Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Tekijät töiden takana | Pekka Antti-Roiko on Nextconin uusi myyntipäällikkö

BloggausPekka Antti-Roiko aloitti elokuun lopulla Nextconin myyntipäällikkönä, tai ”työrukkasena” johdolle asiakasrajapinnan aktiivisessa hoitamisessa, kuten hän rooliaan itse kuvailee.

Hänellä on pitkä kokemus IT- ja teollisuuden rekrytoinnista ja konsulttipalveluiden tarjoamisesta sekä Suomessa että ulkomailla tapahtuviin projekteihin. 

Kysyimme häneltä urakehityksestä, odotuksista ja siitä, mikä motivoi häntä työssä.

Ulkomailla opiskelu vei töihin Englantiin rekrytointitehtävien pariin

– Urani alkumetreillä sain mahdollisuuden lähteä rekrytointitehtäviin ulkomaille, IBM:n EMEA-laajuisen rekrytointikeskuksen ensimmäiseksi suomalaiseksi Englantiin. Olin opiskellut ulkomailla ja halusin lähteä rakentamaan myös työuraa ulkomailta käsin, kun nuorena oli siihen hyvä mahdollisuus. Jossain vaiheessa tuli kuitenkin aika päättää jäänkö Englantiin vai palaanko Suomeen, ja kotimaa vei siinä vaiheessa voiton.

Suomeen palattuaan Pekka muutti Ouluun, jossa vierähtikin pääosin seuraavat kymmenen vuotta, lukuun ottamatta 1,5 vuoden jaksoa Tampereella. 

– Työskentelin IT-alan rekrytointi- ja resursointipalveluita tarjoavan ElanIT:n rekrytoinnin asiantuntijana ja loppuvaiheessa vedin yrityksen Oulun toimistoa. Oulussa asiakkuudet liittyivät paljolti Nokian ”ekosysteemiin”, joka 2010-luvulle siirryttäessä oli suurten muutosten keskellä. Viimeinen Oulun projektini keskittyi verkkoyhtiö Ericssonin toimipisteen perustamiseen, jonka aktiiviseen rekrytointivaiheeseen sain osallistua jälleen asiantuntijan hattu päässäni.

IT-alan muutos sai miettimään työuran muita mahdollisuuksia

Oulussa tapahtunut IT-toimialan muutos sai Pekan miettimään, mitä muuta työuralla voisi olla tarjota. Palaset loksahtivat kohdalleen, kun kotikonnuilta Kalajokilaaksosta tarjottiin hänelle rekrytointihankkeen projektipäällikön pestiä, jossa oli mahdollisuus yhdistää aiempaa kokemusta ja toteuttaa paluumuutto kotiseudulle. 

– Julkishallinnon hankkeesta sain myös uuden, mielenkiintoisen ja yhteiskunnallisen näkökulman rekrytoinnin toteuttamiseen.

Hankkeen lopun lähestyessä Pekka päätti edistää opintojaan ja tutkia lisää uudenlaisia työmahdollisuuksia.

– Hankkeen käännyttyä lopuilleen oli aika viedä eteenpäin MBA-opintojani. Samaan aikaa seurasin millaisia työmahdollisuuksia kotiseudulla edistyvä Hanhikiven ydinvoimaprojekti voisi tarjota, johon liittyen työkuviot selkiytyvätkin vuodesta 2015 eteenpäin.

Teollisuuden konsultointia kasvuyrityksessä

Seuraavat kuusi vuotta vierähtivät Enersense Internationalin, suomalaisen kasvuyrityksen, aluepäällikkönä ja silminä sekä korvina Pyhäjoen ydinvoimaprojektissa. 

– Hanhikivi-projektin lisäksi vastasin muutaman suomalaisen teollisuusyrityksen toimitusprojektien resursoinnista, pyörittäen parhaimmillaan 20-30 hengen konsulttitiimiä Suomessa ja ulkomailla. 

Tiimin lisäksi yhteistyö asiakkaiden kanssa kehittyi ja samaan aikaan myös Enersense kasvoi satojen miljoonien pörssiyritykseksi. 

– Kasvussa oli mahtavaa olla mukana. Yrityksen koosta huolimatta organisaatio säilyi matalana ja koin kaikkien puhaltavan yhteen hiileen. Kaikessa tekemisessä asiakas oli keskiössä ja mikään ei ollut mahdotonta, päinvastoin. 

Pekka kertoo innostuvansa erityisesti ihmisten kanssa tekemisestä. 

– Asiakkaat ja kollegat ovat tärkeitä, teemme yhteistyötä yhteisten haasteiden ratkaisemiseksi. Koen tärkeäksi keskinäisen luottamuksen, jonka pohjalta syntyy myös kestävää liiketoimintaa.

“Yhdessä asiakkaidemme kanssa Nextconista tulee hieno menestystarina!”

– Ilman korona-pandemiaa olisin tuskin Nextconilla. Nextcon haki vahvistusta myyntiinsä LinkedIn-ilmoituksella, joka pomppasi profiiliini ja sai kiinnostumaan. En itseasiassa ehtinyt lukea ilmoitusta kuin puoleen väliin, kun soitin jo Petrille saadakseni paremman kuvan yrityksestä, ihmisistä ja tehtävästä. Asiat loksahtivat kohdalleen ja tässä sitä ollaan.

Nykyinen työ ei ole enää niin sidottu paikkakuntaan, joten Pekka tekee valtaosan työstä kotikonttorilta käsin, mutta tarvittaessa hän hyppää junaan ja on neljän tunnin kuluttua Helsingin toimistolla.

– Myynnin tehtävissä ihmisten tapaaminen on myös iso osa työnkuvaa, ja asiakkaat voivat olla missä päin Suomea tahansa. Tapaan asiakkaita siellä, missä se parhaiten onnistuu. 

Kokemus tuo varmuutta ja kokeneiden ihmisten kanssa on mukava tehdä töitä. Yhdessä asiakkaidemme kanssa Nextconista tulee hieno menestystarina!
Pinterest
Nextcon Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Nextcon Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti

Toimialakokemus

IT
Julkishallinto

Siirry yrityksen profiiliin Nextcon Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Nextcon Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Nextcon Finland - Muita referenssejä

Nextcon Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia