Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Rakettitieteen nimi vaihtuu – myös sarkasmin vastainen ohjelma käyntiin

BloggausRakettitieteen sisäisen luottamuksen ja pitkäveteisyyden kehittämisen työryhmä päätti käynnistää sarkasmin vastaisten toimien esivalmistelun. Tavoitteena on tehostaa työntekijöiden ammattimaisen käytöksen toteutumista, parantaa Dressmannin liikevaihtoa ja sarkasmin uhrien asemaa. 

Rakettitieteen sijoittajat ovat vaatineet yritykseltä ammattimaisempaa käytöstä, joten Rakettitiede on vaihtanut nimensä Ohjelmistotieteeksi ja ottanut samalla käyttöön pukukoodin. Päätös toimeenpantiin 1. huhtikuuta kuluvaa vuotta.

Nimenmuutos ja pukukoodi ovat osa sarkasmin vastaisen työn toimintaohjelmaa, jonka laajempaa valmistelua ryhtyy lähitulevaisuudessa asteittain suunnittelemaan erikseen nimetty korporaatiotyöryhmä. Toimintaohjelmasta tulee laaja, ja sen ennustetaan ulottuvan Kuun kiertoradalle asti. Valmistelujen aikana kuullaan myös ulkopuolisia erityisasiantuntijoita, johtavia palvelumuotoilijoita sekä muita pätevöityneitä ja runsaasti laskuttavia tahoja. 

“On korkea aika lakata leikkimästä ja ryhtyä töihin, ja nimenvaihdos on ensimmäinen askel kohti korporatisoitumista. Vertailimme lyhyesti relevantteja nimivaihtoehtoja, kuten Tietokonetiedettä, ja huomasimme, että Ohjelmistotiede yllättää toimivuudellaan ja selkeyttää samalla reaktiota tämänhetkisen tilanteen suhteen. Meidän on puututtava nykyistä tehokkaammin kaikenlaisten huumorikaskujen viljelyyn, koska mukahauskat rakettivitsit ja kaksimielinen ilveily ei anna kenestäkään imartelevaa saati ammattimaista kuvaa”, Ohjelmistotieteen johtoryhmä linjaa. 

Konsultin tärkein työtehtävä on laskuttaa asiakasta mahdollisimman paljon, joten pelleilylle ei ole edes aikaa. Ohjelmistotieteen hallituksesta muistutetaan, että työntekijän pitämät tauot ovat varastamista. Myös kaikki, mikä ei kuulu etätöitä tehdessä työnantajan vakuutuksen piiriin, on varastamista. 

Korporaatiotyöryhmän ensisijainen tehtävä on tarkkailla työntekijöiden kielenkäyttöä ja pukeutumista erityisesti asiakaskontakteissa mutta myös vapaa-ajalla. Väärinkäytösten nopea ilmitulo ja mikromanagerointi ovat työn keskeisiä tavoitteita, joten toistaiseksi anonyyminä pysyttelevä työryhmä on nimennyt ulkopuolisen tahon, kaikkien alojen erityisasiantuntijan, Pulmu-Raita Kakkosenkyttäämään tarkkailemaan ohjelmistotieteilijöiden viestintäpalvelimia, puheenparsia ja vaatekaappien sisältöjä. 

“Meemien jakaminen, kaikenlainen sarkasmi ja leggingsien käyttö on tästä lähtien välitön irtisanomisperuste”, Kakkonen toteaa kireänä. 

Pukukoodin käyttöönotto hyväksyttiin

Sarkasmin vastaisen työn korporaatiotyöryhmä ehti jo hyväksyä Ohjelmistotieteen työntekijöiden pukukoodin, johon kuuluvat kravatti, korkokengät ja prässätyt upslaakit. Tavoitteena on kehittää suomalaista IT-alaa pitkäjänteisesti ja johdonmukaisesti, ja Ohjelmistotiede haluaa olla tässäkin asiassa tulenkantajana. 

“Epämukavat kengät ja puristavat solmiot ovat uskottavan yrityksen kivijalka. Ne saavat tavallistakin suuremman painoarvon nyt, kun teemme töitä kotoa käsin. Uudenlaisten vuorovaikutustapojen alkuunpano on tärkeämpää kuin koskaan eikä niitä luoda verkkarit jalassa”, tapakonsultti, räätäli ja viestintätieteiden maisteri Kakkonen painottaa.

Ohjelmaan sisältyy useita tähän liittyviä konkreettisia toimia. “Pidän tärkeänä, että korjaamme erityisesti etätyöskentelyssä havaitut ongelmat. 60-luvulla kaikilla koodaajilla oli pikkutakit ja kravatit. Niillä mentiin kuuhun asti täysin ongelmitta. Nykyajan hupparimeiningillä ei saataisi astronautteja edes rakettiin, kun softat jo kaatuvat”, sanoo avaruustutkija, poliittisen historian kandidaatti ja Leading Data Architect Kakkonen. 

Tarkoitus on vahvistaa ihmisten luottamusta ATK-järjestelmiin sekä vauhdittaa uusien kielenkäytön tapojen käyttöönottoa, kuulemista ja vuorovaikutusta sekä luoda kestävää työkulttuuria.

 “Töissä ei ole tarkoitus olla kivaa. Työn ainoa tarkoitus on tuottaa lisäarvoa osakkeenomistajille. Jos joku haluaa leikkiä hippikommuunia, niin ovi on tuossa”, Employer Brand Managerina, ekonomistina ja liikkeenjohdon konsulttinakin pätevöitynyt Kakkonen ilmoittaa tiukasti.

Toimintasuunnitelmaa täydennetään työn edetessä ja telefakseina saadun palautteen perusteella.

Lisätietoja: Korporaatiotyöryhmän pääsihteerin erityisavustajan assistentin koordinaattorin yksikönpäällikkö elina@rakettitiede.com

Etsitkö kieleltään korrektia ja hyvin pukeutuvaa kumppania ohjelmistokehitykseen? Ole yhteydessä korporaatiokeskukseemme!


Lue myös:

Raketti laukaistaan näköalapaikalle

Pinterest
Rakettitiede Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Rakettitiede kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

Rakettikulttuuri
Rakettitieteilijä

Siirry yrityksen profiiliin Rakettitiede kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rakettitiede - Muita referenssejä

Rakettitiede - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia