallisuuteen ja työnhakijakokemukseen. Koukuttavan käytännönläheinen.

Jaksosuositus: Make the Hiring Process Inclusive

Kuinka luoda inklusiivinen ja syrjimätön työpaikkailmoitus? Mitä termejä kannattaa käyttää, mihin puolestaan sisältyy ei-toivottu arvolataus? Kesto 17 minuuttia.

HR-podcasteja löydät lisää tästä postauksesta. Kurkkaa myös alempaa vaikuttajaosio — useilla vaikuttajilla on omat podcastinsa.

Kirjat

#1 Transformational HR: How Human Resources Can Create Value and Impact Business Strategy

HR-funktiossa on paljon strategista potentiaalia, ja tämä kirja kertoo siitä, kuinka tätä potentiaalia hyödynnetään käytännössä. Teoksessa visioidaan HR:n tulevaisuutta, sekä annetaan konkreettisia työkaluja siihen, miten toimintaympäristöön joustavasti reagoiva ja tulevaisuuteen katsova työtapa otetaan haltuun.

Viime vuonna uudistetussa painoksessa on uusia case-esimerkkejä kirjan mallien hyödyntämisestä inspiraatioksi lukijoille.

#2 Winning the Talent Shift: Three Steps to Unleashing the New High Performance Workplace

Kirja auttaa pitämään kiinni organisaatiolle tärkeistä työntekijöistä, jotka ovat 2-500 % tuottavampia keskiarvoon nähden, mutta jotka kuitenkin todennäköisimmin jättävät organisaation. Se tarjoaa myös työkaluja johtajien rekrytointiin sekä diversiteetistä huolehtimiseen — esimerkiksi naisten osuuden kasvattamiseen ylimmässä johdossa.

Vahva lukusuositus kasvuhakuisille yrityksille ja HR-ammattilaisille, jotka haluavat tehdä työpaikasta ja yrityskulttuurista kasvua tukevan.

#3 Creating Introvert-Friendly Workplaces: How to Unleash Everyone’s Talent and Performance

Käytännön neuvoja sellaisen organisaatiokulttuurin luomiseksi, joka ottaa introvertit huomioon. Kuinka suunnitella avokonttori, jossa introvertilla on hyvä työskennellä? Entä miten saamme heidät kertomaan luontevasti näkemyksistään palavereissa ja etätyössä?

#4 Agile HR: Deliver Value in a Changing World of Work

Ketterät menetelmät kuuluvat myös HR-ammattilaisen tontille. Niiden avulla voi säästää aikaa, parantaa tuottavuutta ja tukea liiketoiminnan tavoitteita. Kirja väittää, että ns. perinteinen HR-funktio olisi compliance-vetoinen ja kankea, ja usein napit vastakkain liiketoiminnan kanssa. Se ei kuitenkaan sorru ongelmakeskeisyyteen, vaan tarjoaa vaihtoehtoisen polun HR-prosessien kehittämiseksi: Tulevaisuus on ketterä, myös HR:ssä.

#5 Luovuuden praktiikat : toteuta itseäsi tuotteliaasti

Kesäkuussa ilmestyy suomeksi markkinointialan suosittua blogia kirjoittavan Seth Godinin teos, joka lupaa auttaa löytämään rohkeutta tehdä luovaa työtä ja jakamaan työn tuloksia muille. Miten intohimo muuntuu tuotteliaisuudeksi? Entä miten suhtautua omaan työhönsä ilolla ja antaumuksella? 

Yrittäjille ja taiteilijoille suunnattu kirja sopii varmasti hyvin myös HR-ammattilaisille ajatusten avaajaksi ja työhyvinvoinnin edistäjäksi.

Täältä lisää lukusuosituksia, jos lukunälkä yllättää!

HR-some kuntoon!

Kesä on myös hyvää aikaa laittaa omat some-profiilit kuntoon ja etsiä ideoita työhön ammattisomen syövereistä. Some-seurattavia löydät mm. täältä. Kun seuraat alasi ajatusjohtajia, niin pysyt itsekin kärryillä HR:n trendeistä ja puheenaiheista. 

Jos et ole aiemmin ollut aktiivinen ns. ammattisomessa, niin kesällä kiireiden hellittäessä voit vaikka ensimmäistä kertaa kommentoida alaasi liittyviä keskusteluja ja verkostoitua eri organisaatioissa työskentelevien HR-ammattilaisten kanssa. 

Kansainvälisistä vaikuttajista kannattaa seurata ainakin näitä henkilöitä, ovat aktiivisia niin Twitterissä kuin LinkedInissäkin:

Lisää kansainvälisiä hr-vaikuttajia

Oman osaamisesi kehittämisessä pysyt kartalla myös uutiskirjeemme ja HR-oppimispankkimme kautta, johon olemme koostaneet oppaita ja työkaluja HR-ammattilaisen arjen helpottamiseksi. 

Toivottavasti tiedonjanosi helpotti hetkeksi tämän kirjoituksen myötä. Aurinkoista kesää ja ansaittua hengähdystaukoa kaikille lukijoillemme!

Tilaa uutiskirje ja vieraile HR-oppimispankissa!

Pinterest
Visma Aquila Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Visma Aquila kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

henkilöstöhallinta

Siirry yrityksen profiiliin Visma Aquila kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Visma Aquila - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Visma Aquila - Muita referenssejä

Visma Aquila - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia