Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Rakettimyytit murskaksi

BloggausOnko kaikki, mitä tiedät Rakettitieteestä, totta?

Herran vuonna 2011 perustettiin Rakettitiede: ohjelmistokehitysyritys, jossa parhaat konsultointiduunia tekevät kehittäjät haluavat olla töissä ja josta asiakkaat haluavat ostaa, kun tähtäimessä on varmat ja nopeat tulokset. 

Tämä pätee edelleen, mutta kymmenessä vuodessa ehtii virrata paljon vettä Vantaan-, Keravan- ja varmasti myös Kymijoessa ja moni asia Rakettitieteelläkin muuttua. 

Haluammekin oikaista pari (eli seitsemän) rakettimyyttiä!

Kysyimme viime talvena ohjelmistokehitystä ostavilta päättäjiltä, miten Rakettitiede tunnetaan ja millaisena toimijana meidät nähdään (kysyimme samalla paljon muutakin, ks. Nousukiito kasvuun -tutkimus).

Sieluissamme läikähtelee ja sydämiämme lämmittää se, että tutkimukseen vastanneet nykyasiakkaamme ovat erittäin tyytyväisiä saamaansa palveluun ja kiittelevät rekrytointien onnistumista ja osaamisen laatua. 

”Palkattu hyviä tekijöitä. Rakettitiede teki hyvän vaikutuksen heti ensimmäisen sopimuksen aikana. Helppo palata takaisin ja kysyä tekijöitä.”

Rakettitieteestä on liikkeellä myös joitakin uskomuksia, myyttejä. Pitävätkö ne paikkansa? Sehän selviää pian!

Myytti #1: “Olemme pieni toimija”

Rakettitieteellä on töissä tällä hetkellä (toukokuussa 2021) 42 ihmistä, joista 34 tekee konsultointityötä ja kaksi on rakkaan lapsemme VibeCatchin leiviskässä kiinni. Liikevaihtomme oli viime vuonna 4,5 miljoonaa ja olemme kasvaneet noin parinkymmenen prosentin vuosivauhtia. 

Näiden mittareiden perusteella olemme vielä pieni eli se siitä myytin murtamisesta. Tässä lienee tarpeellista kuitenkin todeta, ettei koolla ole oikeasti väliä, ainakaan konsultointikauppoja kätellessä, sillä selvityksemme mukaan vain 1 %:n mielestä konsulttikumppanin pitäisi olla iso. (Millä sitten on väliä? Lue täältä: Ohjelmistokehityskumppanin valintakriteerit – top- & bottom-5)

Toisaalta on hyvä muistaa, että tutkimuksen mukaan isojen yritysten heikkoutena koettiin byrokratia ja vaihteleva laatu, kun taas Raketin kaltaiset pienemmät toimijat nähtiin ketterinä, laadukkaina ja tasalaatuisina.

Myytti #2: “Asiakkainamme on vain PK-yrityksiä”

”Asiakkaita ovat pienet ja keskisuuret yritykset. Rakettitiede sopii sellaisille, jotka tarvitsevat uusia ratkaisuja ja keinoja yhdistää dataa ja logistiikkaa.”

Vaikka firmat usein harrastavat vertaisryhmäostamista omasta perspektiivistään käsin, Rakettitieteen asiakkaina on kaikenkokoisia yrityksiä aina pienistä startupeista listattuihin suuryrityksiin (ja siihen väliin mahtuvat myös PK-yritykset). Isommista julkisista referensseistämme mainittakoon Avena, Kone, Smartly.io, Suunto, Vaisala ja Veikkaus. 

Viiteryhmään kuuluminen sekä asiakaspäättäjän näkökulman ymmärtäminen nähdään etuna myyntiprosessissa. Onneksemme osaamme ajatella myös isosti – vaikka juuremme ovat startup-henkiset, ymmärrämme erikokoisten yritysten tarpeet sekä tavat toimia ja meillä on kosolti kokemusta suuryrityksistä ja korporaatioiden kiemuroista.

Myytti #3: “Meiltä ei saa tiimejä”

”Olettaisin, että Rakettitieteellä on kohtuullisen pieniä toimeksiantoja. En tiedä, menevätkö osaksi isompaa tiimiä.”

Tutkimukseen osallistuneet ajattelevat meidän tyypillisen asiakkaan hakevan devaajaksi pari asiantuntijaa kerrallaan kokonaisten tiimien sijaan.

Totta toinen puoli: usein myymmekin kehittäjän pari kerrallaan paikkaamaan asiakkaan osaajapulaa, mutta meiltä saa myös tiimejä – tinkimättä kovasta ja tasaisesta laadusta! Esimerkiksi nelihenkinen rakettitieteilijälauma myytiin viime syksynä eräälle asiakkaalle (joo-o, on ärsyttävän salamyhkäistä, mutta NDA you know), ja toisaalle solahti 3-henkinen porukka. Useissa tapauksissa tiimi on kasvanut, kun asiakkaat toteavat saavansa meiltä taattua rakettilaatua ja haluavat lisää rakettitieteilijöitä riveihinsä.

Emme tietenkään lapioi toimistoja täyteen, vaan myymme konsultteja juuri sen verran kuin tarve vaatii – ja jokainen heistä on varmasti senioritason osaaja.

Myytti #4: “Selkeä kärkiosaaminen puuttuu”

”Auttaisi, jos keskikokoluokan yritykset voisivat kertoa suoremmin, missä heidän ydinosaamisensa on. Ei käy tarpeeksi nopeasti selville, missä se heidän kärkiosaaminen on, kun etsitään spesifiä osaamista.”

Kärkiosaamisemme hahmottaminen voi olla hähmäistä siksi, että hallitsemiemme teknologioiden listaus on pitkä kuin koronavuosi. Olemme siis generalisteja siinä mielessä, että meiltä saa osaajia niin web- ja mobiilipalveluiden kuin IoT:n sekä sulautettujen järjestelmien kehittämiseen emmekä tee esimerkiksi vain Python-bäkkäriä tai hommia pelkästään Reactilla.

Teemme siis vaativaa ohjelmistokehitystä erilaisten yritysten tarpeisiin. Vaativa ohjelmistokehitys tarkoittaa sitä, ettei suoritus perustu saman kammen yhä tehokkaampaan kääntämiseen tai samannäköisten vakioitujen ratkaisujen puskemiseen päivästä toiseen. Vaativassa softakehityksessä tarvitaan luovuutta ja tarkkuutta, siinä käydään dialogia, osallistutaan ja osallistetaan ratkaisemaan ongelmia teknologian avulla eikä vain soviteta ongelmia olemassaolevaan ratkaisuun. Vaativaa ohjelmistokehitystä tarvitaan silloin, kun tekniikan pitää olla bisneksen iholla, jotta voidaan sopeutua nopeasti ja ymmärtää liiketoiminnan tarpeet.

”Rakettitieteen asiakkaita ovat yritykset, jotka tekevät tuotekehitystä, jossa laadulla on tärkeä rooli, uusien asioiden synnyttäminen.”

Palveluistamme, joille olemme tehneet kauniin kolmijaon, voi lukaista lisää webisivuiltamme (emme muuten tee nettisivuja vaan sitä vaativaa ohjelmistokehitystä):

  1. full stack -kehitys
  2. mobiilikehitys
  3. embedded- ja IoT-kehitys

Myytti #5: “Sopivia konsultteja on vaikea saada” 

”Isoilla on aina heittää joku kaveri, vaikka laatu ei ole aina hyvä, mutta jos tarve on kriittinen, niin isoista saa aina ukon.”

Isompien yritysten koettiin pystyvän vastaamaan laajemmin asiakkaiden eri tarpeisiin, sillä heillä on reserveissään enemmän konsultteja.

”Ehkä jossakin määrin se koko on pieni heikkous, sieltä ei ihan aina saa sitä kaveria mitä halutaan, mutta edelleenkin hyvä, että sanovat ei oota.”

Haluamme kasvaa ja monipuolistaa osaamistarjontaamme. Kasvu ei kuitenkaan ole meille itseisarvo, jonka takia haalisimme riveihimme kehittäjiä osaamisesta tinkien.

Raketissa on asiat sikäli hyvin, että meillä on töissä kovia tekijöitä, jotka arvostavat toistensa osaamista ja tekevät mielellään töitä yhdessä. Tämä on meille tärkeä arvo, ja kasvumme tapahtuu ihmiset edellä. 

Tämä on myös asiakkaidemme etu, koska olemme nykyisellä meiningillä saaneet asiakkailtamme erinomaista palautetta. Pyrimme luonnollisesti jatkossakin samaan – ja vielä parempaan! 

“Rakettitiede on fressi yritys, jolla on hyvä pössis. Tekijät viihtyvät hyvin ja konsultteja kohdellaan hyvin. Kaikki, joita heiltä on tullut ja joiden kanssa olen ollut tekemisissä, ovat olleet ammattitaitoisia.”

Myytti #6: “Olemme kallis”

Emme ole markkinoiden halvin muttemme kalleinkaan vaihtoehto. Emme ole sen kalliimpi kuin keskivertokilpailijamme, mutta kuten edelläkin on todettu, meissä on se ero, että meiltä saa tasaista ja varmaa laatua – ja tuloksia nopeasti!

”Varmasti kalliimpi, mutta samaan aikaan tasalaatuisempi. Huippukavereita on muuallakin, mutta muissa firmoissa se voi olla joka viides kaveri. Rakettitieteeltä tulee aina lähes kympin kaveri. Kova kompetenssi.”

Mitataanko siis kustannuksia vai tuloksia? Yleinen mutta väärä tapa on mitata kustannuksia tuntihinnan (tai urakkasopparin) perusteella alalla, jossa tekijöiden tuottavuuserot voivat olla monikymmenkertaisia. Tuntitaksojen sijaan onkin järkevämpää vertailla kehittäjien aikaansaamia tuloksia. 

Jos tekijältä puuttuu vastuu ja tekemistä mitataan vain tunneissa, lopputulos näkyy laskussa. Jos projektiin ei sitouduta, on helppoa sanoa heipat kesken leikin. Jos taas kehittäjä on motivoitunut ja saa ansaitsemansa korvauksen hyvin tehdystä duunista, hän sitoutuu projektiin enemmän. Näin vähennetään vaihtuvuutta, uuden opettelua ja sitä myötä tehottomuutta.

Myytti #7: “Resurssikaupassa myydään resursseja”

Resurssikauppamme toimistorekvisiittoineen on herättänyt kaikenlaista keskustelua. Hyvä niin!

“Rakettikauppias ja resurssikauppa on myynnillisempää ja markkinoivampaa. Kiinnittää huomion positiivisesti ja negatiivisesti. En tykkää itse niin paljon, kun ihmiset ovat osa valikoimaa, mutta kuitenkin mielestästäni tärkeämpää erottua, joten lopulta jää positiivinen kuva.

Rakettitieteilijät eivät suinkaan ole mitään anonyymejä resursseja, onhan jokainen numeroitu: esimerkiksi tuorein vahvistuksemme kantaa resurssinumeroa #47!

Vitsit sikseen: Resurssikauppamme viestin on tarkoitus olla sarkastinen. Olemme välillä törmänneet ilmiöön, jossa konsultit mielletään resurssimassaksi, jota voidaan ostaa kiloittain tai litroittain white label -tyyppisenä tuotteena “resurssikaupoista”. Me emme myy resursseja, vaan osaavia ja kokeneita ohjelmistokehittäjiä, aikaa ihmisiltä, jotka haluavat tehdä mielenkiintoisia töitä hyvien asiakkaiden kanssa. 

”Rakettitiede on fokusoitunut yksittäisiin ihmisiin, ei resursseihin. Tykkään sen takia niistä. Korkeatasoisia tekijöitä. Firmoissa on yleensä huonoja, keskitasoa ja hyviä, niin Raketilla on vain hyviä, kovia kavereita. Ei aina tarvi olla se kaikkein kovin kaveri, mutta tiedän, että sieltä saan hyvän kaverin. Laatuun voi luottaa.”

Softaprojekti osaavaa kehittäjää tai TIIMIÄ vailla? Ota yhteyttä, niin jutellaan tarpeistasi lisää!

Lue myös: 

Ohjelmistokehityskumppanin valintakriteerit – top- & bottom-5

Teknologia ei pysähdy – ei edes koronan vuoksi

Nousukiito kasvuun -tutkimus: parhaat palat 

Nousukiito kasvuun: tutkimus ohjelmistokehityksen konsultoinnista 2021 (tutkimusrapsa)

Kaikki lainaukset ovat Nousukiito kasvuun -tutkimuksen haastateltavien suusta.

Pinterest
Rakettitiede Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Rakettitiede kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys

Omat tagit

Asiakas
kulttuuri
nousukiitokasvuun
resurssi

Siirry yrityksen profiiliin Rakettitiede kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rakettitiede - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Rakettitiede - Muita referenssejä

Rakettitiede - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia