Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Anders toteutti metsähallitukselle responsiivisen karttasovelluksen

Referenssi

Retkikartta.fi on Metsähallituksen tarjoama ilmainen verkkokarttapalvelu. Retkikartasta näkee valtion ja kuntien omistamat luonnonkohteet, retkeilyreitit ja kalastus- ja metsästysalueet.

 

Metsähallitus halusi uudistaa Retkikartta.fi verkkokarttapalvelun, jonka alkuperäinen versio oli vuodelta 2007. Anders valikoitui uudistamaan koko palvelu ja suunnittelemaan responsiivinen reittikarttasovellus. Projekti saatiin päätökseen kesäkuussa 2020, kun uusi palvelu julkaistiin.

 

Haasteet

 

Ensimmäinen versio retkikartasta julkaisitiin jo 2007. Retkikartasta oli luotu lukuisia eri versioita eri verkkopalvelujen tarpeisiin sekä erillinen mobiilioptimoitu versio. Tärkein kehitystehtävä oli päästä eroon tästä hallinnollisesti työläästä ja raskaasta käyttöliittymäkokonaisuudesta. Tavoitteena oli saada yksi ja sama retkikartta skaalaus kaikkiin eri terminaaleihin ja myös osaksi organisaation erilaisia ​​verkkopalveluita.

Ratkaisu

Palvelun uudistamisessa Anders halusi säilyttää tietyt ominaisuudet, jotka ovat todettu hyviksi aikaisemmissa karttapalveluissa. Tavoitteena oli kuitenkin myös luoda ajankohtaisia ominaisuuksia ja parantaa palvelua entisestään. Uusi palvelu tehtiin hyödyntämällä uusia ohjelmistotuotteita. Uuden palvelun luomisessa keskityttiin erityisesti parantamaan mobiilikäytettävyyttä.

Kaiken kaikkiaan projekti oli todella houkutteleva tekniseltä kannalta ja tarjosi meille mielekkään pähkinän purtavaksi. Retkikartta on todella iso kokonaisuus, joka yhdistää useita tietolähteitä ja karttapalveluita.”, kertoo Andersin projektipäällikkö Aslan Venejoki.

Miksi juuri Anders valittiin uuden palvelun tuottajaksi

Metsähallituksen Tapani Mikkolan mukaan Anders oli yksi kahdeksasta palvelun tarjoajasta, joita vertailtiin keskenään. Andersin tarjous voitti lopulta, kun laskettiin yhteen hinta- ja laatutekijät. Tarjouskilpailussa oli mukana sekä suuria tunnettuja ICT-ratkaisujen toimittajia että pienempiä ohjelmistoyrityksiä. Tällä kertaa uudeksi kumppaniksi valittiin hieman pienempi ja vähemmän tunnettu yritys.

 

”Tämä on osittain tarjouskilpailujen tarkoitus: antaa mahdollisuuksia myös uusille toimijoille. Meillä ei ollut vaikeuksia sopia toimittajasta aiemmin tuntemattoman tarjoajan kanssa, kun tarjouksen tärkeät asiat olivat kunnossa. Viime kädessä kyse on aina toimitusprojektiin valitun tiimin ja siellä olevien henkilöiden osaamisesta: yrityksen maineella tai koolla ei ole paljoa merkitystä”, sanoo Tapani Mikkola.

Lopputulos

Retkeilykartta.fi:n uusi versio julkaistiin kesällä 2020. Palvelu saavutti huikeat miljoona kävijää jo seitsemän viikon aikana.  Pandemia on saanut aikaan kotimaisen luonnonmatkailun ja luonnossa liikkumisen kasvamisen. Palvelu kerää uusia kävijöitä jatkuvasti. Lisää uusia käyttäjiä hyödyttäviä ominaisuuksia julkaistaan ​​ajan myötä, mikä tekee karttapalvelusta entistä mielenkiintoisemman.

Suosittelija:

Anders on osoittautunut kumppaniksi, jonka kanssa olemme nauttineet työskentelystä. Asiantuntemus on vahvaa ja lisäksi vuorovaikutus on sujunut todella hyvin.

Tapani Mikkola, projektipäälikkö Metsähallitus

Pinterest
Referenssin infoboxi
Anders Innovations Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Metsähallitus

Lisätietoja

Yritysprofiili Anders Innovations kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Anders Innovations kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Anders Innovations - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Anders Innovations - Muita referenssejä

Anders Innovations - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia