Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Laitehallinta ja tietoturva uudelle tasolle – Kuopion Energia ottaa laajasta lisenssistä täyden hyödyn

ReferenssiKuopion Energia on sitoutunut turvaamaan toimialueensa energiahuollon kaikissa olosuhteissa. Myös ICT-ratkaisut palvelevat tätä päämäärää. IT-ympäristön muutoksia ennakoiden yhtiö otti käyttöönsä laajan Microsoft 365 E5-lisensoinnin ja sen myötä Enfon Streamline Workplace -kokonaisuuden. Tämä helpotti laitehallintaa ja paransi tietoturvaa merkittävästi sekä mahdollistaa jatkuvan kehityksen nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Laaja E5-lisenssitaso antaa täydet mahdollisuudet Microsoft 365 -ominaisuuksien käyttöön. Enfo on ollut Kuopion Energialle tärkeä kumppani uuteen malliin siirryttäessä ja auttanut hyödyntämään näitä palveluita, kertoo ICT-päällikkö Jami Miettinen Kuopion Energiasta. 

”Pilvipalveluissa vanhat säännöt eivät päde ja uusien opettelu itse ei ole tehokasta. Kävimme palvelut ja toiminnallisuudet Enfon kanssa tarkasti läpi ja ratkaisimme, mitä otamme käyttöön. Halusimme hyödyntää mahdollisuuksia täysimääräisesti niin, että kokonaiskulut olisivat pienemmät kuin yksittäisten osien summa. Enfon avulla saamme kokonaisuudesta parhaan arvon.”

Kevyet prosessit laitehallintaan

Uusi työasemaympäristö on keskeinen osa Streamline Workplace -palvelukokonaisuutta. Sen myötä sekä mobiililaitteet että työasemat saatiin erillisistä laitekannoista samaan järjestelmään. Uudessa ympäristössä laitteet toimivat sijainnista riippumatta hallitusti ja tietoturvallisesti.

Enfon avulla saamme kokonaisuudesta parhaan arvon. - Jami Miettinen, ICT-päällikkö, Kuopion Energia

Tavoitteena oli loppukäyttäjän parempi kokemus ja tämä saavutettiin. ”Laitteet voi nyt ottaa käyttöön itsenäisesti ilman lähitukea tai Service Deskiä. Myös sovellusjakelu tehdään yhdessä paikassa”, Miettinen kertoo.

Moderni käyttöönotto toimii kaikille laitteille eikä laitteita tarvitse kierrättää asennuskeskuksen kautta. Prosessia hidastavat ja ylimääräisiä kuluja aiheuttavat askeleet on siis karsittu pois. Myös työasemakierto on sujuvaa, sillä laitteet on helppo palauttaa lähtöasetuksiin. Tämä helpottaa muun muassa vuokratyövoiman käyttöä. Lisäksi laitteiden kunnosta ja päivitystarpeista saadaan nyt entistä parempi kuva.

Tehokasta suojaa kyberuhilta

Kuopion Energia tuottaa yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisiä palveluita ja siksi yhtiölle on erityisen tärkeää suojautua kyberuhkia vastaan. Myös viranomaisilla on tiukkoja vaatimuksia toimialan tietoturvalle. 

”Uusilla työkaluilla voidaan varautua entistä paremmin piileviin uhkiin”, kertoo Enfon seniorikonsultti Matti Mikkonen. ”Pilven tietoturvakomponentit voivat esimerkiksi arvioida riskejä koneoppimisen avulla ja estää tietoturvahyökkäyksiä automaattisesti. Ennakointi parantui ja ratkaisut rakennettiin niin, että mahdollisiin uusiinkin haavoittuvuuksiin voidaan reagoida vaivattomasti.” 

Tietoturvaa ei uudistettu loppukäyttäjien kustannuksella vaan työskentely jopa helpottui. 

”Käytössämme on monivaiheinen tunnistautuminen, mutta tarkistukset tapahtuvat konepellin alla eivätkä juuri näy käyttäjälle. Tarkistusprosessi voidaan pitää kevyempänä omassa sisäverkossamme ja luotetuille laitteille”, Kuopion Energian Miettinen kuvailee. 

Kustannukset ja aikataulu pysyivät hallinnassa, ja lopputulos vastaa tavoitteita – ei voi olla kuin tyytyväinen. - Jami Miettinen, ICT-päällikkö, Kuopion Energia

Tietoturva korostuu myös siksi, että yhteistyötä tehdään laajan kumppaniverkoston kanssa, joskus jaetuilla resursseilla. ”Olemme luoneet tietoturvavaatimukset kumppaniverkostolle ja valvomme, että yhteistyö toimii saumattomasti asetettujen ehtojen mukaisesti. Määrittelyä ei tarvitse tehdä erikseen jokaiselle toimittajalle.”

Nopean toiminnan joukot apuna

Kokonaisuuden käyttöönotto sisälsi paljon uutta ja matkaan tuli myös mutkia. Kaikkiin haasteisiin löydettiin kuitenkin ratkaisut. ”Enfo teki pohjatyöt ja selvitykset hyvin sekä kommunikoi asiat niin, että ymmärsimme, mitä olemme tekemässä. Kustannukset ja aikataulu pysyivät hallinnassa, ja lopputulos vastaa tavoitteita – ei voi olla kuin tyytyväinen”, Miettinen kiittelee. 

Streamline Workplace on nyt tuotannollisessa käytössä, mutta kehitystyö jatkuu. Enfo huolehtii siitä, että Kuopion Energialla on jatkuvasti hyvä ja ajantasainen näkymä siihen, mitä uusia mahdollisuuksia on saatavilla.

”Ajatus staattisesta IT-ympäristöstä on mennyttä aikaa: vaaditaan jatkuvaa kehittämistä, jotta pilvipalveluista voidaan poimia itselle hyödyllisiä ominaisuuksia. On hyväksyttävä, että koko ajan ollaan pienessä liikkeessä”, Miettinen summaa. 

Kuopion Energia on monipuolinen ja nykyaikainen energiapalveluyritys. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen kilpailukykyisiä ja luotettavia energiapalveluja samalla kantaen vastuun ympäristöstä ja henkilöstöstä.

 

Kiinnostuitko? Jätä meille yhteydenottopyyntö, niin keskustellaan lisää siitä, miten ratkaisu olisi räätälöitävissä organisaatiollesi.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Enfo Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Kuopion Energia

Lisätietoja

Yritysprofiili Enfo kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Tietoturva

Omat tagit

Laitehallinta

Siirry yrityksen profiiliin Enfo kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Enfo - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Enfo - Muita referenssejä

Enfo - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia