Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Hankintasalkku Microsoft 365 -ympäristöön

ReferenssiBusiness Finland on innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita tarjoava, suomalainen julkinen toimija. Organisaatio edistää matkailua ja investointeja Suomeen 600 asiantuntijan voimin 40 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa.

Muiden julkishallinnon toimijoiden tavoin Business Finland toimii hankintalain sekä muiden lainsäädäntöjen puitteissa kilpailuttaessaan organisaationsa hankintoja kansallisesti ja EU-tasolla. Julkisia varoja käytettäessä hankintojen kilpailutus lainmukaisesti sekä budjetissa ja aikataulussa pysyen ovat kriittisiä tekijöitä organisaation hanketoiminnassa.

Business Finlandin tarpeisiin mukautettu hankintasalkku vastaa moneen tarpeeseen, jotka liittyvät Business Finlandin hankkeisiin liittyviin hankintoihin oikeanlaisesta menettelytavasta kulujen seurantaan.

”Meillä on hankinta-asiantuntijoita, mutta jokaisella oli vähän oma tyyli ja tapa tehdä, ja tieto oli monessa paikassa,” Kristian Hartikainen, Senior Advisor Business Finlandin hankintaosastolta kertoo. ”Nyt meillä on yksi työkalu, yksi paikka, missä tämä kaikki tieto hankinnoista on alusta loppuun, eli hankintojen suunnittelusta sinne sopimuskauden loppumiseen saakka.”

Microsoft 365 -ympäristössä toimiva hankintasalkku on käytössä Business Finlandilla liiketoimintayksikön ja hankintatoimen yhteisenä työkaluna.

Hankinnalle varmistetaan hyvät kumppanit ja tarjoukset, kun sille on valittu oikea menettelytapa. Hankintasalkku toimii projektityökaluna ja juridisena avustajana, jolla hankintatoimi varmistaa hankintojen oikeellisuuden ja lainmukaisuuden menettelytavasta riippuvan etenemisen ja sen vaiheisiin liittyvien porttikysymysten avulla.

”Pystymme hyvissä ajoin ennakoimaan milloin pitää aloittaa uusi kilpailutus, koska kokonaisarvoa ei saa ylittää, ja siitä meidän täytyy pitää huoli, että hankintalakia noudatetaan,” Kristian selventää.

Business Finlandin liiketoimintayksikkö kirjaa hankintatarpeet uusi hankinta -lomakkeella, jonka tietojen perusteella hankintatoimi valmistelee ja varmistaa hankintaan liittyvät tiedot sekä tarvittavat toimet yksityiskohtineen. Näin varmistetaan, että hankinta lähtee oikealla tavalla liikkeelle alusta alkaen.

Hankinta siirtyy liiketoimintayksiköstä hankintatoimelle, kun lomakkeen tiedot tallentuvat uutena hankintana hankintasuunnitelmiin. Hankintatoimen asiantuntijat tarkistavat perustiedot hankintasuunnitelmasta eli vielä käsittelemättömästä hankintatarpeesta varmistaen, että hankintaa voi lähteä viemään eteenpäin.

Hankinnan menettelytapa sanelee sen etenemiseen liittyvät vaiheet – onko esimerkiksi julkaisua osallistumispyynnöstä tai hakemusten käsittelyä, vai onko kyseessä jokin kevyempi menettely, jossa tarjouspyynnöt lähetetään ja niihin saadaan vastaukset, jonka jälkeen hankinnan voi aloittaa saman tien.

Jokaiseen menettelytavasta riippuvaan hankinnan vaiheeseen liittyy omat kysymyspatteristonsa. Seuraavaan vaiheeseen hankinta etenee vain, jos kysymyksistä pääsee läpi. Vastausten avulla varmistetaan, ettei mitään tietoja tai toimia unohdu hankinnan eri vaiheissa ja se etenee lainmukaisesti sekä aikataulussa.

Kilpailutuksen valmistuttua ja kumppanin valinnan varmistuttua hankinta etenee hankintasalkussa sopimuskausivaiheeseen, jonka aikana hankintatoimi pysyy mukana hankkeessa ja seuraa hankinnan kuluja. Hankintasalkun Talous-välilehdelle kerätään tietoja Business Finlandin ostolaskujärjestelmästä hankinnan asianumerolla kertyneistä kuluista hankinnan elinkaaren aikana.

Johto ja hankintatoimi saavat laajasti tietoa yksittäisistä hankinnoista ja kokonaisuudesta hankintasalkun Power BI -raporteilla.

Suosittelija:

Parasta on varmaan ollut tässä yhteistyössä se joustavuus. Solu Digital on yllättävän hyvinkin joustanut sitä, että olemme kiireisiä ja meillä on paljon kilpailutuksia koko ajan, mutta samanaikaisesti olemme pystyneet kehittämään hankintasalkkua.

Kristian Hartikainen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Solu Digital Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Business Finland
Ajankohta: 2023
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Kristian Hartikainen

Lisätietoja

Yritysprofiili Solu Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Hankinta

Erikoisosaaminen

Aineistonhallinta
Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Julkishallinto

Teknologia

Microsoft
Node.js
React

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Microsoft SharePoint
SharePoint App

Siirry yrityksen profiiliin Solu Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Solu Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Solu Digital - Muita referenssejä

Solu Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia