– Etsimme ohjelmistoalan huippuosaajia globaalisti ja tuomme parhaat Suomeen ja töihin asiakkaillemme, Feetu Rajajärvi aloittaa.

Miehen co-perustama Lease Deal IT on piirtänyt suunnitelman, joka tähtää helpottamaan Suomea raastavaa it-osaajapulaa ja luomaan samalla markkinaan uuden kasvuyrityksen.

– It-osaaminen ei katso maata, aivan kuten Suomestakin voi tulla maailmanluokan tennispelaaja. Tänne lähteminen ei kuitenkaan tule monelle mieleen, koska Suomessa on kylmä, sataa vettä ja talvella on pimeää, Rajajärvi heittää.

Hän on kuitenkin löytänyt joukkoineen keinot osaajien houkuttelemiseksi pohjolaan.

Kun keskustelimme Rajajärven kanssa huhtikuun kahdeskymmenes, Lease Deal IT:llä oli hädin tuskin verkkosivut pystyssä. Haastattelupäivänä alle kaksi kuukautta myöhemmin kehittäjiä on rosterissa jo kymmenen.

Taitaa olla niin, että nuoret ovat nopeita liikkeissään – Rajajärvi itse on vasta 22-vuotias.

It-alalle mies päätyi talotekniikan kautta työskenneltyään viisi vuotta infrastruktuurin hallinnan, kuten lämmön talteenottojärjestelmien parissa.

”Tavoitteenamme on, että ensi vuoden loppuun mennessä toiminta on laajentunut Ruotsiin, jossa on vielä Suomeakin kovempi it-osaajapula”

Kokemusta ja omistuspohjaa Lease Deal IT:n liiketoiminnan kehittämiseen tuo emoyhtiö Lease Deal Groupin CEO ja sarjayrittäjä Mikko Aaltonen, jolla on kokemusta it-alalta 20-vuoden ajalta muun muassa Nokialta ja Microsoftilta sekä Suomessa että Yhdysvalloissa.

Lease Deal Group on suomalainen monialakonserni, jonka toimialoja ovat muun muassa kiinteistösijoittaminen, autokauppa, maksullinen pysäköinti, siivous- ja toimitilapalvelut, kiinteistövälitys sekä rahoituspalvelut ja yritysjohdon konsultointi. Vakavarainen Lease Deal Group on Rajajärven mukaan valmis investoimaan it-liiketoimintaan satoja tuhansia euroja.  

– Tavoitteenamme on, että ensi vuoden loppuun mennessä tuotuja työntekijöitä on sata henkeä ja toiminta on laajentunut Ruotsiin, jossa on vielä Suomeakin kovempi it-osaajapula, Rajajärvi kertoo.

Mutta mistä Feetu Rajajärvi ohjelmisto-osaajansa löytää? Lease Deal IT perustettiin vasta marraskuussa 2017 ja kymmenenkin osaajaa on jo vähintäänkin hyvä startti.

Ja paljonko vuokraohjelmistokehittäjän palkka ja laskutus oikein ovat Suomessa?

 

Mikko Aaltonen ja Feetu Rajajärvi tuovat Suomeen ohjelmistoalan taitureita osaajapulaa helpottamaan.

 

Huippuosaajia edulliseen hintaan

Moni miettii tässä kohtaa, mistä Lease Deal IT löytää ohjelmistokehittäjänsä?

– Meillä on älyttömän hyvät headhunterit, jotka käyvät CV:itä läpi, etsivät kiinnostuneita ja testaavat hakijoita. En edes tiedä montako kehittäjää he käsittelevät päivässä, mutta monta, Rajajärvi kuvaa.

Palkka on yksi kilpailuetu rekrytoinnissa, sillä Lease Deal IT tuo osaajansa pitkälti halvemman työvoiman maista, kuten Kiinasta, Malesiasta ja Filippiineiltä, mutta myös Japanista ja Venäjältä. Suomeen muutto voi sisältää myös perheen mukana tuonnin.

Miten it-alan vuokravälittäjät Suomessa hinnoitteleva osaajansa ja miten Lease Deal IT itse toimii?  

Suomessa on jo yrityksiä, jotka välittävät konsultteja, mutta meidän visiona on tuoda valtava massa osaajia markkinahintaa halvemmalla, jolloin yrityksillä on pienempi kynnys ottaa kehittäjämme töihin. Yleensä vuokrakonsultti maksaa Suomessa välitysfirmalle 75-100 euroa, johon he laittavat sitten 10-20 pinnaa päälle. Lopullinen hinta asettuu 80-120 euron välimaastoon osaajasta riippuen. Meillä puolestaan seniorikehittäjän laskutus on 60-80 euron välissä

”Kauttamme voi saada ohjelmistokehittäjän pitkiinkin projekteihin jo muutaman päivän varoajalla.”

Lease Deal IT tuo pöytään myös option rekrytoida vuokrakehittäjä asiakkaan palkkalistoille tietyn ajanjakson jälkeen, mikä varmasti herättää kiinnostusta monissa asiakasyrityksissä. Organisaatioon valmiiksi integroitu osaaja on idioottivarma rekrytointi. Siirto asiakkaan leipiin maksaa 3 – 6 kuukauden palkan verran.  

– Kauttamme saa ohjelmistokehittäjät pitkiinkin projekteihin nopeasti, kun tulee tarve. Voit saada kehittäjän jo muutaman päivän varoajalla. Tarjoamme valmiin sopimusmallin, jota pystytään muokkaamaan kullekin asiakkaalle sopivaksi, Feetu Rajajärvi sanoo.

 

Lease Deal IT:n ohjelmistokehittäjistä moni tulee Aasian suunnalta. Kuvassa ylärivillä vasemmalta lukien John, Mark ja Hanz, alarivissä Randy, Ronaldo ja Peter.

 

Entä minkä teknologioiden osaajia Lease Deal IT välittää?

– Teknologioissa emme ole pitäneet mitään rajausta, mutta Microsoft stackia on saapunut tähän mennessä eniten.

Lease Deal IT:n vuokratyöntekijät sijoitetaan mieluiten asiakkaan tiloihin työskentelemään, sillä läpinäkyvä malli ehkäisee epäselvyyksiä. Silloin “ei tarvitse riidellä tehdyistä tunneista”, kuten Rajajärvi itse asian ilmaisee.  

Feetu Rajajärvi laittaa paukkuja myös joukkojensa viihtyvyyteen ja haastattelun jälkeinen viikonloppu tulee olemaan eksoottinen monelle Lease Deal IT:n uussuomalaiselle kehittäjälle.

Feetu Rajajärvi aikoo nimittäin viedä joukkonsa Rovaniemelle katsomaan Joulupukkia!

 

Lease Deal IT:n ite wiki -profiili
Lease Deal IT:n kotisivut

 

Onko yrityksellänne mielenkiintoinen juttu kerrottavaksi, ohjelmisto esiteltäväksi tai osaava digitalisaation asiantuntija haastateltavaksi? Ole yhteydessä ite wikin toimitukseen johannes.puro@itewiki.fi, niin tehdään artikkeli!