Kasvuyritystapahtuma Slush peruu tämän vuoden syksyn päätapahtumansa. Tapahtuma oli tarkoitus järjestää Helsingin Messukeskuksessa marraskuun lopussa.

Päätöksen taustalla on huoli koronaviruksen toisesta aallosta, jonka pelätään ajoittuvan syksyyn, uutisoi Helsingin Sanomat.

”Haluamme toimia vastuullisesti. Slush on lähes 25 000 ihmisen tapahtuma, jonne puolet vieraista tulee ulkomailta. Nyt siihen liittyy isoja riskejä, emmekä halua vaarantaa kenenkään terveyttä”, sanoo Slushin toimitusjohtaja Miika Huttunen HS:n haastattelussa.

”Slush on lähes 25 000 ihmisen tapahtuma, jonne puolet vieraista tulee ulkomailta. Nyt siihen liittyy isoja riskejä, emmekä halua vaarantaa kenenkään terveyttä”

Miika Huttunen on juuri aloittanut Slushin toimitusjohtajana. Uutisoimme toimitusjohtajan vaihdoksesta helmikuun alussa.

 

 

26-vuotias toimitusjohtaja on joutunut suurten päätösten eteen, kun koronavirus myllää uusiksi koko maailmaa.

Yritys on nyt lomauttanut 20 ihmistä ja toimistossa työskentelee enää 14. Normaalisti yritys on kasvattanut palkattujen työntekijöiden määrää noin viiteenkymmeneen syksyn lähestyessä, ja Messukeskuksessa on työskennellyt 2800 vapaaehtoista.

Syksyn päätapahtuman suunnittelu oli jo aloitettu, mutta lipunmyyntiä ei oltu vielä avattu. Huttunen väläyttää Helsingin Sanomille, että Slushilla on mahdollisuus rakentaa pienempi startup-yrittäjille ja sijoittajille suunnattu tapahtuma, jos koronaviruksen uhat poistuvat kesän aikana.

Slushilla on mahdollisuus rakentaa pienempi startup-yrittäjille ja sijoittajille suunnattu tapahtuma, jos koronaviruksen uhat poistuvat kesän aikana. 

Perinteisen päätapahtuman peruminen voi olla Slushille tilaisuus uudistua ja innovoida. Slush tiedottaa verkkosivuillaan, että se pyrkii löytämään tapoja auttaa startup-yrityksiä kestämään koronaviruksen aiheuttamat vaikutukset ja löytämään keinoja luoda digitaalisesti yhteyksiä sijoittajien ja startupien välille.

Päätapahtuman ohella Slushilla on muita hankkeita, joita koronavirus ei peru. Kasvuyrittäjiksi haluaville koulutusta tarjoavan Slush Academyn sekä startup-verkkomedia Soaked by Slushin kehittämistä jatketaan.

 

Lue myös Slush 2019 analyysi ja kuvakooste – Slush tarjoaa uniikkia lisäarvoa, mutta sen alkuperäinen helmi on unohdettu.

 

Kuvat vuoden 2019 Slushista: Tanu Kallio ja Julius Konttinen