Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

B2B-liiketoiminnan uusi normaali

BloggausB2B-myynti muuttui räjähdysmäisesti koronapandemian myötä. Asiakkaat siirtyivät etätöihin ja myyjille oli rakennettava pikaisesti uusia työkaluja ja toimintamalleja asiakkaiden tavoittamiseen. Eikä tilanne ole juuri muuttunut. Asiakastapaamisen järjestyminen edellyttää edelleen hyviä etäyhteyksiä tai pullollista käsidesiä myyjän salkun pohjalle. Mielenkiintoista tässä muutoksessa on se, että sekä asiakkaat että myös myyjät tuntuvat hyväksyvän ja jopa pitävän muuttuneesta toimintamallista. Väitän, että harvoin näin nopea toimintamallin muutos saa yhtä laajaa hyväksyntää. Siksi uskon, että tästä toimintamallista tulee uusi normaali.

Digitaaliset työkalut ovat viimeistään nyt keskeisessä roolissa B2B-ostamisessa. Asiakkaat odottavat toimittajilta helppokäyttöisiä ja ostamisen prosesseihin suunniteltuja työkaluja. He haluavat tehdä tiedon hankinnan, tuote- ja hintavertailun tai tarjouspyynnön, ja itse ostamisen verkossa. Vanhentuneet printtikatalogit ja työviikkoa kuormittavat henkilökohtaiset myyntikäynnit jäävät historiaan kun asiakas saa tarvitsemansa tiedon ja työkalut ostamiseen verkon kautta. 

Ostamisen siirtyminen verkkoon ei tarkoita sitä, että yhteydenpito vähenee tai lakkaa. Päinvastoin. Mitä helpommaksi yhteydenotto mahdollistetaan oikealle henkilölle, sitä kätevämpää asiakkaan on olla yhteydessä myyntiin juuri silloin, kun hänellä tarve ilmenee. Itse asiassa b2b-myynnille voi käydä kuten pankkiliiketoiminnalle aikoinaan. Harvakseltaan pankkikonttoriin tehdyt käynnit korvautuivat aktiivisemmalla yhdeydenpidolla ja asioiden hoidolla verkossa.

Miten varustautua uuteen normaaliin?

Tämä kirjoitus pohjautuu aiemmin julkaisuun blogikirjoitukseen: B2B-ostamisen uusi normaali. Käy lukemassa, miten varustautua uuteen normaaliin.

Marko Rautakoura

toimitusjohtaja, partneri

e21 Solutions Oy

Pinterest
e21 Solutions Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili e21 Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

Kauppa
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

b2b-myynti
b2b-markkinointi
B2B verkkokauppa
Myynnin digitaaliset keinot
b2b-ostaminen

Siirry yrityksen profiiliin e21 Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

e21 Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

e21 Solutions - Muita referenssejä

e21 Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia