Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Saavutettavuuskoulutus - Gredi Oy

ReferenssiBrändihallinnan ja digitaalisen aineistonhallinnan markkinajohtaja Gredi oli yhteydessä Andersiin ja toivoi saavutettavuuskonsultointia. Yrityksen Gredi Content HUB digitaalista aineistonhallinta työkalua hyödyntää moni julkisen hallinnon organisaatio, jolloin verkkopalvelu pitää muokata saavutettavaksi.

Moni saavutettavuusdirektiivin alainen yritys käyttää Gredin aineistonhallintapalvelua, josta he jakavat suoraan tietoa kansalaisille. Tämä tarkoittaa, että jaettava materiaali pitää olla jokaisen henkilön saavutettavissa.

Gredille on tärkeä pystyä tarjoamaan asiakkailleen parasta mahdollista asiantuntijapalvelua, jolloin on myös tärkeää tuoda Gredin aineistonhallintapalvelu täysin direktiivin piirin.

Anders järjesti Gredin henkilökunnalle puolen päivän koulutuksen, johon osallistui niin niin sisällöntuottajat, ohjelmistokehittäjät ja johto. Kouluttajamme Teemu Selkälä kävi läpi saavutettavuuden perusteet ja käytännön esimerkit saavutettavan verkkopalvelun ominaisuuksista.

Gredi hyödyntää koulutuksessa opittua tietoa myös asiakkaiden hankinnassa, mikä antaa heille erinomaisen mahdollisuuden liiketoiminnan kasvattamiseen. Yritys ei myöskään halua rajoittaa palveluaan vain tietyille ihmisille, jonka takia saavutettavuus on heille erityisen tärkeä asia.

Mitä koulutukseen sisältyi?

Ensimmäisen osioon sisältyy direktiivin historiaa lyhyesti, sitä minkälaisia haasteita saavutettavuutta tarvitsevilla ihmisillä voi olla, mitä tahoja se koskee sekä millä aikataululla. Tärkeintä verkkopalveluiden saavutettavuuden läpikäynnissä on pystyä luomaan edes alustava käsitys siitä, minkälaisia haasteita palvelun käytössä eri henkilöllä voi olla.

Koulutuksen toinen osa käsittelee saavutettavuuden käytäntöä ja teknisempää puolta, kuten mitä WCAG (Web Content Accessibility Guidelines) pitää sisällään. Tässä osiossa käydään läpi myös konkreettisia esimerkkejä saavutettavista ja vähemmän saavutettavista sivuista.

"Yksi parhaista toteutuksista sivuston saavutettavuuden rakentamisessa mitä olen viime aikoina nähnyt, on verohallinnon vero.fi sivusto."

- Teemu Selkälä, Project Manager, Saavutettavuuskouluttaja

Koulutuksessa tutustutaan myös saavutettavuustestauksessa käytettäviin työkaluihin sekä työn jakautumista manuaaliseen ja automatisoituun testaamiseen.

Saavutettavuuskoulutuksien tueksi olemme toteuttaneet saavutettavuussivuston, joka demonstroi erilaisia saavutettavuusvirheitä. Sivuston avulla on helppo havainnoida esimerkkejä tyypillisimmistä saavutettavuuteen liitettävistä virhetapauksista kuten kontrastiongelmista, puuttuvista tai huonosti nimetyistä elementeistä sekä navigointiin liittyvistä ongelmista. Osallistujat saavat kattavan paketin saavutettavuuden perusteista ja tarkemmasta teknisestä näkökulmasta.

"Mielestäni ryhmätyöt sekä havainnollistaminen selkein ja konkreettisin esimerkein on aina tehokkaampi ja mielenkiintoisempi pohja koulutukselle, kuin luentomaiset kalvosulkeiset."

- Teemu Selkälä

Suosittelija:

Haluan heti tuoreeltaan kiittää ja kehua koulutuksesta. Teemu oli koostanut erittäin hyvän paketin ja hänellä oli todella hyvä ote kouluttajana. Kokonaisuus oli jäsennelty ja monipuolinen ja mikä tärkeintä, sai aikaan kiinnostuksen tutkia asiaa lisää. Myös vuorovaikutteisuus oli erittäin hyvällä tasolla.

Tarja Finni, Key Account Manager, Gredi Oy

Pinterest
Referenssin infoboxi
Anders Innovations Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Gredi Oy
Ajankohta: 2020
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Terhi Sorvali

Lisätietoja

Yritysprofiili Anders Innovations kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus

Omat tagit

saavutettavuus
saavutettavuuskoulutus

Siirry yrityksen profiiliin Anders Innovations kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Anders Innovations - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Anders Innovations - Muita referenssejä

Anders Innovations - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia