Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Elinar hyödyntää tekoälyä maksusuoritusten ja avointen laskujen yhdistämiseen

Bloggaus

Erään yrityksen liiketoimintahaasteena oli kansainvälisten asiakkaiden tapa yhdistää monien avointen laskujen maksusuoritukset yhdeksi tilisiirroksi ilman selkeitä viitetietoja. Elinarin tekoälyn ansiosta laskujen käsittelyn automaatioaste noussee 40 %:sta jopa 80 %:iin.

Kohdistamattomat laskut käsittelijöiden riesana

Moni yhtiö kamppailee sen haasteen kanssa, että asiakasyritysten maksusuoritukset eivät täsmää avoimiin laskuihin. Etenkin kansainvälisessä kaupassa, missä jokaisesta maksusuorituksesta veloitetaan erikseen, on luisuttu harmaalle alueelle: asiakkaat panttaavat laskunmaksua, ja siirtävät kokonaissumman tililtä toiselle vasta sitten, kun laskuja on kertynyt jo useampia.

Tällaiset maksusuoritukset eivät tietenkään yhdisty automaattisesti avoimille laskuille, koska laskujen viitenumerot on kirjoitettu maksusuorituksen viestikenttään. Se ei sinänsä vielä olisi ongelma – koodipohjaiset ohjelmistot pystyvät kyllä poimimaan täsmäävät viitenumerot viestikentästä. Mutta suurimmassa osassa tapauksia viestikentän rajattu merkkimäärä ei riitä jokaisen viitenumeron ylös kirjoittamiseen. Tällöin asiakkaat lyhentävät, yhdistelevät ja muokkaavat viitenumeroita mitä mielikuvituksellisimmin tavoin saadakseen vastaanottajan tietoon, mitä laskuja maksusuoritukseen on yhdistetty. Joissain tapauksissa asiakas on myös saattanut jättää viite- ja viestikentän kokonaan tyhjäksi ja lähettää selitteen sähköpostitse. Näitä tilanteita toiminnanohjausjärjestelmät eivät enää ratkaisekaan automaattisesti.

Ongelma ei ehkä kuulosta valtavalta, mutta sitä se on. Eräässä kansainvälisessä yhtiössä kuluu vuosittain lähes parinkymmenen työntekijän resurssit juuri näiden haasteellisten maksusuoritusten käsittelyyn. He päättelevät ja poimivat manuaalisesti asiakkaan kirjaamia lisätietoja tilisiirtojen viestikentistä, sähköposteista ja niin edespäin. Tämä manuaalista käsittelyä vaativa työvaihe osoittautui yrityksessä pullonkaulaksi, johon koulutettu tekoälymme ElinarAI onnistui tuomaan ratkaisun.

ElinarAI vei automatisoinnin uudelle tasolle

Elinarin ja asiakkaamme yhteinen tavoite oli automatisoida laskujenkäsittelyprosessi. Helpoin ja kustannustehokkain tapa ratkaista tämä ongelma oli tekoälykeskeinen asiakirjanhallintaratkaisu. Elinar on erikoistunut hyödyntämään tekoälyä rakenteettoman datan käsittelyssä. Ratkaisu, jota kyseiselle yritykselle tarjosimme, oli oma tekoälytuotteemme ElinarAI yhdistettynä IMB Datacapiin. ElinarAI voidaan kouluttaa ymmärtämään asiasisältöjä ja tulkitsemaan tietoa sen kontekstin mukaan.

Toimittamamme capture-ratkaisu osaa poimia tietoa sähköposteista ja dokumenteista sekä tulkita, mitkä numerosarjat viittaavat laskuihin. Tekoäly-komponentti käy läpi kaikkia saapuneita tilisiirtoja ja automatisoi laskuliikennettä mahdollisimman pitkälle.
Avullamme laskujen käsittelyn automaatioaste voi nousta tämänkaltaisissa tapauksissa 40 %:sta yli 80 %:iin. Asiakasyrityksemme saavat parempaa analyysiä toiminnastaan, mikä puolestaan auttaa yrityksen kehittämisessä. Liiketoimintaa koskevia päätöksiä on helpompaa tehdä, kun käytössä on tarkemmat tunnusluvut.

Pilottihanke osoittaa tekoälyn toimivuuden

Yhteistyö kanssamme on inspiroivaa ja turvallista, sillä aloitamme suuremmat projektit aina pilottihankkeella. Kun yrityksen liiketoimintahaaste on selvillä, teemme ehdotuksen siitä, kuinka lähtisimme ratkaisemaan sitä. Asiakkaalta saamamme datan avulla luomme prototyypin, jotta molemmat osapuolet voivat todeta konseptin toimivan ja tehdä päätöksen projektin aloittamisesta luottavaisin mielin. Pilottihankkeen toteutusaika riippuu pitkälti tapauksesta. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Ratkaisun hyödyt:

· Laskujen käsittelyprosessi voidaan automatisoida aiempaa pidemmälle tekoälyn ansiosta.
· Tekoäly opetetaan ymmärtämään juuri teidän yrityksenne toimintaympäristöä.
· Automatisoitu datan käsittely mahdollistaa tarkemmat analyysit, joita voidaan hyödyntää yrityksen johdossa saakka.
· Tekoälyn ottaminen osaksi liiketoimintaa mahdollistaa sen soveltamisen muihinkin haasteisiin, ja jatkohankkeiden aloittamisen kynnys madaltuu.

Käytetyt teknologiat:

· ElinarAI
· IBM Datacap©

Ota yhteyttä:

Ari Juntunen, CTO
040 524 4482

Pinterest
Elinar logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Elinar kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Tekoäly (AI) ja koneoppiminen

Toimialakokemus

Julkishallinto
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Pankki ja vakuutus
Raaka-aineet ja energia

Teknologia

IBM

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

laskutus- ja maksunvalvontaprosessi
kansainvälinen liiketoiminta
maksuliikenne
tilisiirrot

Siirry yrityksen profiiliin Elinar kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Elinar - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Elinar - Muita referenssejä

Elinar - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia