Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Uusi projektinhallinta- ja tuntikirjausratkaisu helpottaa työtä ja säästää aikaa

ReferenssiSSAB on pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö, joka toimittaa erikoislujia terästuotteita ja niihin liittyviä palveluita maailmanlaajuisesti. Suomessa SSAB:llä on monenlaisia projekteja käynnissä niin tuotantolaitoksissa kuin myös organisaation IT-osastolla. Projektien hallinta on sujunut Microsoft Project -työkalulla toistakymmentä vuotta. Tarve siirtyä uuteen työkaluun tuli kysymykseen, kun Microsoftin tuki Projectin tietoturvaan liittyen päättyi.

Tavoitteena oli löytää vastaavanlainen selainpohjainen projektinhallinta- ja tuntikirjausjärjestelmä, joka olisi helppokäyttöinen. SSAB kääntyi asiassa Solu Digitalin puoleen, jonka kanssa yhteistyö on kestänyt viimeisen vuosikymmenen ajan. Organisaation työskentelytapa ja tarpeet olivat tuttuja aiemman järjestelmän käytön osalta.

”Saimme hyvän esityksen tähän uuteen Microsoft Project for the Webiin liittyen ja työkalusta tuntikirjaukseen ja hyväksyntään sekä miten raportointi saadaan meillä toteutettua tuntiraportointiin ja kustannusohjaukseen liittyen”, kertoo Lauri Eskola, Application Manager SSAB:n IT-osastolta.

Uusi ratkaisu palvelee laajaa käyttäjäkuntaa, sillä Suomen SSAB:llä tuntikirjaajia on noin 600 sekä projektipäälliköitä ja esimiehiä on lähemmäs sata henkilöä.

Työkalun käyttö vaihtelee eri käyttäjäkuntien välillä: IT-osastolla projekteissa työskennellään sykleittäin, kun taas tehtaiden osastot käyttävät projektinhallinta- ja tuntikirjausjärjestelmää enemmän julkisrahoitteisten projektien kanssa. Lisäksi organisaation laskutusosasto käyttää työkalua ohjaamaan kustannukset oikeaan paikkaan.

”Erityisesti tehtaiden näkökulmasta on pidetty siitä, että tämä nykyinen selainpohjainen Project for the Web ja tuntikirjaussivu itsessään sekä tuntien hyväksyntä ovat olleet paljon käyttäjäystävällisempiä, jolloin ei ole niin iso kynnys opetella sitä järjestelmää”, Lauri toteaa.

Projektin perustaminen järjestelmään, henkilöiden ja tehtävien lisäys projektille sekä projektiryhmäläisten hallinnointi itse projektilla on helpottanut ja nopeuttanut projektipäälliköiden työskentelyä. Erillistä lupaa henkilöiden lisäämiselle projektiin ei enää tarvita, sillä henkilöiden käyttäjätilit on jo entuudestaan yhdistetty muihin Microsoft M365 -ohjelmiin.

Tuntikirjauskohteiden luonti henkilöille tapahtuu automaattisesti Project for the Webiin lisättyjen projektitietojen avulla. Laurin mukaan käyttäjien elämää on helpottanut mahdollisuus hallinnoida tuntikirjausnäkymää itse lisäämällä tai poistamalla tehtäviä näkymästä. Laskutusosaston käytössä oleva tuntikirjauksien automaattinen hyväksyntäprosessi säästää aikaa hallinnollisesta näkökulmasta.

Project for the Webissä projektin taustatietoihin voi luoda kustomoituja tietokenttiä esimerkiksi kustannuspaikkatiedolle. Tietoa voi hyödyntää raportoinnissa, jolloin myös raporttien luonti Power BI -työkalulla on helpottunut entisestään. Aiempaan järjestelmään verrattuna Power BI:llä luoduilla raporteille saadaan ajantasaisempaa tietoa nopeammin, jota voi jakaa eteenpäin hallinnointitarpeisiin esimiehille ja seurantaan.

Suosittelija:

Voisin suositella Solu Digitalia, koska homma toimii. Se on iso asia, kun pystyy luottamaan, että toinen osapuoli tekee oman työnsä ja oman osuutensa.

Lauri Eskola

Pinterest
Referenssin infoboxi
Solu Digital Oy logo

Tiedot

Tilaaja: SSAB
Ajankohta: 2022 - 2023
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Lauri Eskola

Lisätietoja

Yritysprofiili Solu Digital kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS
Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto
Rakentaminen
Valmistava teollisuus

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Microsoft Project for Web
Power BI

Siirry yrityksen profiiliin Solu Digital kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Solu Digital - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Solu Digital - Muita referenssejä

Solu Digital - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia