Viimeisen vuoden aikana Ite wikin kasvu ei ole rajoittunut vain alustan käyttäjä- ja kävijämääriin, sillä viime syksynä tiimiimme liittyi jälleen kaksi uutta tekijää. Halusimme tarjota Ite wikin käyttäjille mahdollisuuden tutustua meihin työntekijöihin hiukan paremmin, joten vastasimme jokainen omin sanoin neljään taustojamme ja mielenkiinnon kohteitamme selvittävään kysymykseen. 

Pidemmittä alustuksitta, tiimiesittely alkakoon!


Anton Rühr, viestintäkoordinaattori

Kerro parilla sanalla mitä teet Ite wikissä ja miten päädyit Ite wikiin töihin?

Aloitin Ite wikissä elokuussa 2020 viestintäkoordinaattorina. Pääasiassa työtehtäviini kuuluu analytiikkaraporttien tekeminen, viikoittaisen uutiskirjeen lähettäminen, tapahtumakalenterin päivittäminen ja myyntiviestintä. Lisäksi saatan silloin tällöin tehdä kaikenlaisia lisätehtäviä.

Päädyin Ite wikiin töihin kämppikseni Joonan kautta. Hän on myös Ite wikillä töissä, joten sain sitä kautta työhaastattelun. Yhtäkkiä sitten löysin itseni Mariankatu 5:n toimistolta ja täällä sitä edelleen ollaan.

Mitä olet oppinut työskentelystä Ite wikissä?

Tähän mennessä Ite wikissä työskentely on opettanut paljon yleisesti hyödyllisiä asioita elämää varten. Syksyn aikana olen oppinut oman kalenterin ylläpitämisen tärkeyden ja kuinka töiden ja opintojen ajankohdat kannattaa suunnitella etukäteen. Olen oppinut myös ottamaan vastuun asioiden suorittamisesta, minkä tärkeys korostuu etenkin etätöitä tehdessä. Yleisesti olen oppinut paljon asiakkaiden kanssa toimimisesta, erilaisten ohjelmistojen mahdollisuuksista ja erityisesti it-alasta. Syksyn aikana havahduin siihen, kuinka tärkeä asema digitalisaatiolla on lähes jokaisella alalla.

 

 

Mikä sinua tällä hetkellä kiinnostaa erityisesti it-, ohjelmisto-, digitalisaatio- tai teknologiakentässä?

Erityisesti tällä hetkellä minua kiinnostaa digitalisaation tärkeys arkipäiväisessä työelämässä, mikä on korostunut erityisesti Covid-19 pandemian aikana. Teknologian hyödyntäminen ilmastonmuutokseen ja kestävään kehitykseen liittyvissä kysymyksissä on myös erittäin kiinnostavaa.

Mikä on intohimosi?

Opiskelen parhaillaan kemiantekniikaa Aalto-yliopistossa. Kemiantekniikassa minua kiinnostaa erityisesti kestävään kehitykseen liittyvät kysymykset, ja kuinka niitä pyritään ratkaisemaan uusien innovatiivisten keksintöjen avulla. 

Olen myös pienestä pitäen tykännyt matkustamisesta ja uusien aktiviteettien kokeilemisesta. Intohimoni on matkustaa ympäri maailmaa mahdollisimman eksoottisissa paikoissa ja kokea uusia aktiviteetteja. Unelmani on viettää eläkepäivät Alpeilla lasketellessa.


Suvi Lindström, blogimedian päätoimittaja

Kerro parilla sanalla mitä teet Ite wikissä ja miten päädyit Ite wikiin töihin?

Viime lokakuusssa aloitin Digitalisaatio&Innovaatiot blogimedian päätoimittajana. Sitä ennen olin tehnyt sinne sisältöjä pari vuotta toimittajana. Pääasiassa siis kirjoittelen artikkeleita kaikesta teknologioihin ja it-alaan liittyvästä. Lisäksi pyrin kehittämään blogimediaa entistä monipuolisemmaksi digitalisaatiosta viestiväksi kanavaksi. Minuun voi siis olla yhteydessä blogimediaan liittyvissä asioissa, esimerkiksi premium-asiakkuuteen kuuluvasta asiantuntijahaastattelusta.

Asuin aiemmin yli viisi vuotta Etelä-Amerikassa, jossa työskentelin useilla eri toimialoilla. Palasin Suomeen vuonna 2017 ja pohdin paljon seuraavaa siirtoa urallani. Lopulta päätin hakea opiskelemaan tieto- ja viestintätekniikkaa. Alkukesästä 2018 suoritin Elements of AI -verkkokurssia ja innostuin googlettamaan lisätietoa tekoälystä. Päädyin Ite wikin verkkosivuille ja huomasin työpaikkailmoituksen. Tässä sitä nyt ollaan.

Mitä olet oppinut työskentelystä Ite wikissä?

Asiantuntijahaastattelujen tekeminen on ollut todella antoisaa ja opettavaista. Kun aiheet vaihtelevat UX-suunnittelusta scrumiin ja pilvipalveluihin, toimialasta alkaa väistämättä muodostua jonkinlainen kokonaiskuva. Silmäni ovat avautuneet sille, miten moni asia vaikuttaa ihmisten ja organisaatioiden kykyyn tehdä digiloikkia. 

 

 

Mikä sinua tällä hetkellä kiinnostaa erityisesti it-, ohjelmisto-, digitalisaatio- tai teknologiakentässä?

Data ja tekoäly sekä niiden mahdollisuudet liiketoiminnalle. Myös tekoälyyn liittyvät eettiset kysymykset. Digitalisaatio kestävän kehityksen vauhdittajana on myös mielenkiintoinen teema, johon toivottavasti pystyn syventymään tulevaisuudessa myös artikkelien kautta.

Mikä on intohimosi?

Valmistuin metsänhoitajaksi vuonna 2011. Suurimmat intohimoni ovat jo lapsesta asti liittyneet luontoon ja sen monimuotoisuuden ymmärtämiseen. Rentoudun menemällä metsään. Tutkin erityisesti kasveja.


Veera Kujansuu, COO

Kerro parilla sanalla mitä teet Ite wikissä ja miten päädyit Ite wikiin töihin?

Aloitin Ite wikillä vuonna 2018, kun olin juuri valmistunut humanististen tieteiden kandidaatiksi ja aloittelemassa maisterin opintoja Helsingin yliopistossa. Opintojen aikana minulle oli kirkastunut tähtäimeen ura viestinnän parissa, ja päädyin sitten Ite wikille tätä suunnitelmaa toteuttamaan. 

Aloitin blogimedian toimittajana, mutta pikkuhiljaa työnkuva on laajentunut eräänlaiseksi jokapaikan höyläksi, ja olen päässyt pistämään näppini niin talouspuolelle, asiakaspalveluun kuin myyntiinkin. COO:n rooliin siirtyminen lokakuussa on seurausta tähän jatkumoon, ja onkin ollut jännittävää katsella yrityksen toimintaa kattavammalla tasolla. 

Mitä olet oppinut työskentelystä Ite wikissä?

Liittyminen Ite wikin tiimiin oli alun perin aikamoinen hyppy tuntemattomaan, ja olen päässyt oppimaan vaikka mitä. Tulin Ite wikille vahvasti viestintä- ja sisällöntuotantopohjalta, ja it-maailma oli aluksi vieraampi. Blogimedian toimittajana on päässyt haastattelemaan ja tutustumaan asiantuntijoihin lukuisilta erityisosaamisaloilta ja mielenkiinto ja osaaminen on todella kasvanut sitä mukaa, kun on huomannut miten monipuolinen ja laaja it- ja ohjelmistokenttä on.  

 

 

Mikä sinua tällä hetkellä kiinnostaa erityisesti it-, ohjelmisto-, digitalisaatio- tai teknologiakentässä?

Kuluneen vuoden aikana olen löytänyt itseni seuraamasta tiiviisti kaikenlaisia kyberturvallisuuteen liittyviä uutisia. Vastaamo-hakkerointi on älyttömän mielenkiintoinen keissi, joka osoittaa yritysten ja yhteiskunnan organisaatioiden kyberturva-asioiden olevan erittäin tärkeä ja ajankohtainen aihe, jota kannattaa seurata. 

Mikä on intohimosi?

Koulutustaustani on alun perin kulttuurissa ja taiteessa, ja sieltä löytyvät intohimoni. Aloitin yliopisto-opiskeluni folkloristiikan pääaineessa ja keskityin ensimmäiset vuodet opiskelemaan muun muassa museologiaa ja elokuvatutkimusta. Sen lisäksi olen opiskellut kuvataidetta. Paljon vapaa-aikaa kuluu joko elokuvia tapittaen tai vaihtelevien taide- ja käsityöprojektien äärellä. Kulttuuriharrastusten vastapainoksi nostan innokkaasti rautaa kuntosalilla ja keräilen aivan liikaa huonekasveja. 


Silja Laaksoharju, viestintäkoordinaattori

Kerro parilla sanalla mitä teet Ite wikissä ja miten päädyit Ite wikiin töihin?

Aloitin Ite wikillä marraskuussa 2020 viestintäkoordinaattorina. Olen viimeisen parin kuukauden aikana keskittynyt tuottamaan sisältöjä Ite wikin blogimediaan, jonne kirjoittelen uutis- ja viihdeartikkeleita. Päädyin Ite wikiin töihin onnellisen sattuman kautta, sillä siskoni sattui tuntemaan Veeran ja vinkkasi sitä kautta vapaasta kirjoittajan paikasta. Työ sisällöntuotannon parissa kiinnosti, sillä olen opiskellut Helsingin yliopistolla viestintää, ja haastattelun jälkeen sain paikan.

Mitä olet oppinut työskentelystä Ite wikissä?

Työskentely Ite wikissä on tähän mennessä opettanut ainakin ajanhallintaa ja itseohjautuvuutta, sillä työtä tehdään enimmäkseen etänä, omien aikataulujen mukaan. Lisäksi osaaminen it-alasta karttuu koko ajan sitä mukaan, mitä enemmän eri aihealueisiin pääsee tutustumaan erilaisten juttuaiheiden kautta. Olen ollut töissä vasta pari kuukautta, joten uskon, että vuoden päästä osaamista on kertynyt jo paljon enemmän.

 

 

Mikä sinua tällä hetkellä kiinnostaa erityisesti it-, ohjelmisto-, digitalisaatio- tai teknologiakentässä?

Olen kiinnostunut digitalisaatiosta etenkin yhteiskunnallisena kysymyksenä – miten voidaan esimerkiksi taata digitaalinen tasa-arvo tai rajoittaa teknologiajättien poliittisen vallan kasvua liian suureksi. Lisäksi olen tänä vuonna havahtunut tietoturvan tärkeyteen omassa elämässäni ja käynyt vaihtamassa kaikki eri applikaatioiden salasanat, joita en aiemmin ollut moneen vuoteen edes ajatellut.

Mikä on intohimosi?

Opiskelen valtiotieteellisessä ja olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnasta, maailmanpolitiikasta ja historiasta. Etenkin globaali eriarvoisuus on opintojen myötä muodostunut teemaksi, joka kiinnostaa todella paljon. Vapaa-ajan intohimoni ovat kirpputorien kiertely ja sisustaminen, mitkä kulkevat käsi kädessä, sillä kirppareilta löytää aina jotakin ihanaa kotiin. 


Joona Puro, asiakkuudet & taloushallinto

Kerro parilla sanalla mitä teet Ite wikissä ja miten päädyit Ite wikiin töihin?

Aloitin Ite wikissä vuonna 2018, kun Johannes pyysi minua hoitamaan satunnaisia taloushallinnollisia tehtäviä. Hiljalleen työnkuvani on laajentunut, ja tätä nykyä vastaan lähes kaikista talouteen liittyvistä tekijöistä Ite wikissä. Näiden lisäksi kirjoitan satunnaisesti artikkeleita ja olen mukana yrityksen muissa päivittäisissä toiminnoissa.

Mitä olet oppinut työskentelystä Ite wikissä?

Koko työurani ajan olen joko opiskellut tai ollut armeijassa, minkä myötä viikkoni on ollut hyvin täynnä monipuolista ohjelmaa. Olen oppinut järjestelmällisesti aikatauluttamaan työskentelyni siten, että töiden, opiskelun sekä muiden elämän osa-alueiden yhdistäminen on kestävällä pohjalla myös pidemmällä aikavälillä. 

Ite wiki on ollut upea mahdollisuus päästä seuraamaan, miten pieni yritys toimii kokonaisuudessaan. Lisäksi olen päässyt hyödyntämään kauppatieteiden opintojani käytännön yritysmaailmassa. Olen saanut kohtalaisen nopealla tahdilla huomattavan määrän vastuuta ja opettavia kokemuksia, joista on aivan varmasti hyötyä tulevaisuudessa. 

 

 

Mikä sinua tällä hetkellä kiinnostaa erityisesti it-, ohjelmisto-, digitalisaatio- tai teknologiakentässä?

Minua kiinnostaa erityisesti se, miten digitalisaatio mullistaa jatkuvasti yritysmaailmaa ja millaisia mahdollisuuksia tämä voi tuoda yrityksille. Kuluneen vuoden aikana on ollut hyvin mielenkiintoista seurata, miten koronapandemia on pakottanut myös perinteisemmät yritykset hyödyntämään digitalisaation tuomia mahdollisuuksia, kuten verkkokauppaa ja etätyöskentelyä. Uskon, että koronapandemia on sysännyt yritysmaailman kehitykselle, josta ei ole paluuta. 

Mikä on intohimosi?

Olen aina ollut intohimoinen urheilija. Vielä muutama vuosi sitten tähtäsin Euroopan huipulle sulkapallossa, mutta nykyisin monipuolinen urheilu on enemmänkin elintärkeä vastapaino opiskelulle ja töiden tekemiselle. Talvisin laskettelen aktiivisesti ja suunnitelmissani on viettää vielä joku talvi Alpeilla lasketellen ja vaeltaen.


Tuomas Piispanen, ohjelmistokehittäjä

Kerro parilla sanalla mitä teet Ite wikissä ja miten päädyit Ite wikiin töihin?

Päädyin Ite wikiin kun oltiin Johanneksen kanssa työkavereita aikaisemmassa työpaikassa ja Johannes pyysi mua kehittämään Ite wikiä. Olen vastannut Ite wikin softan kehityksestä ja palvelinylläpidosta.

Mitä olet oppinut työskentelystä Ite wikissä?

Oppinut aika paljon lisää web-palveluiden kehityksestä sekä Linux web-palvelimen pyörittämisestä.

 

 

Mikä sinua tällä hetkellä kiinnostaa erityisesti it-, ohjelmisto-, digitalisaatio- tai teknologiakentässä?

Kiinnostaa yleensä omien työtapojen jatkuva kehittäminen mm. uusien työkalujen ja teknologioiden avulla, myös uudet ilmiöt aina kiinnostavat, kuten vaikka kryptovaluutat.

Mikä on intohimosi?

Intohimoja on ainakin Ben&Jerry jätskit ja talvisin Espanjassa hengailu. 


Johannes Puro, Co-founder, Advisor

Kerro‌ ‌parilla‌ ‌sanalla‌ ‌miten päädyit perustamaan‌ ‌Ite‌ ‌wikin‌ ‌ja‌ ‌mitä teet yrityksessä?‌

Työskentelin it-konsulttiyritys Logicassa (myöhemmin CGI) myynnin prosesseissa osana työtäni. Samaan aikaan tämän perheyrityksen toinen puolisko Eeva työskenteli erilaisissa teollisuusyrityksissä it-projektien vetäjänä ja hankinnan prosesseissa. 

Näin meillä oli perheessä sekä It-hankinnan että -myynnin kokemusta, sekä ripaus intoa lähteä yrittäjiksi. Siitä sitten lähdimme ideoimaan sitä, miten voisimme saada tätä digitalisaatiomarkkinaa dynaamisemmaksi avoimella alustalla, joka yhdistäisi sopivia kumppaneita. Kun aloitimme ideoinnin vuosi oli 2012 ja Ite wiki Oy perustettiin vuoden 2013 kesäkuussa. 

Olen tehnyt Ite wikissä kaikkea mahdollista tuotekehityksestä markkinointiin, toimiston remontointiin ja rekrytointiin, mutta tänä päivänä toimin työntekijöiden neuvonantajana ilman operatiivisia vastuita. Työntekijämme pitävät pyörät pyörimässä ja minä koitan pitää huolen siitä, että he voivat hyvin ja ovat tyytyväisiä.

Mitä olet oppinut työskentelystä Ite wikissä?

Olen oppinut yrittäjänä valtavasti erilaisista asioista, kuten miten vedetään ohjelmistoprojekteja tai rakennetaan analytiikkaan perustuvaa liiketoimintaa. Olen esimerkiksi piirtänyt kaikki Ite wikin käyttöliittymäkuvat itse, vaikka minulla ei ollut sellaisesta kokemusta kun aloitimme. Blogimedian sisältöjä suunniteltaessa olen oppinut esimerkiksi haastattelemaan asiantuntijoita, joilta muuten oppii valtavasti, sekä toteuttamaan kyselytutkimuksia.

Kun vetää tulorahoitteista startupia pääsee oppimaan jokaisen asian itse. Emme olisi saaneet ikinä Ite wikiä tähän pisteeseen, jos olisimme kuunnelleet tai käyttäneet ulkopuolisia konsultteja, sillä kun teet jotain asiaa uudenlaisella tavalla, asioita on pakko oppia kantapään kautta ja tuo oppi on saatava itselleen.

Yksi tärkeimpiä oppeja joita olen saanut yrittäjyydestä on työn ja hyvinvoinnin yhteensovittaminen ja työnteon tavan muotoileminen terveyttä ylläpitäväksi. 

 

 

Mikä sinua tällä hetkellä kiinnostaa erityisesti it-, ohjelmisto-, digitalisaatio- tai teknologiakentässä?

Opiskelin maantieteitä ja päädyin alunperin it-yritykseen paikkatietoyksikköön tekemään karttoja. Kun lähdimme kehittämään Ite wikiä, oli älyttömän kiinnostavaa rakentaa kokonaiskuvaa tästä digitalisaatiokentästä. Huomasin muun muassa sen, että eri ihmiset ja yritykset viestivät samoista asioista aivan eri tavoilla ja ihan eri asioista puhuvat yritykset saattoivat tosiasiassa kilpailla keskenään. Ja että moni it-yritys ei osannut selittää ymmärrettävästi mitä teki! Olen myös vetänyt tämän alustan tuotekehitystä ja tutkin  mielenkiinnolla laadukkaita markkinapaikkoja ja ohjelmistolan yritysten verkkosivuja, että saisin kuvan toimivista featureista ja tietolajeista, jotka asiakkaita kiinnostavat tässä markkinassa. 

Tällä hetkellä olen kiinnostunut erityisesti siitä, miten pienimmällä mahdollisella teknologian käytöllä saa mahdollisimman merkityksellisen elämän. Olen esimerkiksi siirtänyt sosiaalisen median sovellukset kännykässä viimeiselle sivulle sillä seurauksella, että sosiaalisen median käyttöni on romahtanut. Jos elämässä on tärkeää esimerkiksi läheisten tapaaminen, liikunta ja hyvien kirjojen lukeminen, niin teknologian käyttäminen, kuten somessa pyöriminen on kaikki tästä pois. Toisaalta vaikkapa Bookbeatin kirjat ja Viaplayn urheilulähetykset tuottavat minulle suurta nautintoa. 

Sama yksinkertaistaminen pätee myös Ite wikin prosesseihin. Emme tarvitse juuri muuta kuin Googlen työkalut ja Pipedriven koko yrityksen pyörittämiseen. Ja tietysti oman alustan, jolla arvo eri osapuolille tuotetaan. 

Mikä on intohimosi?

Jalkapallo, pipolätkä, maastopyöräily, lumilautailu. Pidän myös kovasti hyvien kirjojen lukemisesta. Tällä hetkellä menossa on mm. Obaman Luvattu Maa, sekä Mika Waltarin Mikael Karvajalka. Aivan huippuja molemmat, eivätkä lopu heti kesken!

Rakastan myös perheen kanssa touhuamisesta ja lomat kuluvat usein mökillä perheen kanssa. Poikien kanssa puuhatessa jokainen päivä on merkityksellinen ja sisältää riemukkaita hetkiä!

 

Lue myös:

Ite wikin kävijämäärä kasvoi myös viime vuonna. Toimme vuoden 2020 aikana it- ja ohjelmistoyritysten sisällöille jo yli 876 000 sivunkatselua. Lue alustamme analytiikoista tarkemmin tuoreesta artikkelistamme: Katsotuimmat it- ja ohjelmistoyritykset Ite wikissä vuonna 2020 – TOP150 lista