Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

#SAP ja #Katsa – yhdessä jo yli 20 vuotta

ReferenssiVoimansiirtokomponentteja valmistava Katsa Oy on luottanut SAP:n ratkaisuihin jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Katsa otti ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä käyttöön SAP R/3 -toiminnanohjausjärjestelmän. Siemens Nixdorfin palveluna toimittama järjestelmä päivitettiin myöhemmin SAP ERP:iin ja nyt Katsan käytössä on SAP ECC.

Katsa Oy on vuonna 1955 perustettu perheyritys, joka suunnittelee ja valmistaa vaativia voimansiirto- ja vaihteistoratkaisuja sekä hammaspyöriä. Katsan valmistamia komponentteja on käytössä kaikkialla maailmassa niin maalla, merellä kuin ilmassakin. Noin 200 henkeä työllistävän yrityksen tärkeimpiä vientialueita ovat Skandinavia, Saksa, Kiina ja Etelä-Korea.

1980-luvun lopulla Katsa ryhtyi etsimään yrityksen kehittynyttä ja laajentunutta liiketoimintaa paremmin tukevaa toiminnanohjausjärjestelmää. Katsa tarvitsi ratkaisun, joka sopisi alalla elintärkeisiin toimintoihin kuten laadun ohjaamiseen sekä laatudokumentaation käsittelyyn. Toiveissa oli myös siihen aikaan harvinainen graafinen käyttöliittymä.

Katsa oli yhdessä Siemens Nixdorfin kanssa mukana suomalaisen järjestelmän tuotekehitysprojektissa. Tuotekehityksen päätyttyä Katsa oli jo aikeissa lopettaa yhteistyön Siemens Nixdorfin kanssa, mutta viimeisessä tapaamisessa myyjä esitteli Katsan toimitusjohtajalle Timo Sallille SAP R/3:n.

”Silloin ei myyntimies ihan tarkkaan tiennyt mitä myi eikä ostaja tarkalleen mitä oli ostamassa”, Timo Salli hymyilee. ”Tiesimme kuitenkin, että SAP oli toiminnanohjauksen edelläkävijä ja Euroopassa jo monet yritykset käyttivät sitä.”

SUOMEN ENSIMMÄINEN SAP-JÄRJESTELMÄ

Ensimmäinen suomalainen SAP R/3-sopimus tehtiin Katsan ja Siemens Nixdorfin välillä vuonna 1993. Samalla Katsan toimin¬nanohjausjärjestelmästä tuli SAP:n pilottiprojekti Suomessa.

”Käytössämme oli alusta lähtien niin materiaalihallinnon, tuotannon ohjauksen kuin taloushallinnon järjestelmät. Myöhemmin mukaan on tullut myös useita muita moduuleja”, Timo Salli kertoo.

Pilottihankkeen luonteeseen kuului, että muut potentiaaliset asiakasyritykset saivat vuosien varrella käydä tutustumassa Katsan järjestelmään paikan päällä.

”Vuosituhannen vaihteessa useiden suurten pörssiyhtiöiden edustajat kävivät ihmettelemässä järjestelmää, joka oli ollut meillä käytössä jo useiden vuosien ajan”, Timo Salli myhäilee.

Nykyisin lähes kaikilla Katsan asiakkaillakin on käytössään SAP. Timo Sallin mukaan toimittajan ja asiakkaan yhteinen toiminnanohjausjärjestelmä hyödyttää kaikkia osapuolia.

”Sähköisessä liiketoiminnassa alihankinta- ja päämiesroolit automatisoituvat. Siitä on huomattavaa etua, että molemmilla on sama järjestelmä.”

TARPEET MUUTTUVAT, MUTTA HYÖDYT PYSYVÄT

Katsan korkean jalostusasteen tuotteet sekä yksilöllinen asiakaspalvelu vaativat tietojärjestelmiltä joustavuutta ja tehokkuutta. Katsan toiminnan kannalta SAP:n vahvuus on alusta alkaen ollut integrointi – niin myynti, logistiikka kuin taloushallintokin ovat samassa avoimen laitealustan järjestelmässä.

”Kaikki merkittävät palikkamme ovat SAP:ssa. Tuotannon ohjauksen joustavuus on kehittynyt paljon ja kustannustietoi¬suutemme on parantunut tarkan seurannan ansiosta”, Timo Salli kehuu.

Katsan liiketoiminnan muutokset sekä alalla tarvittavien laatu-, ympäristö-, työsuojelu- ja muiden järjestelmien dokumentaatiot luovat jatkuvasti uusia haasteita toiminnanohjausratkaisulle. Viime vuosina tärkeään rooliin ovat nousseet myös erilaiset palvelumoduulit.

”SAP kehittyy jatkuvasti ja pystyy vastaamaan hyvin liiketoimintamme muuttuviin tarpeisiin. Aloittaessamme SAP:n käytön toivoimme, että se toimisi ainakin 10 vuotta eteenpäin. Nyt kahdenkymmenen vuoden jälkeen käytössämme on SAP ECC 6.0 ja yhteistyö jatkuu varmasti pitkälle tulevaisuuteen”, Timo Salli toteaa.

Suosittelija:

”SAP kehittyy jatkuvasti ja pystyy vastaamaan liiketoimintamme muuttuviin tarpeisiin”

Timo Salli, toimitusjohtaja, Katsa Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
SAP Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Katsa Oy
Ajankohta: 1993 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Arto Saarinen, SAP Finland

Lisätietoja

Yritysprofiili SAP Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Teknologia

SAP

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin SAP Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

SAP Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

SAP Finland - Muita referenssejä

SAP Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia