Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Vapaus valita palkkamalli

BloggausTeamit tarjoaa konsulteilleen kaksi vaihtoehtoista palkkamallia, eli kiinteän ja laskutukseen perustuvan kuukausipalkan. Konsultti voi valita kumman tahansa.

Teamitin kahden kaistan palkkamallin tavoite on tarjota asiantuntijoille lisää joustavuutta myös palkan näkökulmasta.

”Ei ole yhtä palkkamallia, joka on optimaalinen ja paras kaikkien asiantuntijoiden mielestä. Nyt ohjelmistokehittäjän ei tarvitse valita työnantajaa palkkamallin perusteella, sillä meillä on vapaus valita joko kiinteän kuukausipalkan tai laskutukseen perustuvan palkan välillä”, kiteyttää Teamitin rekrytoinneista vastaava Marko Nissilä.

Konsultti voi taloon tullessaan ja talossa jo ollessaan valita kiinteän kuukausipalkan ja laskutukseen perustuvan kuukausipalkan välillä. Laskutukseen perustuvassa kuukausipalkassa maksetaan 50 % asiakaslaskutuksesta. Teamit maksaa lisäksi palkasta kaikki työnantajan sivukulut, eli 50 % on konsultin aito bruttopalkka. Mikäli laskutusta ei olisi, on takuupalkka 3026 €/kk (2021). Vuosiloma- ja sairauslomapalkka määräytyvät lain mukaisesti.

”Kaikkein tärkeintä meille on tarjota työntekijöille juuri sellainen [palkkamalli], joka parhaiten sopii itse kunkin elämäntilanteeseen. Ja elämäntilanteethan vaihtelevat”, selventää Teamitin toimitusjohtaja Jussi Heikkilä (STT info 1.7.2021).

Heikkilä korostaa, että palkkamallin pitää voida joustaa tilanteen mukaan.

”Päätimme siis kokeilla, kuinka joustava malli on mahdollista rakentaa niissä puitteissa, jotka nykyinen lainsäädäntö ja työehtojärjestelmä tarjoavat”.

Läpimurto paikalliseen sopimiseen

Teamitin kahden kaistan palkkamalli on saanut runsaasti huomiota. Tietotekniikan palvelualan työehtosopimus mahdollistaa paikallisen sopimisen, mutta laajempaa tukea paikalliselle sopimiselle on syntynyt vasta hiljattain.

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Markus Lohi ja vihreiden puoluesihteeri Veli Liikanen näkevät Teamitin ”kahden kaistan” mallissa hyvän mahdollisuuden. Lohen mukaan keskusta voisi tukea mallia laajempaan käyttöön.

SDP:n varapuheenjohtajan, kansanedustaja Matias Mäkysen mukaan ”työntekijän valinnan mahdollisuuksien ja jouston tarjoaminen on lähtökohtaisesti hyvä kehityssuunta”. Paavo Arhinmäki ei tyrmää ajatusta mallin laajemmasta käyttöönotosta ja kokoomuksen Elina Valtonen liputtaa vahvasti työntekijän vapauden ja joustojen edistämisen puolesta.

Perussuomalaisten varapuheenjohtajaa Riikka Purraa huolettaa työntekijöiden neuvotteluvoima ja aito valinnanvapaus. Huoli on oikeutettu mutta turha, sillä Teamitin mallin mukaan työntekijä voi itsenäisesti valita kiinteän kuukausipalkan ja laskutukseen perustuvan kuukausipalkan välillä. Palkkamallia voi vaihtaa yhden kuukauden siirtymisajalla kerran kalenterivuodessa.

”Jokainen voi vapaasti laskea paljonko saisi palkkaa laskutukseen sidotulla palkalla, koska tietää oman laskutushintansa.” sanoo Jussi Heikkilä (Kauppalehti 29.6.2021).

Lisää tietoa annetaan sähköpostitse info@teamit.fi tai puhelimitse 010 323 7310.

Pinterest
Teamit logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Teamit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Testaus ja laadunvarmistus
Ohjelmistokehitys
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Teamit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Teamit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Teamit - Muita referenssejä

Teamit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia