Kasvuyritystapahtuma Slush avaa 9.syyskuuta eurooppalaisille startup-yrityksille ja sijoittajille tarkoitetun kuratoidun yhteisöalustan, Node by Slushin. Startupit, sijoittajat ja ekosysteemin jäsenet ovat voineet hakea jäseneksi alustalle viime keskiviikosta alkaen.

Slush ilmoitti jo keväällä peruvansa marraskuulle suunnitellun päätapahtumansa koronavirustilanteen takia. Node by Slushin tarkoitus on tarjota startupeille mahdollisuus löytää sijoittajia ja verkostoitua haastavan maailmantilanteen keskellä.

“Kuten monen muunkin tänä vuonna, meidän täytyi miettiä toimintalogiikkamme uudestaan. Meille kävi keväällä nopeasti selväksi, ettemme voi järjestää 25,000 henkilön tapahtumaa vastuullisesti ja turvallisesti edes loppuvuodesta. Vaikka Slush tunnetaan parhaiten tapahtumistaan, lähdimme välittömästi etsimään toisenlaisia tapoja auttaa suomalaisia yrittäjiä ja sijoittajia”, Slushin toimitusjohtaja Miika Huttunen kertoo tiedotteessa.

Node by Slush ratkaisee konkreettisesti startupien tämän hetkistä keskeistä haastetta, eli sijoittajien ja muiden yrittäjien tapaamista.” 

Hänen mukaansa kuluva vuosi muistuttaa ajoista, jolloin Slush sai alkunsa.

”Slush syntyi vuonna 2008 keskelle finanssikriisiä ja rakensi positiivista ilmapiiriä yrittäjille keskellä epävarmuutta. Aivan kuten alkuaikoina, Slush haluaa auttaa yrittäjiä myös nyt haastavassa tilanteessa. Node by Slush ratkaisee konkreettisesti startupien tämän hetkistä keskeistä haastetta, eli sijoittajien ja muiden yrittäjien tapaamista.” 

Huttunen on avannut Node by Slushin syntyä myös blogikirjoituksessaan.

 

Osa Node by Slush -alustan puhujista on jo julkistettu. Kuva: kuvankaappaus

 

Node by Slush on auki koko syksyn. Huttusen mukaan sen ohjelmaa rakennetaan Slushille tyypillisesti eli nostamalla keskiöön yrittäjät. Tapaamisten rinnalle ollaan tuomassa puhujanimiä ja yllätysesiintyjiä. Puheenvuoron saavat muun muassa Spotifyn perustaja Daniel Ek sekä Frontin perustaja ja toimitusjohtaja Mathilde Collin.

Slushissa toivotaan, että uusi alusta toimii hyvänä pilottina pohdittaessa tapoja suomalaisten kasvuyritysten tukemiseen.

“Vaikka emme usko siihen, että tapahtumat katoavat pitkässä juoksussa, tämä vuosi toimii meille kaikessa vaativuudessaan mahdollisuutena kokeilla jotain uutta. Haluamme jatkossakin löytää niitä parhaita tapoja tukea suomalaisten startupien kasvua ja maailmanvalloitusta. Tässä Node by Slush toimii loistavasti uutena pilottina”, Huttunen sanoo.

 

Kansikuva: Slush

 

Lue myös:

Miten korona vaikuttaa startup-yrityksiin? Slushin covid-19 -kysely paljastaa

Ovatko tässä Suomen parhaat startupit? Esittelyssä 26 lupaavaa kasvuyritystä

TOP50 Suomen suurimmat it-yritykset vuonna 2019

TOP 150 katsotuimmat it-konsultti- ja ohjelmistoyritykset Ite wikissä vuonna 2019

Markkinapaikat ja alustat tulevat jokaiselle toimialalle – alustatalouden aikana tarvitaan alustastrategia

TOP 2 it-yritysten verkkosivujen suunnittelussa ja hakukoneoptimoinnissa huomioitavat asiat

Digitalisaation mahdollisuuksia – etenemispolkuja digitaalisen alustan kehittäjälle