Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Yksi järjestelmä vai usean ohjelmiston kokonaisuus?

BloggausKannattaako teollisuusyrityksen hankkia yksi laaja järjestelmä, joka kattaa yrityksen tarvitsemat toiminnot vai onko järkevämpää kasata sopiva paketti eri järjestelmäkokonaisuuksista?


-------

Monessa teollisuusyrityksessä mietitään tälläkin hetkellä ohjelmistojen ja järjestelmien uudistamista. Heräte uudistamiseen syntyy useimmiten yrityksen arjesta, kun tulee tarve ohjata yrityksen toimintaa helpommin ja tehokkaammin.

Yrityksellä saattaa olla käytössään jo taloushallinnon ohjelmisto, mutta tuotannon tai projektien ohjaus hoituu monella joko mutu-tuntumalla tai itse tehdyllä excelillä.

Järjestelmiä hankkiva yritys lähtee useimmiten liikkeelle vaihtoehtojen selvityksestä. Löytyykö markkinoilta nykyistä järjestelmää täydentävä osakokonaisuus ja pärjäisikö sillä, vai tulisiko koko järjestelmä vaihtaa?


Vaihtoehto 1: Usean ohjelmiston kokonaisuus


Jos päädytään ensiksi mainittuun, eli hankitaan nykyiseen kokonaisuuteen jonkun toisen ohjelmistotoimittajan lisäohjelmisto, törmätään nopeasti rajapintojen rakentamiseen ohjelmistojen välille tai tyydytään siihen, että samoja tietoja syötetään ja ylläpidetään käsin eri järjestelmissä.

Rajapintojen rakentaminen ohjelmistojen välille vaikuttaa ensikuulemalta hyvältä vaihtoehdolta. Ongelmaksi vain käytännössä yleensä muodostuu se, että rajapintojen kautta järjestelmien automatiikkaa ei saada vietyä niin pitkälle kuin tehokkaan toiminnan kannalta olisi suotavaa.

Samoin pienetkin muutokset toisessa järjestelmässä voi aiheuttaa sen, että rajapinta ei toimi lainkaan ja se voi aiheuttaa isojakin haasteita ohjelmistoja käyttävän yrityksen omaan toimintaan.


Vaihtoehto 2: Yksi kokonaisjärjestelmä


Kokonaisjärjestelmän hankintaa puoltaa nimenomaan se, että sama tieto on käytössä järjestelmän kaikissa vaiheissa.

Tieto kulkee asiakkuudenhallinnasta tarjouslaskennan kautta myyntitilaukselle ja siitä tuotantoon, joka määrittelee tuotantotarpeen sekä mahdolliset materiaali- ja alihankintatarpeet toimitukselle. Materiaalit vähentyvät varastosta ja valmiit kappaleet saadaan tilalle. Asiakkaalle lähtee lasku, kun tavara toimitetaan.

Viemällä automatiikkaa vielä pidemmälle saadaan myös ostolaskut ja myyntilaskut siirtymään kirjanpitoon ja työntekijöiden tekemät tunnit palkanlaskentaan sekä jälkilaskelmille.

Automatisoitu tiedonkulku yhden järjestelmän sisällä säästää merkittävästi työaikaa turhilta kirjauksilta ja tiedon siirtämiseltä, jolloin toiminta tehostuu merkittävästi. Samalla saadaan minimoitua inhimilliset virheet, joita syntyy helposti tietojen käsin syöttämisessä ja siirtämisessä.


Toiminnanohjausjärjestelmien vertailuun ja valintaan saat lisää vinkkejä oppaastamme.


---------

Kirjoittaja: Jarmo Räihä

Jarmo toimii Admicomilla teollisuuden toimialasta vastaavana toimialajohtajana. Pitkän linjan asiantuntijalle on kertynyt laajaa osaamista vuosien saatossa muun muassa eri toiminnan- ja tuotannonohjausjärjestelmien myynnistä, yritystoiminnasta sekä yritysjohdon tehtävistä. Vapaa-aika kuluu perheen parissa.

Pinterest
Admicom Finland Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Admicom Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
BI ja raportointi
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

Adminet
tuotannonohjaus
Tuotannonohjausjärjestelmä
prosessien automatisointi
Rajapinnat

Siirry yrityksen profiiliin Admicom Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Admicom Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Admicom Finland - Muita referenssejä

Admicom Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Moni työmailla ahertava kaipaa digitaalista tiedonkeruumenetelmää – “Työ tehostuu, kun asiat hoituvat yhdessä sovelluksessa”
H2C tuo koodausopinnot kaupunkeihin, joissa ohjelmoinnin osaajista on pulaa - töihin it-alalle on monia väyliä
Traficomin selvitys: Nousevilla ICT-teknologioilla on iso vaikutus kestävään kehitykseen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia