Heinäkuun me laiskottelimme.

Muuten olemmekin ahkeroineet kehittäjiemme kanssa Ite wikin uusien toimintojen kanssa.

Niiden lisäksi esittelen tässä bloggauksessa palvelumme analytiikkaa sekä suosituimpia it- ja ohjelmistoyrityksiä.

 

Tavoite: Suomalaisten yritysten digitalisaation edistäminen

Poimin tätä blogia varten esiin visiomme ja missiomme, jonka olimme kirjoittaneet jo toukokuussa 2015:

Kun tavoitteet ovat vaativia, tarvitaan myös hyvin määriteltyjä toimintoja ja oikeita tietolajeja mahdollistamaan niissä onnistuminen.  

Ja valtavasti käyttäjiä varmistamaan lisäarvon syntyminen.  

Ite wiki profiilit ja haut käsittävät nykyään kaikki tärkeimmät sisältölajit, joiden kautta organisaatioissa haetaan tietoa liiketoiminnan digitalisaatiota jäsennettäessä ja it-hankintoja suunniteltaessa.

”Kun tavoitteet ovat vaativia, tarvitaan myös hyvin määriteltyjä toimintoja ja oikeita tietolajeja”

Meidän tehtävänämme on tuoda näille sisällöille lisäsilmiä, ja usein vielä siinä tärkeässä vaiheessa tiedonhakua, kun markkinaa kartoitetaan tai hankintapäätökselle haetaan vakuutta.

Lisäksi Ite wikistä on tullut monelle it-osaajalle toimiva media digitalisaatiokentän seuraamiseen, tapahtumakalenterin päivittämiseen ja rekryilmoitusten löytämiseen.

Seuraavilla keinoilla tähtäämme käyttäjien palvelemiseen entistäkin paremmin.

Ite wikin uudet toiminnot ja kehitykset

1. Vapaa haku

Yksi toivotuimpia ja kipeimmin tarvittuja toimintoja on ollut toimiva vapaa haku. Olemmekin nyt implementoineet Ite wikiin AddSearchin vapaan haun, jota muun muassa  Britannian korkein oikeus käyttää verkkosivuillaan.  

 

 

Vapaa haku toimii julkaisuhetkellä desktop-koon näytöillä ja voit testata sen toimintaa vaikka samantien yläpalkista!

Vapaan haun isona vahvuutena on se, että se yhdistelee Ite wikin eri hakujen tuloksia, profiilien tietolajeja, sekä blogimedian ja digitalisoinnin oppaan sisältöjä yhteen hakuun.

Lisää juttua Addsearchistä voit lukea tästä.

 

2. Yrityshaun hakutulokset uudistuivat

Ite wikin yrityshaun hakutulokset ovat uudistuneet. Hakutulokset esittävät nyt kaikki tietolajit, joita it- ja ohjelmistoyritykset hallinnoivat profiileissaan.

Näin hakutulokset kuvaavat paremmin alustamme ja profiilien laajuutta loppukäyttäjille ja palkitsevat niitä yrityksiä, joilla on kattavasti referenssejä, suosituksia, tarjontoja, bloggauksia, asiantuntijoita ja rekryilmoituksia profiileissaan.

Yrityshaku myös nostaa yhdellä liiketoimintaprosessilla, erikoisosaamisella, tai toimialakokemuksella haettaessa hakutulosten kärkeen ne tarjoajat, jotka ovat kuvanneet haetun tarjonnan profiilissaan.

Jos ajatellaan vaikkapa IoT-markkinaa, niin yksi yritys kehittää sensoria, toinen valmisohjelmistoa ja kolmas tarjoaa kustomoitua kehitystyötä. Yksi tekee SAPia, toinen Microsoftia, kolmas open sourcea. Ja niin edelleen ja niin edelleen.

Tarjontojen kautta pystymme avaamaan eri it-substanssien markkinoita ja auttamaan löytämään parhaat digitalisaatiokumppanit kuhunkin tarpeeseen.

 

Samaan tapaan on jäsennetty vaikkapa ohjelmistokehityksen tai pilvipalveluiden tarjoajat omissa hakutuloksissaan, joista jälkimmäisestä yläpuolinen kuvankaappaus on otettu.

Algoritmi suosii niitä yrityksiä, joilla on haettu tarjonta kuvattuna sekä eniten tehtyyn hakuun sopivia referenssejä ja suosittelijoita.

 

3. Asiakassuositukset paljastavat Suomen parhaat ohjelmistotalot asiakkaille – nyt myös yritysprofiileissa 

Viestimme syyskauden alussa Ite wikin uudesta kokemuksia-osiosta, joka koostaa kunkin ohjelmistoyrityksen asiakaskokemukset ja -suositukset omalle sivulleen

Yritysten kokemuksia-sivuja on luettu kirjoitushetkellä viidessä kuukaudessa jo 6288 kertaa, joista 5875 yksilöityä sivukatselua, lukuajan ollessa keskimäärin 1:49 minuuttia.

Lukemat ovat vähintäänkin mielenkiintoisia kun otetaan huomioon se, että suuri osa näistä vieraista on tekemässä hankintapäätöstä.

Nyt nämä asiakkaita suuresti kiinnostavat tiedot on nostettu myös yritysprofiileihin esille siten, että neljän ylimpänä seinällä olevan referenssin (jotka sisältävät suosituksen) suositukset tulevat esiin heti perustietojen alle.

Lisäksi mukana on painike yrityksen kaikki asiakaskokemukset ja suositukset koostavaan sivuun tutustumiseksi.

Otteet Valu Digitalin kokemuksia-sivulta on nostettu yrityksen profiiliin.

 

Suositukset jakavat ohjelmistoyrityksiä kahteen joukkoon: niihin, jotka klousaavat kauppoja vakuuttavilla suosituksilla ja niihin, jotka joutuvat myymään “eioota” asiakkaille ja toimivat liidikoneina kilpailijoille.

Lue lisää aiheesta blogissamme: Asiakaskokemukset paljastivat Suomen parhaat ohjelmistotalot asiakkaille

 

4. Kirjautuminen uudistui

Ite wikin kirjautuminen on uudistunut ja jatkossa jokainen käyttäjä hallinnoi yritysprofiilia omilla tunnuksillaan. Tunnukset luonut käyttäjä voi tehdä uusia käyttäjätunnuksia kollegoilleen.

Kirjautuminen koskee edelleen vain it- ja ohjelmistoyritysten edustajia, jotka hallinnoivat profiilia palvelussa.

Kirjautumisen uudistuminen oli tietysti olennaista Ite wikin tietoturvan kannalta. Siirtymävaihe uuteen kirjautumiseen on päättynyt ja niiden käyttäjien, jotka eivät ole luoneet uusia tunnuksia palveluun, täytyy ottaa yhteyttä osoitteeseen info@itewiki.fi.  

 

5. Digitalisaatio & Innovaatiot-blogimedian uudet toimittajat

Laadukkaan median seuraaminen ja kehittäminen on suuri henkilökohtainen intohimoni. Ja ihmisten kiinnostus laadukasta sisältöä kohtaan tuntuu kasvavan kasvamistaan.

Yhtenä tavoitteenamme on rakentaa tästä Ite wikin Digitalisaatio & Innovaatiot blogimediasta digitalisaatiokentän ykkösmedia Suomeen.

Siksi rekrysimme kesällä kaksi uutta toimittajaa, eli Veera Kujansuun (fil. yo.) ja Suvi Lindströmin (MMM), joiden kädenjälkeä lukijamme ovat päässeet seuraamaan elokuusta lähtien Ite wikissä.

Kuvassa vasemmalta alkaen allekirjoittanut, eli Johannes Puro, Co-founder Eeva Melama, toimittaja Veera Kujansuu, harjoittelemassa käynyt Emmi Lintunen, toimittaja Suvi Lindström, sekä uusiin haasteisiin syksyllä siirtyvä Elina Koskipahta.

Lisäksi Joona Puro (kauppat. yo.) on aloittanut Ite wikissä markkinointiassistenttina.

Olemme kehittämässä tällä hetkellä myös mainospaikkoja jokaisen blogiartikkelin sivulle, sekä monen muun sisällön alle. Mainospaikoille nostetaan pian automaattisesti premium-käyttäjien uusimpia julkaisuja, kuten rekryilmoituksia, tapahtumia ja referenssejä:

Käyttöliittymäkuva Ite wikin tulevista mainospaikoista. Kaikki Premium-käyttäjien julkaisut, kuten rekryilmoitukset, tapahtumat ja referenssitoteutukset vetävät pian silmiä blogiartikkeleiden vierellä.

 

6. Ohjelmistoyrittäjät käyttämään Ite wikin yrityshakua jäsenistön esittelyssä

Pitkäaikainen kyhteistyöumppanimme Ohjelmistoyrittäjät Ry on siirtynyt käyttämään Ite wikin yrityshakua omilla kotisivuillaan jäsenistönsä esittelyssä.

Ohjelmistoyrittäjät vastaanottaa jatkuvasti kyselyjä erilaisiin tarpeisiin vastaavista ohjelmistokumppaneista, ja kyselyt pyritään ohjaamaan eteenpäin sopiville jäsenille. Ite wikin haku tarjoaa nyt konkreettisen välineen ohjelmistokumppanien luokitteluun ja löytämiseen.

Lisäksi olemme käynnistäneet yhteistyön myös Suomen Yrittäjien ja Teknologiateollisuuden ICT-toimialan kanssa ja molempien jäsenet löytyvät jatkossa Ite wikistä.

Osaamis- ja digiasioista Suomen Yrittäjissä vastaava Joonas Mikkilä, sekä Ohjelmistoyrittäjien toimitusjohtaja Rasmus Roiha ovat koordinoineet yhteistyötä Ite wikin kanssa. Suomen yrittäjien kesällä julkaisema Yrittäjän digiopas kokoaa yhteen digitalisaation eri aihepiireihin perehdyttäviä artikkeleita sekä kehitysprojekteissa tarpeellisia it- ja ohjelmistoalan palveluntarjoajia.

7. Ite wikin logo uudistui!

Uudistimme Ite wikin logon ja loimme oman logonsa Digitalisaatio & Innovaatiot blogimedialle. 

Logo on tietysti vain logo, mutta aina jossain kohdassa on välttämätöntä uudistaa tämä pieni grafiikan palanen, johon koko yrityksen olemus tiivistyy. Tuomme jatkossa entistä selkeämmin esille Ite wikin jakoa yritysten hallinnoimiin profiileihin ja hakutuloksiin Ite wikissä, sekä toimituksen ylläpitämään Digitalisaatio & Innovaatiot blogimediaan, johon haastattelemme jatkuvasti digitalisaatiokentän ammattilaisia.

Logoista pääsemmekin seuraavaan asiaan.

 

8. Ite wiki-profiilin esiintuominen ohjelmistoyritysten verkkosivuilla

Alati kasvava joukko ohjelmistoyrityksiä hyödyntää ite wikiä viestinnässään. Meille onkin tullut kyselyjä siitä, miten ite wiki-profiili kannattaa tuoda esiin omilla kotisivuilla.

Yleisohjeemme onkin, että liittäkää ite wikin ikoni tai logo kaikkiin niihin paikkoihin, joissa tuotte esiin sosiaalisen median profiilejanne, jäsenyyttänne sidosryhmissä tai yrityksenne ansaitsemia sertifikaatteja.

Ohjeen logon ja ikonin hyödyntämiseen löydätte täältä, sekä nopeana versiona alla olevasta kuvasta:

Lisätietoja Ite wikin ikonin ja logon hyödyntämisestä kotisivuilla.

 

Ite wikin analytiikkaa ja suosituimpia it-yrityksiä

Analytiikan yleinen trendi aina Ite wikin julkaisusta alkaen helmikuusta 2014 nousee tasaisesti:

 

Ite wikin analytiikkaa viimeisen 12 kk:n ajalta (20.10.2017-20.10.2018)

Kun katsotaan analytiikan avainlukuja viimeiseltä 12 kuukaudelta, päästään näkemään, että sivukatseluiden lukumäärä nousee jo yli 500.000 vuoden jaksolla.

Saman mittaisella jaksolla Ite wikiin laskeutuu jo 112.000 istuntoa Googlen hakukoneesta.

Mitä Ite wikin käyttäjät hakevat?

Kun noin 60% Ite wikin käyttäjistä saapuu Googlesta, niin mielenkiintoinen kysymys kuuluu, mitä käyttäjämme ovat hakeneet?

Vastaus kuuluu, että laajasti erilaisia b2b-digitalisaatioon liittyviä termejä.

Ohessa Search Consolen dataa, jota katsoessa on hyvä huomioida, että Google piilottaa ison osan tehdyistä hauista ja rajoittaa ikääntyneen tiedon näyttöä. Koska Google on päivittänyt osion toimintaa taas elokuussa, en saanut selvää sen toiminnasta tarkalleen. Tässä siis Search Consolen analytiikkaa Googlen paljastamista termeistä ”joidenkin” kuukausien ajanjaksolta.

Digitalisaatiokentän viestintää käydään monenlaisella terminologialla ja Ite wiki vetää liikennettä laajasti digitalisaatiosta, ERPpeihin, käyttöliittymäsuunnitteluun, CRM:iin ja ohjelmistokehitykseen. Samaten SAPian, CMS:iä, HR:ää ja master dataa haetaan jatkuvasti. Myös ketteryys ja agile ovat edelleen kovassa huudossa!

Datasta on putsattu joitain vähemmän relevantteja termejä (esim. ”Ite wiki”).

Yrityshaun käyttö It-alalla vs muilla aloilla

Teimme kuukauden ajanjaksolta IP-osoitteeseen perustuen analyysin siitä, miten paljon Ite wikin yrityshakua käytetään it-alalla suhteessa muihin toimialoihin. IP-osoitteella voidaan tunnistaa vain pieni prosentti vierailuista, mutta tunnistimme kuukauden ajalta 352 viidessä eri yrityshaussa (mm. pilvipalvelut ja GIS) käynyttä yritystä.

Jakauma oli seuraavanlainen:

 

Suosituimmat it- ja ohjelmistoyritykset

Oheisen taulukon lukemat kertovat suosituimpien yritysten profiilivierailuista viimeisen vuoden mittaan. Huomautan, että  yrityksellä voi olla yksittäinen sisältö, jota luetaan satoja kertoja, mutta oheinen analytiikka ei värähdä siitä. Kyse on siis tällä kertaa pelkästä profiiilianalytiikasta.

Muutamat yritykset nousevat listalle korkean orgaanisen liikenteen johdosta. Yleisesti ottaen kärjessä parveilevat ohjelmistoyritykset, joilla on kattava profiili hyvillä referensseillä, suosituksilla ja tarjonnoilla, sekä usein premium-näkyvyydellä höystettynä.

Tunnetusta brändistä ei myöskään ole koskaan haittaa!

Nukkuvien it-yritysten on hyvä herätä siihen, että ihmiset hakevat usein tietoa nimenomaan kotisivujen ulkopuolisesta lähteestä, kuten Asiakastiedon sivuilta tai Ite wikistä.

Tiedän, että osassa yrityksiä suhtaudutaan intohimoisesti listauksiin ja pyydänkin suhtautumaan dataan maltilla: marginaalit ovat pieniä ja olennaista Ite wiki-näkyvyydessä ei ole numeerinen määrä, vaan liiketoiminnan tulokset.

Mutta minkäs teet, listaukset ovat silti hiton mielenkiintoisia!

Suosituimmat it- ja ohjelmistoyritykset 2018

 

Luetuimmat rekryilmoitukset

Tässä ovat luetuimmat rekryilmoitukset Ite wikissä. Lopullisesti profiilin hallinnasta poistetut ilmoitukset jouduttiin jättämään ulos listasta.

 

Action pointteja käyttäjille

Toimintaansa kehittäville yrityksille suosittelen hyödyntämään alustaamme kun liiketoimintaa suunnitellaan. Monesti paras ratkaisu, ohjelmisto tai it-kumppani ei ollut lainkaan tiedossa ennen markkinan kartoittamista Ite wikissä. On enemmän kuin mahdollista, että löydätte palvelusta merkittävän uuden liiketoiminnan kehityskumppanin, jonka kanssa bisnestä kelpaa viedä tulevalle vuosikymmenelle.

It- ja ohjelmistoyrityksille neuvon päivittämään profiilin teille tärkeimmillä tarjonnoilla, sekä julkaisemaan palvelussa referenssit, suositukset ja muut sisällöt kattavasti. Ite wiki on rakennettu siten, että se suosii yrityksiä, joilla on aidosti näyttöjä onnistuneista hankkeista ja käyttönotoista.

Sanoisin, että HubSpotin ja Googlen tilastot eivät ole ihan tuulesta temmattuja….

 

Johannes Puro, co-founder

  • Voitte päivittää uudet tietolajit profiilin hallinnasta.
  • Jos kirjautumisessa on haasteita, laittakaa viestiä info@itewiki.fi
  • Ota yhteyttä meihin, jos haluat kuulla palvelun tarkemman esittelyn.
  • Voit myös buukata suoraan 30 min etäpalaverin tästä.