Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Lisäpotkua verkkomyyntiin

ReferenssiEnkom Active on sähkö- ja kommunikaatiotuotteiden maahantuoja sekä lisäarvotoimittaja. Vahvan toimintaympäristön ymmärryksen ja tuoteosaamisen avulla yritys pystyy palvelemaan asiakkaitaan nopeasti, asiantuntevasti ja tehokkaasti. Asiakkaina heillä on niin sähköteollisuuden toimijoita, teollisuuden valmistajia kuin IT-palveluntarjoajiakin.

B2B-myynnin lähtötilanne

Enkom Activella on paljon päämiehiä, joilla on laajoja valikoimia alan tuotteita. Enkom jälleenmyy näitä IT-palveluiden, sähköteollisuuden sekä teollisuuden toimijoille. Osa myytävistä tuotteista on niin kutsuttuja volyymituotteita, joita Enkom Active myös itse varastoi. Näin he varmistavat, että asiakkailla on aina tarvittavia tuotteita saatavilla.

Enkom Activen myynnillinen haaste oli se, että heillä ei ollut mahdollisuutta esitellä asiakkailleen kaikkia tarjolla olevia tuotteita. Vanhalla verkkosivulla oli lähinnä perustiedot tuoteryhmistä, mutta yksityiskohtainen ja rikastettu tuotetieto puuttui. Näin ollen tuotteiden verkkonäkyvyys ja hakukonelöydettävyys oli heikko, jolloin asiakkaat eivät löytäneet verkon kautta tarvitsemiaan tuotteita.

Verkkopalvelun myynnilliset tavoitteet

Lähtötilanteeseen perustuen verkkopalvelun kehittämisen tavoitteiksi asetettiin hakukonelöydettävyyden parantaminen sekä kävijämäärien ja yhteydenottojen määrän kasvu. Yksi tärkeä kehityskohde oli näppärä julkaisu päämiesten uusille tuotteille ja ratkaisuille, jotta ne löytyisivät helposti ja nopeasti niin hakukoneiden tuloksissa kuin itse verkkopalvelun kautta. 

Lisäksi yksi tavoitteista oli kehittää sopimusasiakkaiden palvelua tuotetietojen, hintojen ja saatavuuden osalta sekä myyjien työkaluja nopeampaan ja laadukkaampaan tarjoustyöhön.

  

Enkom Active Case

Keskitetty tuotetiedon hallinta ja B2B-verkkopalvelu

Teimme Enkom Activelle kaksiportaisen kehityssuunnitelman. Ensimmäisessä vaiheessa rakensimme pohjaratkaisun tuotetiedon keskitettyyn hallintaan ja rikastamiseen. Lisäksi toteutimme tuotetiedon helpon julkaisun, paransimme hakukonenäkyvyyden valmiutta sekä loimme ammattiostajia palvelevan verkkopalvelun.

Ratkaisu toteutettiin e21:n SOLU-alustalla, joka kattaa kaikki B2B-toimijan verkkopalvelutarpeet. SOLU tarjoaa työkalut käsitellä ja ylläpitää tuotevalikoimia ja -tietoja sekä mahdollisuuden niiden julkaisuun verkkopalvelussa. Alusta tarjoaa kaikki tekniset valmiudet onnistuneeseen hakukonenäkyvyyteen.

Toisessa vaiheessa Enkom-Activelle tullaan parantamaan erityisesti sopimusasiakkaiden palvelua verkossa. Asiakkaille tullaan tarjoamaan näkyvyys asiakaskohtaisiin tuotetietoihin ja -hintoihin integroimalla verkkopalvelu yrityksen Jeeves-järjestelmään. Samalla kehitetään myynnin ja asioinnin työkaluja sekä automatisoidaan rutiineja tiedon jakelussa sekä tilausten käsittelyssä.

Lue lisää tuotetiedon hallinnasta

Pinterest
Referenssin infoboxi
e21 Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Enkom Active

Lisätietoja

Yritysprofiili e21 Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Raaka-aineet ja energia

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin e21 Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

e21 Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

e21 Solutions - Muita referenssejä

e21 Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia