Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Uratarina: Ohjelmistokehittäjänä liiketoiminnan, teknologian ja muotoilun risteyksessä

BloggausTeamitin verkkokauppatiimissä työskentelevä ohjelmistokehittäjä Sakri Koskimies on maailmaa nähnyt monitaituri. Kun kaksoistutkinnosta ei jäänyt riittävästi oppia käteen, eteenpäin piti päästä. Siispä osakeyhtiö pystyyn ja kauppatieteiden kandidaatin paperit käteen – Italian Bolognasta.

Sakri Koskimies aloitti koodaamisen jo ennen toisen asteen opintoja. Nyt hän toimii Teamitin verkkokauppatiimissä kehittäen älykkäitä B2B- ja B2C-verkkokaupparatkaisuja.

Kuinka päädyit ohjelmistokehittäjäksi? Mistä kaikki lähti?

— Aloitin koodaamisen jo ennen kuin menin opiskelemaan datanomiksi, pienimuotoisesti. Datanomin opinnot eivät tuoneet varsinaisesti osaamista, mutta antoivat kipinän asioiden selvittämiseen opetussuunnitelman ulkopuolelta. Tein paljon omia projekteja opiskelun rinnalla, kiinnostuin pelien tekemisestä. En oikeastaan osannut silloin vielä mitään, mutta tekemällä ja kantapään kautta oppi hyvin.

Kaikki lähti liikkeelle Unityn pelimoottorilla. Sen jälkeen kylkeen tuli ”oikeita” ohjelmointiprojekteja. Pelimoottorilla on helppo aloittaa, Sakri selventää. Siinä ei ole kovin jyrkkä oppimiskurvi. Ei tarvitse vielä oikeasti ohjelmoida.

— Kun valmistuin kaksoistutkinnosta, perustin osakeyhtiön kaverin kanssa ja siitä alkoi oikeat jutut; Mobiilisovellusten kehitys monille eri alustoille; natiivi Android, eli Java – ja Flutterilla, sekä WordPress-teemojen ja pluginien kehitys. Tekeminen haarautui niin, että tehtiin firman puolesta IoT-projekteja – miksi? – kun siihen kasvoi kiinnostus.

Samaan aikaan Sakrilla oli omia harrastusprojekteja, jotka hänestä oikeastaan kartuttavat osaamista eniten. Esimerkkinä Sakri mainitsee renderöinnin ja tietokonegrafiikan matalalla tasolla, eli miten näytönohjain suorittaa renderöintiprosessin ja mitä prosessissa tapahtuu.

Sen pohjalta Sakri teki oman pelimoottorin, joka ei ollut tarkoitettu käytettäväksi, vaan enemmän PoCina. Tekniikaksi Sakri valitsi ns. ray marchingin, jota ei tässä yhteydessä yleensä ole käytössä, kun se vie vielä toistaiseksi liikaa laskentatehoa monimutkaisempien maailmojen piirtämiseen. Mutta se onkin jo sen verran tekninen tarina, että jätetään syvempi läpikäynti aiheesta toiseen kertaan, Sakri summeeraa.

Taloustieteiden opinnoista ja yritystoiminnasta huolimatta Sakri päätti jatkaa IT-alalle, tavoitteena yhdistää business- ja teknologiaosaaminen.