Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

B2B-verkkokauppa kuluttajalähtöisesti

ReferenssiAduki on luomutuotteiden pakkaaja ja maahantuoja. Helsinkiläinen perheyritys oli Suomen ensimmäisiä Reilun kaupan tuotteiden maahantuojia ja nämä tuotteet ovat edelleen merkittävä osa Adukin valikoimaa. Pakkaamiensa tuotteiden lisäksi Adukin valikoima on kasvanut luomualan edelläkävijöiden tuotteilla kuten öljyllä, kahvilla ja teellä. Pitkäaikaiset asiakassuhteet, kokemus ja ammattitaito ovatkin Adukin tae tuotteiden turvallisuudelle. Tämä asiakkaiden arvostama yritys tunnetaan myös kannustavana ja luotettavana työnantajana.

Lähtökohtana palvelun siirtäminen verkkoon

Projektin lähtötilanteessa Adukilla oli käytössään verkkosivusto, jossa esiteltiin pääasiassa heidän edustamien tuotteiden valmistajia. Asiointia ja myyntiä hoidettiin puhelimitse tai Whatsapp-sovelluksen kautta, minkä vuoksi asiakaspalvelu oli kuormittunut ja manuaalisten virheiden mahdollisuus oli merkittävä. Tuotetieto oli toiminnanohjausjärjestelmässä (ERP), ja sitä kautta hallinnointiin niin tilauksia kuin laskutustakin.

Näistä lähtökohdista projektille asetettiin kaksi tavoitetta: 

  1. Myynnin ja asiakaspalvelun verkkoon siirtäminen
  2. Kattavan tuotetiedon tarjoaminen verkossa ja tuotetiedon hallinnan tehostaminen

Aduki Case

Toteutuksen kulmakivenä tuotetiedon helppo hallinta

Suunnittelu- ja määrittelyvaiheessa keskityimme Adukin toiminnan ja vision ymmärtämiseen. Adukilla oli vahva halu tuoda tuotteet ja niiden valmistajat kattavasti ja visuaalisesti esiin verkkopalvelussa, minkä vuoksi käyttöliittymän suunnitteluun haettiin inspiraatiota erityisesti kansainvälisistä kuluttajakaupoista

Verkkopalvelun toiminnallisuus haluttiin puolestaan toteuttaa B2B-liiketoiminnan ehdoin, jonka vuoksi verkkokauppaan pääsee vain pyytämällä tunnukset Adukilta. Tällä ratkaisulla Aduki teki valinnan palvella vain yrityksiä ja jälleenmyyjiä, ja jätti kuluttajakaupan jälleenmyyjien hoidettavaksi.

Keskeistä verkkopalvelun toteutuksessa on se, että Adukin tarjoama kattava ja ajankohtainen tuotetieto on helposti ylläpidettävissä ja jaettavissa verkkosivuilla. Koska tuotetiedon hallinta on integroitu yrityksen ERP-järjestelmään, sieltä saadaan ajantasainen tuotedata. Dataa rikastetaan kuvilla, luomutunnuksilla, sertifikaatti- ja pakkausmerkinnöillä ja muilla ostajille tärkeillä tiedoilla. e21:n oma SOLU-alusta on suunniteltu erityisesti tuotetiedon rikastamiseen ja tiedon jakeluun. 

Kattavan tuotetiedon avulla verkkokauppaan rekisteröityneet yritykset voivat ostaa haluamiaan tuotteita helposti ja vaivattomasti. Tilaukset päivittyvät suoraan Adukin ERP-järjestelmään. Oman asiakastilin kautta ostajan on helppo tarkistaa oma ostohistoriansa, tallentaa keskeneräinen ostoslistansa tai seurata kohdennettuja tarjouksia ja ajankohtaista tietoa.

Tuloksena onnistunut asiakaskokemus

Adukin verkkopalvelu on saavuttanut huikeita tuloksia. Asiakasyritykset ovat ottaneet palvelun omakseen ja verkkokauppa on yksi parhaiten toimivia verkkokauppoja meidän asiakkaiden keskuudessa. Verkkokaupan visuaalisuus on myös erityisen onnistunut. Siinä on vahva kuluttajakaupan tunnelma, vaikka koko liiketoiminta keskittyy yritysasiakkaiden palvelemiseen.

Uuden verkkopalvelun kautta voimme palvella asiakkaita entistä paremmin ja tehokkaammin. Oli hienoa nähdä, miten luontevasti asiakkaat lopulta siirtyivät verkkokaupan käyttäjiksi. 

- Sara Sievinen, Markkinointi, Aduki

Projektin haasteet ja erityispiirteet

Adukilla oli tuotedata tallennettuna ERP-järjestelmään hieman poikkeuksellisella tavalla. Jotta tämä tuotedata on mahdollista tuoda automaattisesti rikastettavaksi verkkopalvelua varten, jouduimme integrointityössä ratkomaan uusia tilanteita. Mutta tässä onnistuttiin ja lopputulos on se, että tuote- ja tilaustiedot päivittyvät nyt automaattisesti ERP:n ja verkkopalvelun välillä.Lue lisää integraatioista

Suosittelija:

Uuden verkkopalvelun kautta voimme palvella asiakkaita entistä paremmin ja tehokkaammin.

Sara Sievinen

Pinterest
Referenssin infoboxi
e21 Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Aduki

Lisätietoja

Yritysprofiili e21 Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin e21 Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

e21 Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

e21 Solutions - Muita referenssejä

e21 Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia