logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Digitaaliset kasvuyritykset 16 maasta kilpailevat eurooppalaisessa kilpailussa –mukana kaksi suomalaista yritystä

Bloggaus

  • Eurooppalaisille digitaalialan kasvuyrityksille tarkoitettuun EIT Digital Challenge –kilpailun finaaliin on valittu yrityksiä 16 maasta. 
  • Suomesta mukana ovat Movendos Oy ja Streamr Oy.
  • Kilpailu käydään viidessä eri sarjassa ja niiden voittajat valitaan marraskuun lopussa Eindhovenissa, Helsingissä, Lontoossa, Parisissa ja Tukholmassa järjestettävissä myyntipuhekilpailuissa.
  • Kasvuyritysten keskimääräinen arvioitu liikevaihto on 640 000 euroa vuonna 2016, ja 57 prosentissa niistä toimii nainen ainoana tai yhtenä useammasta perustajasta.
Helsinki, 5.10.2016 – Sokeille kehitetty tablettilaite. Älylasit, joiden avulla asiantuntijat voivat neuvoa tekniikkoja etäältä. Reaaliaikainen tietojärjestelmä, jonka avulla jokainen tuotantolaitos voidaan muuttaa digitaaliseksi älytehtaaksi. Nämä kolme ovat esimerkkejä yhteensä 44 erittäin innovatiivisesta teknologiasta, jotka on valittu EIT Digital Challenge –kilpailun finaaliin. 

Näiden teknologioiden takana on yhteensä 16 eri maasta valittuja kasvuyrityksiä. Suomesta loppukilpailuun selvitti tiensä kaksi kasvuyritystä: Movendos Oy ja Streamr Oy.

“On todella hienoa olla mukana loppukilpailuun valittujen joukossa. Tiedämme, että Digital Wellbeing -alan yritysten taso on kova Euroopassa, joten kilpailun sarjassammekin on täytynyt olla kovaa. Päätimme osallistua kilpailuun, koska EIT Digital on tunnettu ja arvostettu toimija Euroopan kasvuyritysten parissa. Sekä liikevaihtomme että asiakasmäärämme ovat saavuttaneet Suomessa hyvän ja vakiintuneen tason, joten meidän on nyt aika lähteä hakemaan kasvua ensin Euroopasta ja sitten laajemmalti maailmalta. Digital Challenge –kilpailun sekä  EIT Digitalin verkostojen ja tuen avulla uskomme voivamme saavuttaa kasvutavoitteemme”, Movendos Oy:n toimitusjohtaja Arto Leppisaari kertoo.

Digital Wellbeing –sarjassa kilpaileva Movendos Oy tarjoaa sähköisen valmennusalustan, jolla terveydenhuollon ja hyvinvoinnin ammattilaiset voivat tarjota henkilökohtaiseksi räätälöityä kokonaisvaltaista valmennusta. Alustan ansiosta he voivat muodostaa pitkäaikaisen valmennussuhteen asiakkaidensa kanssa ja vähentää toimintansa kustannuksia (www.movendos.com/fi).

Toinen suomalaisyritys, Streamr Oy, kilpailee Digital Infrastructure –sarjassa. Yhtiö tarjoaa pilvipohjaista alustaa, jonka avulla asiakasyritykset ja sovelluskehittäjät voivat helposti ja nopeasti luoda sovelluksia reaaliaikaisen datan käsittelyyn, analysointiin ja visualisointiin (www.streamr.com).

“Huippujuttu ja olemme toki tyytyväisiä, että olemme loppukilpailussa. Tapasimme aikaisemmin tänä vuonna Arctic15 –tapahtumassa EIT Digital Challengen vetäjän Dominik Krabben. Esittelimme hänelle visiotamme ja kehittämäämme reaaliaikaisen datan alustaa. Hän innostui ajatuksistamme ja rohkaisi lähettämään hakemuksen. EIT Digital Challenge -kilpailu sattui meille hyvään ajankohtaan, sillä lähestymme alustamme globaalia julkistusta. Uskomme kilpailuun osallistumisen avaavan meille jakelukanavia ja auttavan partnereiden löytymistä EIT Digitalin ekosysteemistä. Olemme lisäksi kiinnostuneita uusista markkinointikanavista ja eurooppalaisista rahoitusmahdollisuuksista. Tarvitsemme molempia, koska olemme kasvamassa Suomen ulkopuolelle”, Streamrin operatiivinen johtaja Risto Karjalainen sanoo.

Britanniasta loppukilpailuun valittiin 11 kasvuyritystä, Saksasta seitsemän, Ranskasta kuusi, Espanjasta viisi, sekä Suomesta, Belgiasta ja Irlannista kustakin kaksi yritystä. Hollannista, Ruotsista, Italiasta, Virosta, Itävallasta, Tanskasta, Unkarista, Kreikasta ja Portugalista valittiin jokaisesta yksi kasvuyritys.

Kaikkien 44 Digital Challenge -loppukilpailuun tiensä selvittäneiden yritysten kuluvan vuoden 2016 keskimääräiseksi liikevaihdoksi on arvioitu 640 000 euroa. Yritysten keskikoko on 13 henkilöä. Keskimäärin ne ovat tähän mennessä keränneet yritysrahoitusta 700 000 euroa. Naiset ovat perustaneet tai ovat olleet mukana perustajana yhteensä 57 prosentissa yrityksistä.

Kaiken kaikkiaan kilpailuun on osallistunut 234 kasvuyritystä 26 Euroopan unionin jäsenmaasta. Kilpailu järjestetään viidessä eri sarjassa, jotka ovat: digitaalinen teollisuus (Digital Industry), digitaaliset kaupungit (Digital Cities), digitaalinen hyvinvointi (Digital Wellbeing), digitalinen infrastruktuuri (Digital Infrastructure) ja digitaalinen rahoitus (Digital Finance). Kaikki 44 loppukilpailuun valittua kasvuyritystä on esitelty EIT Digitalin kotisivuilla.

"Olemme jälleen yllättyneitä loppukilpailuun valittujen yritysten korkeasta laadusta. Niiden tiimien keskimääräinen koko ja liikevaihto kertovat, että nämä yritykset ovat valmiita kasvamaan kansainvälisesti ja niillä on mahdollisuus kehittyä tuellamme maailmanluokan toimijoiksi”, EIT Digitalin kasvuyritystoiminnan (EIT Digital Accelerator) johtaja Dolf Wittkamper kertoo.

Kunkin kilpailusarjan voittaja valitaan viidessä myyntipuhekilpailussa, jotka järjestetään marraskuussa viidessä eri kaupungissa. Palkintona on saada Euroopan johtavan innovaatioyhteisön, EIT Digitalin, tuki yrityksen kansainväliselle kasvulle.

Kussakin kilpailusarjassa valitaan ja palkitaan kolme kasvuyritystä seuraavina ajankohtina seuraavissa kaupungeissa:
  • 21.11.2016, Tukholma: Digital Infrastructure
  • 24.11. 2016, Eindhoven: Digital Wellbeing
  • 28.11.2016, Lontoo: Digital Finance
  • 29.11. 2016, Pariisi: Digital Cities
  • 30.11.2016, Helsinki: Digital Industry

Pinterest
EIT Digital Suomi

Lisätietoja

EIT Digital Suomi:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

Digital Wellbeing
Digital Infrastructure
digitaalinen infrastruktuuri
Digitaalinen terveydenhuolto
EIT DIgital Challenge

Erikoisosaaminen

Sisällönhallinta

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry EIT Digital Suomi kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

EIT Digital Suomi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

EIT Digital Suomi - Muita referenssejä

EIT Digital Suomi - Muita bloggauksia

Siirry EIT Digital Suomi kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Duuers kehitti digitaalisen palvelun tarjousten tekemiseen ja koko tarjousprosessin läpivientiin
Tilaajan ja toimittajan tiimityö auttaa ohjelmistoprojektin onnistuneesti maaliin
30 miljardin liikevaihtoon yltävän Arrow:n Proof-of-Value -kilpailu haastaa yrityksiä etsimään IoT:stä ratkaisua liiketoiminnan ongelmiin

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia