Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt Koronavilkku-sovellukselle Tietoturvamerkin. Merkki kertoo kuluttajalle, että tuotteen tai palvelun tietoturvaominaisuuksiin on kiinnitetty huomiota ja ne täyttävät Traficomin asettamat tietoturvavaatimukset.

”Olemme erittäin ylpeitä tästä tunnustuksesta. Tietoturvamerkki on hieno osoitus siitä, että Koronavilkun tietoturvaan tehty satsaus on onnistunut ja että Koronavilkkua voi käyttää turvallisin mielin”, kertoo THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho. Koronatartuntojen jäljittämiseen tarkoitettu sovellus löytyi syyskuussa jo lähes joka kolmannen suomalaisen puhelimesta. 

Erilaisten internetiin kytkettävien älylaitteiden yleistyessä kodeissa useat yritykset ovat alkaneet kiinnittämään tietoturvaan entistä enemmän huomiota. 

”Tietoturvamerkillä haluamme lisätä kuluttajien tietoisuutta tietoturvasta sekä sovellusten ja laitteiden tietoturvallista käyttöä.”

”Olemme iloisia, että yritykset ovat kuluneen vuoden aikana heränneet kuluttajasovellusten ja kodin älylaitteiden tietoturvan merkitykseen. Älylaitteen heikko tietoturva voi olla vakava maineriski, josta voi koitua haittaa yritykselle ja kuluttajille. Tietoturvamerkillä haluamme lisätä kuluttajien tietoisuutta tietoturvasta sekä sovellusten ja laitteiden tietoturvallista käyttöä”, kertoo Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen vt. ylijohtaja Sauli Pahlman.

Traficom on Euroopassa ensimmäinen viranomainen, joka on alkanut myöntämään tietoturvamerkkejä. Aiemmin merkki on myönnetty muun muassa DNA:n Wattinen -älylämmityspalvelulle, LähiTapiolan Elämänturvasovellukselle sekä Cozify Hub -älykotisovellukselle. 

”Toivomme, että mahdollisimman moni sovellus- ja tuotevalmistaja haluaa palvelulleen ja tuotteelleen Tietoturvamerkin osoitukseksi siitä, että tietoturva on kunnossa. Tavoitteenamme on se, että muutaman vuoden kuluessa kodinelektroniikassa on tarjolla laaja kirjo erilaisia Tietoturvamerkin saaneita tuotteita”, Pahlman kertoo. 

Marraskuussa 2019 julkistetun merkin kehittelyn takana oli Traficomin lisäksi myös Cozify Oy, DNA Oyj ja Polar Electro Oy. Lue lisää merkistä täältä.

Koronavilkun voit ladata sovelluskaupasta tai koronavilkku.fi -sivuston kautta.

 

Lue myös:

Testissä: Digi- ja väestötietoviraston Digiturvallinen elämä -mobiilipeli opettaa työelämän digiturvataitoja

Kyberturvaa pienyrityksille – uusi opas auttaa suojautumaan kyberuhilta

Turvakäräjät-podcast tekee tietoturvasta rentoa ja yleistajuista – haastattelussa tietoturva-asiantuntija Laura Kankaala

Identiteettivarkauden kohteeksi voi joutua kuka tahansa – mikä on identiteettivarkaus ja miten siltä voi suojautua?

Tietojenkalasteluhuijaukset jäljittelevät Googlea, Amazonia ja muita tunnettuja brändejä

Team Whackille kaikki on hakkeroitavissa – Ylen tv-sarja näyttää miten helposti tietoturva on murrettavissa