Aiemmin hyvin kaukana toisistaan toimineet yritykset ovat päätyneet samoille markkinoille digitalisaation myötä. Jokainen haluaa palansa digitalisaatio-kakusta, joka ”trendaa” isosti.

Ennen erilaisilla digitaalisilla palveluilla ja ohjelmistoilla oli selkeä roolinsa yritysten tiettyjen ydinprosessien pyörittämisessä. Markkinointi kehitti kotisivuja digitoimiston kanssa, toiminnanohjaukseen oli valittu oma teknologiansa ja palvelut pyörivät jossain kellarissa, vaikkapa Tiedon konesalissa.

Status Quo on osittain tämä tietysti edelleen, mutta nyt suuntana on yhä laajempi ja jatkuvampi prosessien digitalisointi sekä toisaalta yritysten oman ydinliiketoiminnan täysi uudistaminen.

”Suuntana on yhä laajempi ja jatkuvampi prosessien digitalisointi sekä toisaalta yritysten oman ydinliiketoiminnan täysi uudistaminen.”

Advance-IT:n Timo Peltonen totesi syksyllä ite wikin haastattelussa, että kynnys kokeilla uutta it-kumppania on madaltunut selvästi.

Yritykset tekevätkin tällä hetkellä tulevaisuutensa kannalta ratkaisevia kumppanivalintoja, joita hämmentää teknologioiden ja osaamisalueiden kasvava määrä yhdistettynä joka toimialaa koskettavaan kiihtyvään muutosvauhtiin.

ite wikin kehittämä liiketoiminnan digitalisaation malli auttaa hahmottamaan digitalisaation laajuutta, mahdollisuuksia ja markkinaa. Koko Suomen it-markkina on jäsentänyt tarjontansa ite wikiin mallia hyödyntäen.

 

Mikä on tärkeämpää, näyttävä design, myynnin analytiikka, SaaS-palveluiden nopea omaksuminen, vai oman digitaalisen palvelun tuotekehitys?  Resurssit eivät kuitenkaan riitä kaikkeen.

Ajatellaan näin: tietyssä pisteessä 90-luvulla it:stä ei enää saanut merkittävää kilpailuetua, muuten kuin säästöjen kautta.

Mitä pienempi it-budjetti, sen parempi!

Nyt digitalisaatio on usein keskeisin investointikohde, jonka sovellusmahdollisuudet määrittävät jokaista rekryä ja prosessien kehittämiseen haettua ratkaisumallia.

”Mitä pienempi it-budjetti, sen parempi!”

Tämän takia yritykset palkkaavat usein it-taustaisen CIO:n, eli Chief Information Officerin rinnalle CDO:ita, eli Chief Digital Officereja. 

It olikin kustannus, siinä missä digitalisaatio tarjoaa kilpailuetua!

It-kansa, tervetuloa digitalisaation vuoteen 2017!

 

Ite wiki on koostanut yhteen koko Suomen digitalisaatiomarkkinan yhdeksi palveluksi, joka auttaa hahmottamaan digitalisaation mahdollisuuksia ja löytämään oikeat kumppanit liiketoiminnan kehityshankkeisiin. Voit tutustua yli 1400 yrityksen tarjontaan ja referenssitoteutuksiin ite wikin yrityshaussa, tai suoraviivaisesti uudessa pikahaussa

Nostetaanko teidänkin yrityksenne hakutulosten kärkeen ja esitellään ite wikin blogimediassa? Ota yhteyttä!