Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Finnair lähtee lentoon chat-keskeisellä asiakaspalvelulla

ReferenssiFinnair todella lähti lentoon live chat -palvelun avulla ja ylitti pysyvästi perinteisten järjestelmien suoritustason. Mikä johti tähän muutokseen ja miten se tehtiin?

Haasteet

Vuonna 2014 Finnair löysi itsensä haastavasta tilanteesta. Tiimi halusi tarjota erinomaista asiakaspalvelua ja saavuttaa asiakastyytyväisyydessä lukeman väliltä 4.4 ja 5, mutta he olivat tuskallisen tietoisia puhelin- ja sähköpostipalveluihin liittyvistä korkeista kustannuksista.

Samalla heidän verkkoliikenteensä oli jatkuvassa nousussa. Asiakkaat halusivat suunnitella ja varata matkoja, tehdä muutoksia ja löytää lentotietonsa verkosta, mikä antoi painetta Finnairin asiakaspalvelulla olla mutkattomampi tämän tyyppisille asiakkaille.

Monen ohjelmistotarjoajan arvioinnin jälkeen Finnair valitsi giosgin toimittajakseen meidän käyttäjäystävällisen käyttöliittymän, ketteryyden ja vähäisen IT tuen tarpeen ansiosta.

Giosg avuksi

Nykyään Finnair hyödyntää live chat -palvelua vastatakseen vierailijoilleen täsmällisesti ja personoidusti, missä tahansa kanavassa he apua tarvitsetkaan.

Giosgin workflowta käyttämällä Finnairin asiakaspalvelijat pystyvät ennakoimaan vierailijoiden syyt ottaa yhteyttä ja näyttää heille chat -ikkuna välittömästi pop uppina. Chat -ikkuna sitten kertoo lupauksesta auttaa asiakkaita siinä ja heti, joten heidän ei tarvitse turvautua puhelimeen tai sähköpostiin.

Finnair paransi myös ongelma-alueitaan itsepalvelusivuilla, joissa vierailijat usein eksyivät tai kokivat hämmennystä. Näihin tilanteisiin Finnair asetti chat -ikkunan avautumaan vierailijoille automaation voimin, jotteivat he poistuisi sivulta huonon kokemuksen kanssa.

Koska jokainen kysely voi olla erilainen, Finnair tarjoaa chat -painiketta jokaisella sivullaan. Näin verkkovierailijat pystyvät ottamaan asiakaspalvelutiimiin yhteyttä milloin ikinä he tarvitsevatkaan.

Tulokset

Finnair käyttää 12-15 kaikkein kokeneimpia asiakaspalvelijoitaan eri chateissaan päivittäin.

Kiitos giosgin tehokkaan, helppokäyttöisen ohjelmistotyökalun, jokainen Finnairin asiakaspalvelija hoitaa vähintään 3-5 chattia samanaikaisesti ja parhaat jopa 7 samanaikaista keskustelua. Kyky hoitaa monta palvelutapausta kerralla on vähentänyt Finnairin sähköpostikanavista ja puhelinvastauspalvelusta johtuvia tappioita. He ovat jopa sulkeneet epäaktiivisia kanavia keskittyäkseen suoraviivaiseen ja tehokkaaseen asiakaspalveluun.

Finnair tähtää siihen, että jokaiseen chat -viestiin vastataan alle 10 sekunnissa ja että asioiden ratkaisuprosentti chatissa on 70%. Tämä on vakiinnuttanut chatin aseman asiakkaiden nopeimpana ja kätevimpänä tapana tavoittaa Finnair ja saada ratkaisu ongelmilleen.

Tämän lisäksi giosg mahdollistaa asiakaspalvelijoiden näkevän mitä sivua, mitä matkaa ja mitä matkustusluokkaa kukin vierailija tarkastelee, mikä tarkoittaa, että asiakaspalvelijat ovat jatkuvasti selvillä potentiaalisten asiakkaidensa tilanteesta.

“Asiakaspalvelijamme rakastavat giosgin konsolin swimlane-näkymää. He ovat jatkuvasti ajan tasalla mitä reittejä ja lippuluokkia vierailija katsoo sillä hetkellä ja voivat muokata palveluaan sen mukaisesti.”

Satu Karaksela Service Manager, Finnair

Suosittelija:

“Asiakaspalvelijamme rakastavat giosgin konsolin swimlane-näkymää. He ovat jatkuvasti ajan tasalla mitä reittejä ja lippuluokkia vierailija katsoo sillä hetkellä ja voivat muokata palveluaan sen mukaisesti.”

Satu Karaksela Service Manager, Finnair

Pinterest
Referenssin infoboxi
giosg logo

Tiedot

Lisätietoja

Yritysprofiili giosg kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Omat tagit

giosg

Siirry yrityksen profiiliin giosg kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

giosg - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

giosg - Muita referenssejä

giosg - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia