Katselet tuotteita verkkokaupassa, ja yhtäkkiä sivun alakulmaan ilmestyy chat-ikkuna – “voinko auttaa”, kysyy asiakaspalvelija. Asiakkaan ei tarvitse enää sompailla netissä yksin, sillä verkkopalvelut tarjoavat yhä monipuolistuvaa reaaliaikaista asiakaspalvelua.

Asiakaspalveluchat on Giosgin tunnetuin tuote, mutta sen lisäksi yritys tarjoaa monia muita tapoja palvella asiakkaita verkkopolun eri vaiheissa. Tehokkaammasta asiakaspalvelusta verkossa meille on kertomassa Ville Rissanen, Giosgin toimitusjohtaja ja head of products.

– Vastaan tuotevisiosta ja siitä suunnasta, mihin se kehittyy. Olen tekemisissä asiakasyritysten kanssa ja mukana parantamassa myyntiä, markkinointia ja palvelun toimitusta, Rissanen kiteyttää.

Asiakaspalvelua kaivataan myös verkossa

Rissasen mukaan asiakkaan tarve henkilökohtaiselle palvelulle ei ole verkkokaupan kasvaessa kadonnut mihinkään.

– Joskus aiemmin on ollut se ajatus, että verkkokauppa muuttaa kaiken. Asiakas shoppailee itsekseen verkossa ja kauppa pyörittää itse itseään. Niinhän se unelmatapauksissa pelaa, mutta valitettavasti suurin osa verkkokaupoista ei toimi niin.

”Joskus aiemmin on ollut se ajatus, että verkkokauppa muuttaa kaiken. Asiakas shoppailee itsekseen verkossa ja kauppa pyörittää itse itseään.”

Kivijalkakauppa tai henkilökohtainen b2b-myyntiprosessi ei suinkaan kuihdu, vaan on tullut osaksi verkkokauppaa, ja verkkokaupassa taas kaivataan kivijalkakaupasta tuttua palvelua. Hyvää asiakaspalvelua ja sujuvan palvelukokemuksen tarjoavat kaupat erottuvat edukseen myös verkossa.

– Verkkokaupan käytettävyyshaasteena on, että kuluttaja oikeasti löytäisi sivustolta haluamansa. Tarjoamme ratkaisuksi sekä automatisoituja prosessin pätkiä, että keinoja kommunikoida asiakkaan kanssa ihminen ihmiselle.

Verkkoasiakkaat kaipaavat palveluilta erilaisia asioita.

– Asiakkaita on moneen junaan. Toiset kaipaavat myyjän tai toisen kuluttajan tukea, joku tietää kaiken, eikä halua ostopäätökseensä kenenkään apua. Me tuemme heitä kaikkia. Erilaisiin tilanteisiin sopii erilainen tapa yhdistää asiakasta ja myyjää, kertoo Rissanen.

 

Giosgin työkalut “vapauttavat bisneksen teknologian kahleista”

 

Data ja työkalut myynnin tueksi

Rissanen kertoo, että Giosgin työkalut “vapauttavat bisneksen teknologian kahleista”, oli tavoitteena sitten kasvattaa asiakasmäärää tai karsia kuluja. Ihmisten tarve vähentyy, kun myynnin ja asiakaspalvelun toimintoja päästään automatisoimaan.

– Tuomme kaikki tarvittavat toiminnot yhteen paikkaan helpoiksi, jopa peliä muistuttaviksi ratkaisuiksi, Rissanen kertoo.

Data-analytiikan avulla voidaan mitata verkkokaupan käyttökokemusta ja selvittää, kuinka se saadaan päättymään toivottuun lopputulokseen.

– Analytiikan avulla voidaan yhä paremmin ymmärtää verkkosivuston käyttäjiä ja heidän potentiaaliaan. Näemme analytiikasta, että henkilö saapui tuolta ja navigoi tällä lailla, ja eteni checkout-vaiheiden läpi näin. Analytiikasta voidaan laskea kävijöiden ostopäätösten todennäköisyyksiä ja sen avulla kohdentaa heille oikeat interaktiot, Rissanen kertoo.

”Analytiikan avulla voidaan yhä paremmin ymmärtää verkkosivuston käyttäjiä ja heidän potentiaaliaan. ”

Interaktio voi olla esimerkiksi chatti-ikkunalla lähestyvä asiakaspalvelija, bannerina ilmestyvä kampanjakoodi, video tai liidilomake. Käyttäjä voi halutessaan pysyä anonyyminä, mutta saada silti tukea ostoprosessiin.

Asiakaspalveluorganisaatioissa Giosgin chat on parhaimmillaan, sillä Rissasen mukaan palvelussa on panostettu siihen, että asiakkaiden kanssa keskusteleminen on helppoa ja asiakaspalvelija pystyy vaivattomasti ylläpitämään useita chatteja samanaikaisesti.

– Puhelimessa et voi keskustella monen henkilön kanssa samaan aikaan, mutta chatissa sitä vastoin voit hoitaa monta asiakaspalvelutilannetta samanaikaisesti.

Nopea käyttöönotto pitkien kilpailutusten sijaan

Asiakkaiden joukosta giosgilla löytyy niin verkkokauppoja, kiinteistönvälittäjiä, teleoperaattoreita kuin vakuutusyhtiöitä – “you name it”. Yritys lupaa 5-15 prosentin online-konversion parannusta ja parempia liidejä.

– Urheilukauppa XXL:n online-konversio on giosgin työkaluilla parantunut 6,6 pinnaa. Pankkipuolella asiakkaamme ovat raportoineet, että chatin kautta saatujen liidien laatu on 30 prosenttia parempaa kuin muista kanavista aikaansaatujen. Kun liidit kasataan yhteen putkeen, meillä on selvä laatuetu, kertoo Rissanen.

Ville Rissanen kannustaa yrityksiä pitkien kilpailutusprosessien sijaan kokeilemaan uusia palveluita rohkeasti suoraan.

– Elämme nykyään nopeiden työkalujen aikaa. Ei puhuta satojen tuhansien tai miljoonien projekteista, vaan viidellä tai kymppitonnilla voi nopeasti pilotoida ja päättää onko työkalun käyttöönotossa järkeä, hän lataa.

”Elämme nykyään nopeiden työkalujen aikaa. Ei puhuta satojen tuhansien tai miljoonien projekteista, vaan viidellä tai kymppitonnilla voi nopeasti pilotoida ja päättää onko työkalun käyttöönotossa järkeä.”

Giosgin voi vikkelästi ottaa kokeiluun ilman suuria investointeja.

– Olemme tuotteistaneet palvelun niin pitkälle, että käyttöönotossa ei kauaa kestä. Giosg on ripeä ja edullinen kokeilla, sillä halvimmillaan se maksaa 49 euroa kuukaudessa. Asiakasyrityksen koon ja valittujen premium-palveluiden mukaan hinta muuttuu.

– Modernien asioiden tekemisen ei tarvitse maksaa paljon, lopettaa Rissanen.

 

giosgin Ite wiki-profiili

giosgin verkkosivut