Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Konfiguraattori luotiin tukemaan kv-myyntiä

ReferenssiAdwatec Oy suunnittelee ja valmistaa teknisesti alansa edistyneempiä tehoelektroniikan vesijäähdytysjärjestelmiä ja -laitteita. Maailman sähköistyessä markkinat kasvavat nopeasti – ja Adwatec on kasvussa vahvasti mukana. Adwatec palvelee merenkulun, sähköverkkojen, raskaan teollisuuden sekä muiden alojen asiakkaita maailmanlaajuisesti. Yrityksellä on lähes kahden vuosikymmenen kokemus tehoelektroniikan vesijäähdytyksestä ääriolosuhteissa. Adwatec Oy on osa Helkama Emotor -konsernia, joka työllistää 400 ammattilaista kansainvälisesti.

Tavoitteena vesijäähdytysjärjestelmän myynnin tehostaminen

Adwatec halusi tehostaa tehoelektroniikan nestejäähdytyslaitteiden myyntiä kansainvälisillä markkinoilla. Tuotevalinta ja -konfigurointi on merkittävä osa myyntityötä. Täten sen ohjaaminen on kriittinen vaihe sekä Adwatecin itsensä että asiakkaan kannalta. 

Lähtötilanteessa tavoitteeksi asetettiin tuotekonfiguroinnin mahdollistaminen ilman myyntihenkilöstön osallistumista, jotta myyntiä voitaisi laajentaa ja palvella tuotevalinnan osalta globaaliksi ja ympärivuorokautiseksi. Digitaalinen tuotevalitatyökalu, eli konfiguraattori, nähtiin potentiaalisena ratkaisuna tavoitteen saavuttamiseksi.

Adwatec valitsi yhteistyökumppaniksi e21:n alan tuntemuksen vuoksi. Lisäksi näytöt tuotevalintatyökalun toteutukseen olivat heidän näkökulmastaan vakuuttavia.

Toteutettu ratkaisu: konfigurointi verkossa

Adwatec pyrki toteuttamaan maailman ensimmäisen vesijäähdytysjärjestelmän konfiguroinnin verkossa. Konfiguraattori suunniteltiin niin yksinkertaiseksi, että se tekee jäähdytysratkaisun valinnasta helpon ja nopean prosessin. Sen sijaan, että konfiguroinnissa pitäisi selata pitkiä datasivuja tai ottaa yhteyttä myyjään, asiakkaan ei tarvitse muuta kuin syöttää konfiguraattoriin tekniset tiedot. Tämän jälkeen konfiguraattori valitsee parhaiten sopivan tuotteen tietojen perusteella. 

Konfiguraattori koostuu kolmesta osiosta

1. Järjestelmävaatimusten ja sopivien jäähdytysjärjestelmän moduulien valinta. Tässä vaiheessa käyttäjä valitsee sopivan pumppujärjestelmän ja varsinaisen jäähdyttimen.

2. Lisäominaisuuksien valinta. Tässä kohdassa käyttäjä tekee ratkaisun sekä kokoonpanon että lisäominaisuuksien kannalta. Konfiguraattori auttaa käyttäjää valitsemaan sopivan järjestelmän pyytämällä ympäristömuuttujia ja laskemalla niiden perusteella sopivan kokoonpanon. Valintojen edetessä konfiguraattorin alaosaan rakentuu tuotekoodi.

3. Yhteydenotto ja konfiguraation tallennus. Edellisen osion pohjalta käyttäjälle ehdotetaan sopivaa ratkaisukokonaisuutta. Yhteenvedossa käyttäjän näkee ehdotetun järjestelmän yksityiskohdat sekä havainnekuvan. Kuva perustuu valmiiksi mallinnettuihin tuotekoodeihin.

Adwatec Case

Käyttäjä voi lähettää tekemänsä konfiguraation sekä myynnille että itselleen. Ensimmäisen yhteydenoton jälkeen käyttäjä voi tallentaa helposti myös seuraavat konfiguraatiot PDF:nä koneelle. Jokaisesta tallennuksesta lähtee kuitenkin myös myynnille tieto, sillä lopputulos on suuntaa-antava ja tavoitteena on antaa myyjille mahdollisimman hyvä pohja kontaktoida asiakasta.

Konfiguraattorin hyvä puoli on se, että vaikkei asiakas löytäisi itselleen juuri sopivaa ratkaisua, konfiguraattorin avulla hän voi lähettää tarvittavat tiedot ja tarpeet myyntiin, joka varmistaa parhaiten soveltuvan ratkaisun toimittamisen.

Lue lisää laskureista ja valitsimista

Ratkaisun hyödyt asiakkaalle

  • Konfiguraattori tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden rakentaa itsenäisesti liiketoimintaan sopivan nestejäähdytysratkaisun.
  • Verkossa toimivaa konfiguraattoria voi käyttää milloin vain ja missä vain → asiakas ei ole riippuvainen myynnin tavoitettavuudesta.
  • Konfiguraattori helpottaa ja nopeuttaa ostoprosessia.
  • Työkalu tallentaa ratkaisun konfiguroinnissa tarvittavat tiedot, joita voidaan hyödyntää myös seuraavien ratkaisujen konfiguroinnissa.
  • Parempi asiakaspalvelu parantaa asiakaskokemusta.

Ratkaisun hyödyt myynnille

  • Konfiguraattori palvelee asiakkaita verkossa 24/7.
  • Konfiguraattorin kautta myynti saa laadukkaita yhteydenottoja.
  • Asiakaspalvelun taso paranee, kun asiakas ei ole riippuvainen myynnin tai asiakaspalvelun tavoitettavuudesta.
  • Konfiguraattori tallentaa tärkeät tiedot hyödynnettäväksi myös tulevissa ratkaisuissa.
  • Konfiguraattori automatisoi myynnin työtä ja poistaa virheiden määrää.
Pinterest
Referenssin infoboxi
e21 Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Adwatec

Lisätietoja

Yritysprofiili e21 Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti

Erikoisosaaminen

Verkkokaupparatkaisut

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Siirry yrityksen profiiliin e21 Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

e21 Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

e21 Solutions - Muita referenssejä

e21 Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia