Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Rakettitieteilijöillä rajaton laitebudjetti

Bloggaus

Tekisikö mieli heittää korporaatiokoneesi kierrätyslaariin? Rajoittavatko epäsopivat työvälineet tekemistäsi? Listasimme neljä syytä, miksi kunnon laitteet varmistavat kehittäjille paremman työelämän.

Rakettitieteellä jokainen saa valita haluamansa työvälineet. Budjetti on rajaton: sen kuin ilmoittaa, mitkä laitteet pistetään pakettiin. 

“Emme halua määritellä budjettia, koska luotamme kaikkien arviointikykyyn. Ei porukka päivitä koneita holtittomasti uusiin tai osta kalleinta ihan vain siksi, koska firma maksaa. Välineistä myös huolehditaan hyvin ja niitä käytetään niin pitkään kuin on järkevää”, sanoo tilauksista vastaava komentosillan koordinaattori Mira Mondragon

Juhana Leiwo, sulautettujen järjestelmien kehittäjä ja rakettitieteilijä #24, pitää tätä ehdottoman tärkeänä etuna: “Jos en saisi valita omia työvälineitäni, tuntuisi, että olen lokeroitu tekemään sitä, mitä joku muu on arvioinut. En tuntisi silloin olevani töissä Juhanana, vaan anonyyminä resurssina.”

Listasimme neljä pointtia, miksi kunnon koneet ja kapineet varmistavat devaajille paremman työelämän.

#1 Hyvät laitteet vähentävät kitkaa ja antavat tilaa ajatuksille

Kehittäjältä vaaditaan kovaa keskittymiskykyä päivittäisessä työssä, ja tämä luonnollisesti kuormittaa pääkoppaa. Hyvillä laitteilla töitä tehdessä on yksi murhe vähemmän ja vältytään turhilta viivästyksiltä.

“Esimerkiksi isomman C++-projektin rakentaminen on koneelle raskasta. Jos kone on hidas, ajatukset eivät pysy perässä. Kun syklien päivittymisaika on nopea, työ valmistuu nopeammin”, Juhana kertoo. 

Kunnon laitteiden ja työympäristön puolesta liputtaa myös toinen rakettitieteilijä, Arttu Ylärakkola, jonka leipälaji on full stack -kehitys. 

“Sillä on vaikutusta, että kuinka kauan aikaa menee, että koneesta ja työympäristöstä saa järkevän. Esimerkiksi tällä hetkellä Linux-käyttöjärjestelmä on järkevin itselleni, koska kaikki projektit pohjaavat siihen”, Arttu kertoo. 

#2 Järkevällä tietoturvalla ja oikeilla nappuloilla räätälöity laite helpottaa työtä

Sulautettujen järjestelmien kehittäjänä Juhana katsoo maailmaa ikään kuin konepellin alta, koska hän työskentelee usein ulkoisten elementtien, kuten anturien, kanssa. 

Juhana tuntee olonsa arvostetuksi asiantuntijaksi, kun laitteet ovat priimaa ja hänelle sopivat.

Siksi tietokoneessa täytyy olla vähintään kaksi asiaa paikallaan: 1) koneessa pitää olla erilaisia portteja, joihin kytkeä laitteita ja 2) tietoturva täytyy saada valita itse. 

“Yllättävän usein korporaatioiden käyttämät tietoturvat estävät embedded-devaajia tekemästä olennaisia asioita. Tarvitsemme pääsyn matalan tason toimintoihin, jotka ovat usein juuri niitä, joita perustietoturvat blokkaavat. Niissä tapauksissa pitää sitten luovia, ja aikaa yksinkertaistenkin hommien hoitamiseen kuluu turhan kauan”, Juhana sanoo.

“Toki joissain toimeksiannoissa rakettitieteilijät käyttävät asiakkaan tietokonetta, koska tietoturvaan liittyvät asiat vaihtelevat eri yrityksissä”, hän lisää.

#3 Asiantuntijoille asiantuntijoiden arvoiset työvälineet

Ensisijaisesti Juhana tuntee olonsa arvostetuksi asiantuntijaksi, kun laitteet ovat priimaa ja hänelle sopivat. 

“Kun saan valita laitteet itse, niin tulee olo, että mut on palkattu tänne asiantuntijaksi ja mua myös kohdellaan kuin asiantuntijaa”, Juhana kertoo.

“Mielestäni on hirveän kohteliasta todeta, että paras henkilö päättämään laitteista on henkilö itse”, hän tarkentaa. 

Mitä jos laitteita ei saisi valita?

“Se vaikuttaisi suoraan asiakastyöhön. En haluaisi mennä asiakkaalle sanomaan, että menee pari tuntia kääntää projekti, tai että sori, muisti loppuu tässä kesken”, Juhana miettii. 

#4 Kunnon laitteet inspiroivat oppimaan uutta

Rakettitiede kannustaa uuden oppimiseen ja tukee tätä sillä, että jokainen saa tilata tärkeäksi näkemänsä työkalut taitojensa ylläpitoon. 

Juhana korostaa, miten tärkeää on jatkuva osaamisen kehittäminen myös niissä asioissa, joiden parissa ei juuri tällä hetkellä tee palkkahommia. Hyvät työvälineet kannustavat pitämään ammattiosaamisen huipussaan.

“Uutta opetellessa päivätöiden ohella on haasteena löytää tarpeeksi aikaa. Jarruna voi olla aikasyöpöt laitteet. Hyvillä laitteilla tämä on mielestäni aika helppo raksia pois”, Juhana miettii. 

Kunnon laitteet yllyttävät Juhanaa kokeilemaan uusia, hullujakin juttuja. 

“Mulla on sellanen positiivinen fiilis, että johto miettii että keksiskö se Juhana jotain uutta, mitä me ei olla vielä nähty”, hän virnistää. 

Näihin Juhana luottaa:

Tietokone: Lenovo ThinkPad T470s Ultrabook

“Kun tilasin tämän vuonna 2017, kone oli malliston kärkipäätä, ja se on palvellut hyvin. Nyt tarvitaan jo uusia ominaisuuksia, joten hankin maaliskuussa uuden mallin, jonka pitäisi tulla silloin markkinoille.”

Puhelin: Samsung Galaxy s22 Ultra 

“Halusin tämän, koska tämä on tosi hyvä. Käytän työpuhelintani perusjuttuihin: Slackissa chattaus, kalenteri, sähköposti ja puhelut. Nämä toki hoituisivat millä tahansa luurilla, mutta pointti on se, että jos saan päähäni vaikka devata jotain mobiilialustalle, niin sitä varten on erinomainen laite jo olemassa.”

Kiikarissa kiinnostavat hommat, fiksut työkaverit, kova palkka ja koneet oman mielen mukaan? Lue lisää!

Lue myös:

Oma talkkari, parempi mieli

Rakkaudesta lajiin ja rahan takii

Pinterest
Rakettitiede Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Rakettitiede kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

arttuylärakkola
juhanaleiwo
kehittäjä
kulttuuri

Siirry yrityksen profiiliin Rakettitiede kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rakettitiede - Muita referenssejä

Rakettitiede - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia