Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Headless Magento – Mistä on kyse?

BloggausJos käytät Adobe Commercea eli Magentoa verkkokauppa-alustana, olet todennäköisesti kuullut termin "headless". Headless viittaa esityskerroksen (frontend) ja taustajärjestelmän (backend) erottamiseen toisistaan verkkosivuston arkkitehtuurissa. 

Forbes kertoo, että headless-teknologiat ovat keränneet rahoitusta yli 1,65 miljardia dollarin edestä kahden viime vuoden aikana.

Monet suositut brändit ja jälleenmyyjät ovat ottaneet harppauksen headless-verkkokaupankäyntiin, kuten esimerkiksi Nike, Target, Under Armour, Overstock ja Redbox. Se ei ole sinänsä yllättävää; headless-verkkokauppa lupaa käyttäjälleen lisänopeutta ja ketteryyttä, joka johtaa parempaan asiakaskokemukseen.

Mutta kuinka hyvin Magento soveltuu headless-arkkitehtuuriin ja kannattaisiko sinun harkita headlessia? Katsotaanpa yhdessä, olisiko headless Magento oikea valinta sinulle.

Mikä on headless verkkokauppa?

Headless eli “päätön” verkkokauppa kuvaa konseptia, jossa verkkosivuston frontend (eli esityskerros tai “pää”) on erotettu backend- eli taustajärjestelmästä. Taustajärjestelmä toimii verkkokaupan moottorina, eikä se näy asiakkaille. Esityskerros voidaan toteuttaa millä tahansa teknologialla ja niitä voi olla myös useita.

Verkkokaupan moottori voi pyörittää esimerkiksi kaupankäynnin logiikkaa, tuotetietoja, ostoskorin toimintoja ja kassan prosesseja. Taustajärjestelmä yhdistyy esityskerrokseen API-rajapintojen avulla. Tämä tarkoittaa, että järjestelmiä voidaan hallita itsenäisesti ja niihin voidaan tehdä muutoksia erikseen.

Onko Magento headless-ratkaisu?

Perinteisesti olemme tottuneet luokittelemaan Magenton eli Adobe Commercen "alustapohjaiseksi arkkitehtuuriksi", tarkoittaen, että se on all-in-one verkkokauppa-alusta, jossa on tiiviisti integroitu tausta- ja käyttöliittymä sekä useita valmiita ominaisuuksia.

Vaikka Magento toimii myös kokonaisratkaisuna, se kuitenkin sopii yhtä hyvin myös osaksi headless-arkkitehtuuria. Tällöin Magento toimii headless verkkokaupan moottorina ja sitä voidaan käyttää myös sisällönhallintajärjestelmänä (CMS). Verkkokaupan esityskerros (frontend) taas toteutetaan muilla järjestelmillä, kuten Vue Storefrontilla.

Esimerkiksi Pure Waste -verkkokauppa on headless Magento 2 -ratkaisu, jonka esityskerros on rakennettu Vue Storefrontilla PWA-sovelluksena. 

Katso toteutuksen yksityiskohdat tästä.

Mitkä ovat headless Magenton edut?

Avoimen lähdekoodin Adobe Commerce eli Magento sopii headless-verkkokauppaan taustajärjestelmäksi, ja headless-lähestymistavalla on useita etuja: 

  • Lisätty nopeus: Erilliset esityskerros (frontend) ja taustajärjestelmä (backend) vähentävät alustasi kuormitusta ja pääset nauttimaan suuremmasta nopeudesta ja paremmasta suorituskyvystä.
  • Yksilöllinen design: Erillisen esityskerroksen avulla sinulla on vapaus luoda verkkokaupan ulkoasu niin, että se on optimoitu kanavaan ja tukee asiakaskokemusta. Et ole sidottu Magento-alustan ennalta määriteltyihin teemoihin ja voit mukauttaa käyttökokemusta (UX) sekä käyttöliittymää (UI) tarpeidesi mukaan.
  • Todellinen omnikanavaisuus: Headless-verkkokaupankäynti varmistaa, että olet valmis kohtaamaan asiakkaasi millä tahansa laitteella, jota he käyttävät. 
  • Nopeampi kehitysprosessi: Kehittäjäsi voivat työskennellä nopeammin, koska esityskerros ei ole riippuvainen taustajärjestelmästä ja työskentely onnistuu rinnakkain molemmissa päissä. Tiimisi voi myös huoletta tehdä testejä esityskerroksessa.
  • Joustavuus ja räätälöinti: Koska muutosten tekeminen ei vaikuta ratkaisun toiseen päähän, sen mukauttaminen on paljon helpompaa. Voitte testata tiimissä uusia teknologioita ja ominaisuuksia ilman, että taustajärjestelmästä tarvitsee huolehtia.

Mitkä ovat Magenton mahdolliset haittapuolet? Lue koko artikkeli täältä

5 kohdan tarkistuslista: Sopiiko headless Magento teille?

Näiden viiden seikan avulla voit arvioida, ovatko tarpeenne sellaiset, joihin headless-lähestymistapa voisi olla ratkaisu.

1. Oletko tyytyväinen verkkosivustosi nopeuteen ja suorituskykyyn?

Online-shoppailijat ovat tottuneet nopeisiin tuloksiin ja odottavat samaa myös verkkosivustoltasi. Teknikot ja verkkokaupan asiantuntijat liputtavat headless-verkkokaupan puolesta, sen suuren nopeuden ja suorituskyvyn vuoksi. Erottamalla esityskerroksen taustajärjestelmästä, loppukäyttäjä saa sovelluksen kaltaisen kokemuksen käyttölaitteesta riippumatta. 

2. Haluatko parantaa Omnichannel-kokemustasi?

Tarve luoda saumattomia käyttökokemuksia eri kanavien välillä asettaa paineita verkkokauppiaille. Headless-ratkaisussa Magento toimii taustajärjestelmänä ja varastoi kaiken sisällön ja datan. Voit helposti hyödyntää sisältöäsi ja dataasi kaikissa kosketuspisteissä, kuten älypuhelimissa, erillisissä mobiilisovelluksissa, myymälänäytöissä, POS:issa, älykelloissa ja niin edelleen.

Henkilöstösi aikaa kuluu vähemmän sisältöpäivityksiin, sillä data on yhdessä paikassa. Lisäksi uusien kanavien nopea käyttöönotto mahdollistaa sinulle enemmän kosketuspisteitä asiakkaitasi varten. Säästät siis aikaa, jonka ennen käytit rekisteröitymiseen ja uusien kanavien testaamiseen.

3. Haluaisitko parantaa käytettävyyttä erilaisilla laitteilla sekä tehostaa konversioita?

Headless Magento tarjoaa mahdollisuuden syvälliseen personointiin. Voit käyttää erilaisia ​​muotoiluja ja uniikkeja viestejä usealla eri laitteella ja tarjota asiakkaillesi aidosti odotukset ylittäviä kokemuksia sekä lokalisoituja CTA-kehotuksia.

Tämä antaa sinulle mahdollisuuden oppia asiakaskunnastasi yksityiskohtaisemmin kaikilla laitteilla ja kohdistaa heille juuri tietyt strategiat. Koska taustajärjestelmä on täysin erotettu esityskerroksesta, sisällöntuotantotiimin ei tarvitse käyttää aikaa sisällön luomiseen usealle eri laitteelle sopivaan muotoon.

Lue hyvän asiakaskokemuksen luomisesta verkkokaupassa.

4. Sisältävätkö pitkän tai lyhyen aikavälin tavoitteesi kolmannen osapuolen integraatioita, ominaisuuksia tai laajentamista uusille markkinoille?

Headless-verkkokaupan arkkitehtuuri hyödyntää API-rajapintoja ja on luonteeltaan ketterä. Rajapintalähtöisyys helpottaa integraatioissa ja tiedon siirtämisessä muihin liiketoimintaratkaisuihin, kuten tuotetietojen hallintajärjestelmiin (PIM), toiminnanohjausjärjestelmiin (ERP) ja asiakkuudenhallintajärjestelmiin (CRM).

Se toimii samalla periaatteella kuin uusien ominaisuuksien nopea rakentaminen; kuten maksukanavat, sivustohaku, tuotesuositukset, tekoäly, koneoppiminen ja monet muut. Headless-lähestymistavassa uusien ominaisuuksien käyttöönotto vie nopean datan toimituksen ja kehityksen ansiosta vähemmän aikaa kuin perinteisessä arkkitehtuurissa.

5. Haluatko kehittää useita osa-alueita samanaikaisesti?

Kun esityskerros ja taustajärjestelmä ovat toisistaan irralliset, kehitystiimisi voivat viimein määrittää oman tahtinsa. He voivat samanaikaisesti saattaa loppuun useita erilaisia ​​tehtäviä ja ominaisuuksia ja sen myötä nopeuttaa markkinoilletuloaikaa. Se tarjoaa myös joustavuutta implementointiin sekä suoraviivaisempia kustomointeja.

Vastasitko kyllä johonkin näistä kohdista? Ja onko sinulla Magento eli Adobe Commerce käytössä B2B-, B2C- tai D2C-kaupankäyntiin? Siinä tapauksessa, suosittelemme harkitsemaan siirtymistä headless-ratkaisuun.

Lue koko artikkeli täältä.

Pinterest
Vaimo Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Vaimo Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotanto
Viestintä

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

magento
headless
Crm
PIM
verkkokauppa
b2b
b2c
API
mikropalveluarkkitehtuuri
mikropalvelut
Adobe Commerce
headless-arkkitehtuuri

Siirry yrityksen profiiliin Vaimo Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Vaimo Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Vaimo Finland - Muita referenssejä

Vaimo Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia