Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Maanvuokrausjärjestelmän uudistus – Helsingin kaupunki

BloggausHelsingin kaupungin Maanvuokrausjärjestelmän uskottiin tulleen elinkaarensa päähän. Uuden järjestelmän vuoksi tahdottiin digitalisoida maa- ja kiinteistöomaisuuden hallinnan palveluita ja samalla automatisoida manuaalisia prosesseja. 

Anders otti haltuunsa hankkeen pääkehitystyövastuun. Järjestelmä vietiin tuotantoon vuonna 2019, ja yhteistyö on jatkunut aktiivisena tämänkin jälkeen uusien ominaisuuksien kehityksen parissa.

Maanvuokrausjärjestelmä on rekisterialusta, jossa hallinnoidaan koko Helsingin alueen vuokrakohteisiin ja -sopimuksiin liittyviä tietoja. Lisäksi järjestelmä sisältää mm. laskutuksen, vuokrien laskennan ja tukee sopimusehtojen valvontaa.

Mistä lähdettiin liikkeelle? 

Vanhan Maanvuokrausjärjestelmän (MVJ) todettiin olevan käyttökelvoton. Järjestelmä koettiin toiminnoiltaan ja toteutustavoiltaan vanhentuneeksi, jolloin se ei palvellut toiminnan tarpeita riittävän kattavasti. Datalähteiden lisääntyessä Maanvuokrausjärjestelmän rinnalla oli tarpeellista hyödyntää muita järjestelmiä ja tietovarantoja, joiden integraatioihin vanha järjestelmä ei enää taipunut.

Andersin osuus järjestelmän kehityksestä oli järjestelmän suunnittelu sekä backendin kehittäminen. Yksi kehitystyön vaativin, mutta tärkein ratkaisu oli luoda automaattisesti toimiva laskutusjärjestelmä vuokrauksille sekä SAP-integraation toteuttaminen.

“Maanvuokrausjärjestelmä on kompleksinen kokonaisuus ja on tarjonnut mukavaa haastetta. Järjestelmän rakentaminen on ollut meille alusta asti todella mielenkiintoinen kokonaisuus. Yhteistyö asiakkaan kanssa on sujunut mukavasti ja asiakas on ollut hyvin aktiivinen koko projektin ajan.” – Tomi Järvi, Andersin projektipäällikkö.

Mitä tavoitteita uudelle järjestelmälle asetettiin?  

Uuden järjestelmän haluttiin helpottavan vuokrakohteisiin ja -sopimuksiin liittyvää tiedonkulkua ja –jakoa, sillä ennen järjestelmän julkaisua tietoja jouduttiin käsittelemään useissa eri järjestelmissä.

Maanvuokrajärjestelmän uudistukseen liittyi joukko uusia kehittämistavoitteita, kuten:

  • Luotettavuus
  • Maaomaisuuden hallinnan tuki
  • Jälleenvuokrauksen tukeminen
  • Käytettävyyden ja käyttökokemuksen parantaminen
  • Integraatiot ympäröiviin järjestelmiin
  • Teknisesti moderni maanvuokrausjärjestelmä

Uusi järjestelmä toimii varjoreskontrana, joka valvoo maksuliikennettä ja huolehtii muistutuksista. MVJ automatisoi mm. laskutuksen ja laskutuskausien uudistamiset näppärästi yhden käyttöliittymän kautta pitäen samalla SAPin ajantasalla.

Maanvuokrausjärjestelmään rakennettiin tämän lisäksi karttaominaisuus, jonka avulla on mahdollista nähdä vuokrattavien kohteiden ja alueiden koordinaatit kartan kautta.

“Tavoitteet liittyivät osin ratkaisun yleiseen uudistamiseen ja modernisointiin, osin tiettyjen puutteelliseksi koettujen toiminnallisuuksien kehittämiseen. Lisäksi kehitettiin vuokrausprosessin tuen laajentamista erityisesti varaus-vaihetta edeltävän toiminnan sekä vuokrauksen päättymisen tuen osalta.

Projekti sujui Andersin kanssa heti hyvässä yhteisymmärryksessä ja toimintaa pyrittiin kehittämään yhdessä säännöllisillä palavereilla ja palautteilla.” – Jani Kuokkanen, Helsingin kaupungin projektipäällikkö

Uusi järjestelmä toimii nyt nykyaikaisilla teknologioilla, ja sen muokkaaminen aina muuttuvien tarpeiden mukaan on mahdollista. Useiden datalähteiden integrointi järjestelmään automatisoi monia työvaiheita ja helpottaa järjestelmän käyttöä.

Teknologiat: Django REST & ReactJS & PostgreSQL sekä integraatiot lukuisiin järjestelmiin.

Kirjoittanut: Johanna Raitala / Marketing & Communications Manager

Pinterest
Anders Innovations Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Anders Innovations kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tuotekehitys ja suunnittelu

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Anders Innovations kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Anders Innovations - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Anders Innovations - Muita referenssejä

Anders Innovations - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia