Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pilvimigraatio toi säästöjä – Destia luottaa skaalautuvaan hybridiratkaisuun

ReferenssiDestia huolehtii Suomen liikenneväylistä ja elinympäristöjemme infrastruktuurista. Tässä tehtävässä se tarvitsee toimintavarmoja tietojärjestelmiä ja nopeaa palvelukehitystä. Enfo suunnitteli ja toteutti Destian pilvimigraation, jossa suuri osa liiketoimintakriittisistä järjestelmistä siirtyi pilveen. 

Enfo on Destian pitkäaikainen ICT-kumppani ja tukee Destiaa muun muassa pilvialustan arkkitehtuurissa ja ympäristön hallinnassa. ”Vuonna 2018 Destia otti käyttöön Cloud Care -palvelumallin, jossa Enfon nimeämä Trusted Advisor vastaa pilviarkkitehtuurista ja Azure-tiimi tuo syväosaamista ympäristöstä. Palvelumalli on tarjonnut Destialle ketterää apua: tarpeisiin reagoidaan nopeasti ja yhteydenpito on sujuvaa”, toteaa Destian asiakkuudesta Enfossa vastaava Account Director Rami Virta

Digitalisaatio on korkealla Destian strategiassa ja edellyttää uusien palvelujen nopeaa kehittämistä, käyttöönottoa ja laajentamista. Cloud Care -palvelumallin tarkoituksena oli kiihdyttää uusien ratkaisujen toteuttamista, mutta yhteistyötä laajennettiin nykyisten järjestelmien siirtoon.

"Palvelumalli on tarjonnut Destialle ketterää apua: tarpeisiin reagoidaan nopeasti ja yhteydenpito on sujuvaa." - Rami Virta, Account Director, Enfo

 

”Destian useilta kriittisiltä liiketoiminta- ja tukijärjestelmiltä oli loppumassa alustapalveluiden tuki, mutta sovellusten elinkaarta oli vielä jäljellä. Vaihtoehtoina oli suurempi projekti alustojen uusimiseksi tai merkittävä investointi jatkotukeen. Microsoft tarjosi jatkotukea ilman lisäveloitusta, jos järjestelmät siirretään pilvipalveluun. Tämä kannusti järjestelmien siirtoon”, sanoo ratkaisuarkkitehti Petrus Lehtimäki Enfosta. 

Liiketoimintahyödyt edellä pilveen

Destia aloitti pilvisiirtymän suunnittelun Enfon IT-arkkitehtien kanssa keväällä 2019. Enfo oli luonnollinen valinta, sillä se tuntee hyvin Destian toimintaympäristön ja voi auttaa liiketoiminnan kehittämisessä. 

”Enfo on toiminut luotettavana ulkoistuskumppanina Destialle jo useita vuosia, ja luotamme heidän osaamiseensa myös Azure-ympäristön osalta. Resurssitilanteestamme johtuen päätimme antaa koko pilvimigraatioprojektin Enfon hoidettavaksi ja meidän tehtäväksemme jäi ainoastaan järjestelmien toiminnallisuuksien testaaminen siirtojen jälkeen. Yhteistyö sujui hyvin ja sovituissa aikatauluissa sekä budjettiraamissa pysyttiin”, sanoo tietohallinnon palvelupäällikkö Heli Rissanen Destialta.

Pilvimigraatio kattoi merkittävän osan Destian järjestelmistä ja tietokantaratkaisuista. ”Pilveen siirrettiin esimerkiksi keskeisessä roolissa oleva integraatioympäristö sekä useita liiketoimintakriittisiä järjestelmiä, kuten ostolasku-, maksuliikenne- ja kassajärjestelmä. Migraation rinnalla optimoitiin muita järjestelmiä, joista osa saatiin vakaammaksi pienin muutoksin. Nämä pikavoitot napattiin talteen”, Lehtimäki kertoo.

"Luotamme Enfon osaamiseen myös Azure-ympäristön osalta. Yhteistyö sujui hyvin ja sovituissa aikatauluissa sekä budjettiraamissa pysyttiin." - Heli Rissanen, Tietohallinnon palvelupäällikkö, Destia

Aikataulupaineita toi tuen loppuminen ja jopa satojen tuhansien eurojen kustannukset jatkotuesta. Projekti priorisoitiin näistä lähtökohdista ja haastavimmat migraatiot tehtiin keskikesään 2019 mennessä. Destialle oli tärkeää, että kriittisimmät muutokset toteutuisivat ennen talvikautta. Esimerkiksi talvihoidon tietokantaympäristö uusittiin täysin, vaikka itse järjestelmä ei siirtynyt pilveen. Kriittiset toiminnallisuudet pysyivät Enfon konesalissa, mutta osa kokonaisuudesta vietiin pilveen siten, että järjestelmän dataa voidaan hyödyntää pilven analytiikkatyökalujen avulla. Näin syntyi skaalautuva ja vakaa hybridiratkaisu

Avainasemassa perusteellinen pohjatyö

Destian hankkeen lähtökohdat olivat haastavat. Siirrettävänä oli laaja kokonaisuus ainutlaatuisia toimintaympäristöjä, joiden välillä vallitsi monimutkaisia teknisiä riippuvuuksia. Järjestelmät sisälsivät eri sovellusten tietokantoja, myös ristiin. Käytössä olevat lisenssit oli huomioitava, sillä niiden vaikutus kokonaiskustannuksiin on merkittävä. Kaikkiin järjestelmiin ei enää ollut sovellustoimittajan tukea. Enfon lähes 10 vuoden kokemus ja hiljainen tieto Destian toimintaympäristöstä osoittautuivat arvokkaaksi. 

Projektin onnistuminen edellytti perusteellista suunnittelua ja lähtöympäristön analyysiä. ”Teknisiä riippuvuuksia mallinnettiin pilvipalveluiden avulla. Suunnittelua ohjasivat asiakkaan tarpeet ja etu, ei teknologia tai Enfon liiketoiminta. Kaikki tarvittavat osapuolet – Destian liiketoiminnot, sovelluskehittäjät ja pääkäyttäjät – tekivät yhteistyötä. Resurssitarve arvioitiin etukäteen tarkasti ja Destian toiveen mukaisesti Enfo otti kokonaisuudesta mahdollisimman paljon vastuuta koordinoiden työtä osin suoraan sovellustoimittajien kanssa. Destian kuormitus minimoitiin – asiakasta tarvittiin ajoittain lähinnä vahvistamaan päätöksiä”, Lehtimäki kuvailee. Tämä kertoo vahvasta luottamuksesta: Destialla tiedettiin, että Enfon tiimi tekee töitä Destian etu edellä.

Enfon tiimi koostui erittäin osaavista asiantuntijoista, joita motivoi mahdollisuus osoittaa asiakkaalle pitkäjänteisen yhteistyön tuottamat hyödyt. Projekti antoi myös tilaisuuden jatkuvaan kehitykseen, joka on yksi Enfon arvoista. Siirtymää edistettiin sovellus kerrallaan siten, että migraatio toteutui järjestelmä järjestelmältä sujuvammin. Työtä tehtiin järkevin askelin ja jatkuvasti optimoiden. 

"Destialla tiedettiin, että Enfon tiimi tekee töitä Destian etu edellä." - Petrus Lehtimäki, Ratkaisuarkkitehti, Enfo

Näköpiirissä merkittävät säästöt ja pilvimigraation toinen vaihe

Pilvisiirtymä on tuonut Destialle merkittäviä säästöjä jo vältettyjen jatkotukikustannusten ja optimoitujen tietokantalisenssien myötä. Lisäsäästöjä voidaan saavuttaa IT-infrastruktuurin osalta, kun infrasta maksetaan käytön mukaan. Lisäksi pilvisiirtymä mahdollistaa uusien palvelujen kehittämisen ja laajentamisen entistä joustavammin ja nopeammin. 

”Palvelimet on saatu siirrettyä Azureen ja MS:n tuki niiden osalta jatkuu. Suurin hyöty tulee näkymään Destialle palvelinkustannussäästöinä”, Heli Rissanen toteaa. ”Tavoitteena on siirtää loputkin järjestelmät Azureen, mikäli niiden toiminta sen mahdollistaa. Uusia järjestelmiä hankittaessa edellytämme, että ne toimivat Azure-ympäristössä.” 

Destia on suomalainen infra- ja rakennusalan palveluyhtiö, joka rakentaa, ylläpitää ja suunnittelee liikenneväylien ja ratojen sekä liikenne- ja teollisuusympäristöjen lisäksi kokonaisia elinympäristöjä. Destian ratkaisut mahdollistavat ihmisten, tavaroiden, palveluiden ja energian liikkumisen. Destian asiakkaita ovat teollisuus- ja liikeyritykset, kunnat ja kaupungit sekä valtionhallinnon organisaatiot. 

Kiinnostuitko? Enfo tarjoaa liiketoimintamuutoksen kestäviä alustapalveluita ja turvalliset kapasiteettiratkaisut. Autamme sinua löytämään sopivimman ratkaisun, joka vastaa liiketoiminnan ja jatkuvuuden tarpeisiin.

Ole meihin yhteydessä tai jätä meille yhteydenottopyyntö, niin keskustellaan lisää siitä, kuinka voisimme olla avuksi yrityksellesi!

Pinterest
Referenssin infoboxi
Enfo Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Destia

Lisätietoja

Yritysprofiili Enfo kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Pilvipalvelut / SaaS

Teknologia

Azure

Omat tagit

pilvipalvelut
Julkinen pilvi
Microsoft Azure
kapasiteettipalvelut
kapasiteettiratkaisut
alustat
julkiset pilvipalvelut

Siirry yrityksen profiiliin Enfo kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enfo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Enfo - Muita referenssejä

Enfo - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia