Ohjelmistokehittäjä, minne menet, mitä teet ja mitä sulle maksetaan?
Mietinpä tässä yhtenä perjantai-iltana hektisen työviikon päätteeksi, että IT-palvelubisneksessä Suomessa – eritoten pääkaupunkiseudulla – on jo jonkin aikaa ollut meneillään jopa varsin hämmentävä kehitys. Kehitys, jossa on painotettu kiihtyvällä intensiteetillä IT-konsulttien, erityisesti ohjelmistokehittäjien, palkkatasoa ja palkkiomuodostusta.
Tätä ilmiötä on osaltaan ruokkinut myös media, osin tarkoitushakuisesti paisutellen. Tosin viestiä ovat vahvistaneet myös muutamat konsulttiyritykset, joiden rekrytointi- ja muu viestintä on voimakkaasti painottunut heillä työskentelevien tai heille palkattavien ohjelmistokehittäjien poikkeuksellisen korkeaan palkkatasoon. Upeaa! Osaajille pitääkin maksaa osaamisestaan – mutta mutta. Ongelmalliseksi tämän tekee se, että ilmiö vääristää IT-palvelubisneksen mielikuvaa kahdessa (erittäin, erittäin) keskeisessä kohderyhmässä – ohjelmistokehittäjissä sekä asiakkaissa. Kummankin näkökulmasta – ja siten koko IT-palvelubisneksen – on nimittäin keskeistä, ettei sen enempää todellinen kustannustaso kuin mielikuvakaan siitä karkaa niin korkeaksi, että se alkaa kuristaa koko toimialaa.
Mikä sitten on merkityksellistä ohjelmistokehittäjälle omassa työssään?
Osalle merkityksellisin asia on työstä saatava korvaus – ja se on ihan ok. Tähän konsulttitalot pystyvät vastaamaan esim. tarjoamalla voimakkaasti asiakaslaskutukseen perustuvaa palkkamallia.
Me Teamitilla kävimme tiimimme sisällä viime keväänä strukturoidusti läpi noin 10 viikon aikana dialogia, jonka tarkoituksena oli määrittää tiimimme mielestä unelmatyöpaikka, ja sen keskeisimmät kriteerit. Kaksi asiaa nousivat kirkkaasti yli kaiken muun: Tärkeimpänä koettiin kiinnostavat, haastavat ja osaamiseen soveltuvat työtehtävät. Lähes yhtä tärkeäksi, vain hiuksen hienolla erolla työtehtäviin, koettiin työyhteisö – kollegat, tiimihenki ja yrityksen ilmapiiri. Toisin sanoen: sopivasti haastavat työtehtävät ja ympärillä kollegat, joiden kanssa on mukava tehdä töitä.
Teamitin henkilöstötyytyväisyyskysely H1 2019
Entäs se palkka, mihin se sitten sijoittui? No pronssisijalla – tosin melkoisella takamatkalla kahteen edelliseen.
No mitä sitten? Eipä paljon mitään – muuta kuin se että palkka on tärkeää niin kauan, kuin se koetaan kilpailukyvyttömäksi – tai epäoikeudenmukaiseksi. Jos tätä ongelmaa ei ole, on palkan merkitys varsin pieni. Me haluamme palkata Teamitlaisiksi huippuammattilaisia, joille tarjoamme 1) varmasti haastavaa ja kiinnostavaa tekemistä 2) huippuammattilaistyöyhteisön, myös asiakkaan tiloissa työskenteleville ja 3) kilpailukykyisen palkan. Näin toimimalla tavoitteemme on tehdä omalta osaltamme palvelus myös koko IT-palvelubisnekselle, edesauttamalla sitä että asiakkaat jatkossakin ostavat suomalaista IT-osaamista suomalaisilta IT-palvelutaloilta.
Sami Talpiainen, Head of Consulting
Sami vastaa Teamitin räätälöidyistä IT-asiantuntijapalveluista. Samilla on lähes 20 vuoden kokemus IT- ja asiantuntijapalveluliiketoiminnasta erilaisissa liiketoiminnan kehitys- ja johtotehtävissä. Samin keskeisimmät ohjenuorat menestyksekkääseen liiketoimintaan ovat vahvasti ihmislähtöinen yrityskulttuuri, sekä koko tiimin aito innostus ja tinkimätön asenne asiakasarvon tuottamiseen.
Lisätietoja
Tagit
Erikoisosaaminen
Ohjelmistokehitys |
Toimialakokemus
IT |
Teknologia
Open source |
Tarjonnan tyyppi
Konsultointi |
Teamit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt
Teamit - Muita referenssejä
Teamit - Muita bloggauksia
It- ja ohjelmistoalan työpaikat
- Laura - Ohjelmistokehittäjä
- Nordea - Senior Manual Test Engineer, Nordea Payments
- Nordea - Senior Test Automation Engineer with Python, Nordea Payments
- Nordea - Senior IT Analyst in SWIFT area
- Laura - C++ kehittäjä
- Nordea - Senior Backend Developer, Nordea Finance
- Laura - Palveluvastaava, tietohallinto
Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit
- e21 Solutions Oy - Pakkausalan Benchmark-palvelu Mercamerilta
- Into-Digital Oy - S-Ryhmän rengasliiketoiminnan digitaalinen kauppapaikka
- Into-Digital Oy - Burger Kingin Whopperit, ravintolat, aukioloajat ja kampanjat verkossa
- Into-Digital Oy - Uusi Worldvision.fi viemään järjestön varainhankinta uudelle tasolle
- Netum Group Oyj - Radio- ja tv-museo Mastolassa opastaa kohta tekoälypohjainen asiakaspalvelija
- Netum Group Oyj - Peppi-järjestelmän ylläpito turvaa opiskelijoiden ja opettajien arjen sujuvuuden Lapin korkeakouluissa
- Into-Digital Oy - Suomalaisen työn uusi verkkopalvelu edistämään jäsenpalvelua ja -hankintaa
Tapahtumat & webinaarit
- 29.01.2025 - Modern toolchain and AI breakfast seminar with Eficode, AWS and HashiCorp
- 30.01.2025 - 30.1.2025 | Webinaari: Tehokkaampaa tuotantoa teollisuusyritykselle Fellowmindin Manufacturing Template -ratkaisulla
- 30.01.2025 - Suuri Rahoitusilta
- 30.01.2025 - Open Future
- 29.01.2025 - SecD-Day event
- 05.02.2025 - Smart Commerce Nordic 2025
- 05.02.2025 - AIX Forum - Medical Device Regulation and AI: Success Stories
Premium-asiakkaiden viimeisimmät bloggaukset
- Ready Solutions Oy - Mitä on Data Science tai datatiede?
- Ready Solutions Oy - Mikä on datatuote?
- Into-Digital Oy - Onnistunut verkkopalvelu – millainen se on ja miten niitä tehdään?
- Into-Digital Oy - Miksi verkkosivusto kannattaa uudistaa nyt, eikä sitten joskus?
- Netum Group Oyj - ”Jatkuva release-show ei tunnu kovin upealta” – tietojärjestelmäprojektin julkaisuprosessin kehittäminen
- Netum Group Oyj - Jälkitunnelmia ja -ajatuksia Kuntamarkkinoilta
- Into-Digital Oy - Oletko tekemässä B2B-verkkosivua? Huomioi ainakin nämä asiat
Digitalisaatio & innovaatiot blogimediaBlogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä |