Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Kolmannen sukupolven BI- ja analytiikkaratkaisut demokratisoivat tiedon

BloggausTiedolla johtamisen (Business Intelligence, BI) evoluutiota 1. sukupolven ratkaisuista nykyisiin 3. sukupolven ratkaisuihin on viimeksi kuluneiden vuosikymmenten aikana ajanut vahvasti eteenpäin markkinoilla tapahtunut teknologinen kehitys.

Järjestelmien kyvykkyydet ja mahdollisuudet ovat kasvaneet ja samalla vaatimukset käyttäjien teknologiselle osaamiselle ovat laskeneet ja ratkaisuista on tullut myös hinnoittelultaan houkuttelevampia.

Kun 1990-luvun alussa BI ja analytiikkaratkaisut laadittiin vastaamaan lähinnä vain johdon tarpeita, tänä päivänä tieto on tarvittaessa kaikkien organisaation tahojen saatavilla helposti ja vaivattomasti.

Aiemmin kokonaan IT lähtöinen tekeminen on muuttunut niin, että nykyään liiketoiminta ohjaa kehitystä ja IT:n vastuulle jää datan hallinnointi. Avoimet pilvipohjaiset data-alustat sekä koneoppimista ja AI:ta hyödyntävät ratkaisut mahdollistavat hyvän skaalautuvuuden ja ketterät integraatiot.

Kuva: Tiedolla johtamisen evoluutio

ONNISTUMISEN EDELLYTYKSENÄ YHTEISTYÖ

Vaikka paljon onkin muuttunut viimeisten vuosikymmenten aikana, niin yksi asia on pysynyt samana; onnistuneen projektin edellytyksenä on sujuva yhteistyö ja kommunikaatio asiakkaan ja toimittajan välillä.

Olemme Attidolla olleet mukana toteuttamassa asiakasprojekteja läpi kaikkien kolmen BI:n ja analytiikan sukupolven. Kokemuksen myötä karttunut vahva kehitys- ja arkkitehtuuriosaamisemme luo erittäin hyvän pohjan myös mm. uudenlaisten BI – täsmäratkaisujen rakentamiselle.

Vuosien varrella työn tekemisen tavat ovat myös jatkuvasti jalostuneet ja olemme saaneet hiottua kuntoon oman ketterän projektimallimme:

  1. Aloitetaan laittamalla perusasiat kuntoon. Määritellään järjestelmältä vaadittavat ominaisuudet. Perustetaan projektiryhmät, sovitaan aikatauluista ja toimintatavoista. Varmistetaan riittävät resurssit ja kartoitetaan projektin riskit.
  2. Kehitetään. Tutustutaan käsiteltävään dataan näytteiden avulla ja käynnistetään kehitysympäristö. Tehdään kehitystyötä 1-3 viikon sykleissä, seurataan edistymistä viikoittain ja reagoidaan tarvittaessa nopeasti.
  3. Viedään tuotantoon. Otetaan kehityksen hedelmiä käyttöön sitä mukaa kun niitä valmistuu. Huolehditaan myös, että jatkokehitystä ja ylläpitoa varten on suunnitelma olemassa.

Heräsikö kiinnostus?

Lue, kuinka asiakkaamme Kämp Collections Hotels hyödyntää reaaliaikaista näkymää liiketoiminnan lukuihin tai ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää.

Pinterest
Attido Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Attido kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
HR
Supply chain management SCM
Taloushallinto
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri
Integraatiot
Pilvipalvelut / SaaS
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

BI
Business Intelligence
tiedolla johtaminen
Analytiikka
Data platform

Siirry yrityksen profiiliin Attido kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Attido - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Attido - Muita referenssejä

Attido - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia