Verkkosivujen sisäinen saittihaku on ollut jo pidempään unohdettu kenttä, johon yritykset ovat nyt vihdoin heräämässä. Yksi iso draiveri on mobiilikäyttäjien määrän kasvu, sillä ihmiset eivät jaksa navigoida älypuhelimilla monimutkaisia menuja läpi.

Vapaan haun käyttö verkkosivuilla pitäisi kuitenkin olla no-brainer, sillä kun potentiaaliset asiakkaat löytävät etsimänsä, se parantaa asiakaskokemusta ja lisää myyntiä. Toisaalta, kun nykyiset asiakkaat löytävät vastauksia ongelmiinsa, asiakaspalvelun kustannukset putoavat.

Verkkosivujen kehittävät eivät ehkä ole tietoisia siitä, että Helsingin Töölössä kehitetään yhtä edistyneintä verkkosivujen sisäistä hakutyökalua, jota esimerkiksi Googlen kotikaupunki Mountain View käyttää omilla kotisivuillaan.

 

 

Haastattelemme AddSearchin Antti Ala-Ilkkaa vapaan haun eduista verkkosivuilla. Ala-Ilkka on ollut sarjayrittäjä koko työuransa, jonka pisin yrittäjyysrupeama oli Kotisivukone. Ala-Ilkka perusti verkkosivuja yrityksille tehtailevan palvelun Mikko Nurmisen kanssa vuonna 2005 ja yritys myytiin vuonna 2013 Fonectalle.

– Kun kehitimme Kotisivukoneesta eräänlaista tee-se-itse nettisivupalvelua, pääsimme tutustumaan kotisivujen sisäiseen löydettävyysongelmaan. Jos sivustojen rakenteet olivat monimutkaisia ja laajoja, niin tiedon löytäminen oli todella vaikeaa, Ala-Ilkka kuvaa.

 

 

Kotisivukone-exit toteutui, mutta Antti Ala-Ilkka jäi edelleen pohtimaan, miten hyvällä hakutyökalulla voisi helpottaa käyttäjien elämää.

Pian AddSearch, joka pyrkii olemaan markkinan edistynein vapaa haku, oli saanut alkunsa.

– Olimme markkinoiden ensimmäinen hakutyökalu, jolla pystyi kroolaamaan myös javascript-sivuja, jotka on toteutettu esimerkiksi React tai AngularJS:llä.

Suoraan kansainvälisille markkinoille

Syy siihen, että AddSearch ei ole kaikkien suomalaisten web-kehittäjien tiedossa on se, että palvelua lähdettiin rakentamaan alusta asti kansainvälinen markkina mielessä pitäen.

– Se mitä kotisivukoneessa jäi tekemättä oli kansainvälisityminen. Mutta AddSearchin kanssa lähdettiin heti maailmalle, eikä meillä ole ollut missään vaiheessa suomenkielistä nettisaittia tai mainontaa, Ala-Ilkka kertoo.

“Meillä ei ole ollut missään vaiheessa suomenkielistä nettisaittia tai mainontaa”

Rohkea valinta on ollut varmasti oikea, koska kyseessä on melko niche tuote. Kohderyhmä ei kuitenkaan ole niche, vaan työkalu ratkaisee hyvin rajatun ja selkeän ongelman.

Tällä hetkellä AddSearchillä on noin 2000 asiakasta joista 70% prosenttia on Pohjois-Amerikasta.

Vaivaton käyttöönotto valttina

Yksi AddSearchin myyntivalteista on vaivattomuus vapaan haun pystyttämisessä: AddSearch huolehtii kaikesta. Se kroolaa sivuston, ylläpitää indeksin ja tarjoaa käyttöliittymän hakutuloksiin.

– Pienimmillään asiakkaan ei tarvitse kuin syöttää sivuston osoite meille ja asentaa yksi rivi javascriptiä sivustolle, Ala-Ilkka kuvaa.

Tällä kertaa toimittaja voi taata miehen kertomuksen pitävän paikkansa, sillä myös Ite wiki on siirtynyt alkusyksystä hyödyntämään AddSearchiä kotisivuillaan, tässä kohtaa isoilla näytöillä. Työkalu saatiin saitille jo päivässä, mutta algoritmin hiomiseen meni lisäksi muutama päivä ja palaveri ylimääräistä.

Sivujen painotuksissa pystyttiin hyödyntämään pitkälti samoja painotuksia, joita Googlelle annetaan Search Consolen avulla.

 

Ite wikin vapaata hakua pääsee tällä hetkellä käyttämään isoilla näytöillä palvelun oikeasta ylälaidasta, mobiilikäyttö tuodaan sivuille tänä syksynä.

 

AddSearch lähti liikkeelle valmiista työkalusta, joka on vaivaton integroida verkkosivuille, mutta tarjoaa nykyään myös räätälöityä ratkaisua asiakkaidensa käyttöön. Varsinkin isommat asiakkaat hyödyntävät AddSearchin APIa ja koodaavat sen päälle omia kustomointejaan.

– Lopputuloksena asiakkaamme saavat huippunopean ja tarkan hakukoneen omalle saitilleen. Tarjoamme hyvin Googletyyppisen hakutulosnäkymän, joka päivittyy sitä mukaa kun käyttäjä tarkentaa hakusanaa vapaan haun kenttään. Samalla tuomme saiteille pienen wau-kokemuksen näyttävällä haulla, Antti Ala-Ilkka kertoo.

“Tuomme saiteille pienen wau-kokemuksen näyttävällä haulla”

Verkkopalveluissa voi olla satoja tai tuhansia sivuja, joista vain viisi tärkeintä löytyy sivujen yläpalkista.

Jos verkkovierailija ei löydä sivuilta etsimäänsä, syntyy perustavanlaatuinen ongelmatilanne: Kävijä googlettaa aihetta ja seuraavassa hetkessä kilpailijoiden hakutulokset ja googlemainokset ovat jo vieneet hänen huomionsa.

– Yritykset investoivat valtavia summia markkinointiin ja saadakseen käyttäjiä sivustolle. Siksi kävijöistä pitää pitää kiinni, etteivät ne palaa takaisin googleen, Ala-Ilkka selventää.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä AddSeachin asiakkaille?

Esimerkiksi Carnival Cruises, joka järjestää luksusristeilyjä, hyödyntää AddSearchiä sivuillaan. Kun potentiaalinen asiakas saapuu sivuille ja hakee vaikkapa Bahaman risteilyä, sivusto tarjoaa välittömästi hakuun sopivimmat tulokset, kuten matkojen esittely- ja varaussivut.  Jos asiakas hakisi Googlesta samaa asiaa, hän valitsisi sisällöt kaikkien kilpailijoiden saittien joukosta.

 

AddSearch mahdollistaa myös Googlen hakutulosten tyyppisten hakutulossivujen luonnin drop-down valikoiden lisäksi.

 

– Verkkosivujen vieras ei aina tiedä tarkalleen minkälaista sivua on hakemassa, mutta hän haluaa yleensä löytää tietynlaista informaatiota.

Siksi vapaa haku on niin toimiva navigaation väline. Nyt on alkanut näkyä sivustoja, joissa ei ole mitään muuta navigointia kuin hakukenttä.

Tilanne on tuttu, tiedät aiheen jota haet, mutta et voi mitenkään tietää mitä sisältöjä sivusto tarjoaa aiheesta. Vapaan haun visuaalisuus takaa sen, että loppuasiakkaan on helppo silmäillä, mikä hakutuloksista näyttää sopivimmalta.

Minkälaisille sivustoille AddSearch sopii?

– Lähtökohtana on, että kaikenlaisille. Aluksi ajattelimme, että sivuilla pitää olla tosi paljon sisältöä, että haku on oleellinen, mutta nyt meillä on asiakkaita, joilla on 30 sivua saitilla ja haku on silti todella käytetty. Eli käyttö ei korreloi sisällön määrän kanssa, Ala-Ilkka kertoo.

“AddSearchin käyttö ei korreloi sisällön määrän kanssa”

– Kaiken kaikkiaan olemme keskittyneet content-saiteille, mutta mukana on myös verkkokauppa-asiakkaita, hän jatkaa.

Käytännössä tämä tarkoittaa mitä tahansa yritystä tai toimijaa, jolla on tärkeää sisältöä ja materiaalia asiakkailleen, kuten Suomalaisista yrityksistä Sanoma, Eilakaisla ja Folksam.

Tällaisten yritysten on yksinkertaisesti pakko tarjota laadukas haku, etteivät puhelinlinjat täyty asiakkaista, jotka hakevat tietoa.

Toisella puolen kenttää ovat isot julkiset organisaatiot, kuten Iso-Britannian korkein oikeus, tai Mountain Viewn kaupunki, jossa  Googlen pääkonttori sijaitsee.

Julkisilla organisaatioilla voi olla esimerkiksi valtavasti pdf-dokumentteja, kuten pöytäkirjoja, opastavia sivuja, yhteystietoja ja rakennussäädöksiä, joita voisi olla mahdoton löytää ilman hyvää hakua.

– Yksi meille tärkeä kohderyhmä ovat teknologiafirmat. Laadukas sivusto validoi teknistä osaamista ja tuo uskottavuutta. Esimerkiksi pörssilistattu tietokantafirma MongoDB, jenkeissä listattu Barracuda Networks, sekä ohjelmistokehityksen automaatiofirma Bitnami käyttävät hakuamme, Ala-Ilkka listaa.

 

Analytiikka auttaa ymmärtämään, mitä asiakkaasi ovat hakemassa

Vapaan haun käyttöönoton myötä web-palvelun kehittäjät alkavat myös ymmärtää, minkälaisilla hakusanoilla asiakkaat hakevat sivuilta.

Yksi tärkeimmistä asioista on tunnistaa ne hakusanat joita käytetään, mutta jotka eivät palauta hakutulosta.

Mutta miten analytiikka on toteutettu kun kyseessä on “Instant Search” joka päivittyy jokaisen kirjaimen myötä?

“Usein analytiikalla voidaan tunnistaa piilokysyntää”

– Niin kauan kuin jatkat kirjoittamista, mitään ei tallennu, mutta jos pidät sekunnin tai kahden tauon, haku tallentuu. Usein analytiikalla voidaan tunnistaa piilokysyntää, johon yrityksellä ei ole tarjota oikeaa sisältöä tai tuotteita sivustollaan, Ala-Ilkka sanoo.

AddSearchin analytiikka toimii Google Analyticsissä, jossa yritykset yleisimmin tutkivat verkkovieraidensa käyttäytymistä.

 

AddSearchin kotisivut

AddSearchin Ite wiki-profiili