Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Yhdessä Kotipizzan menestystä rakentamassa

ReferenssiKotipizza on suomalainen ja Pohjoismaiden suurin pizzaketju. Vuonna 1987 perustetulla ketjulla on yli 280 ravintolaa ympäri Suomen. Niiden myynti tilikaudella 2019 oli 133,3 miljoonaa euroa. Kaikki Suomen Kotipizza-ravintolat ovat franchising-periaatteella toimivia, itsenäisten franchisingyrittäjien johtamia ravintoloita.

Kotipizza-ketjua hallinnoi Kotipizza Oy, joka kuuluu Kotipizza Groupiin. Konserniin kuuluvia yhtiöitä ovat myös artesaaniburgereita valmistava The Social Burger Joint Oy ja hankinta- ja logistiikkaorganisaatio Helsinki Foodstock Oy, joka toimittaa vastuulliset raaka-aineet konsernin ravintolaketjuille. Kotipizza Group on osa norjalaista Orkla-konsernia, jonka toiminnan pohjana ovat kestävät arvot.

Koronakeväästä selvittiin kuivin jaloin

Kotipizzalle korona-aika ei ole ollut yhtä paha koettelemus kuin ravintola-alalle keskimäärin.

“Ennustimme kotiin tilattavan ruoan määrän lisääntyvän nopeasti, samoin take awayn, jolloin reagoimme välittömästi ja kahden viikon aikana käänsimme miltei kaikki loputkin ravintolamme kotiin kuljettaviksi yksiköiksi. Ne kattavat peräti 80% Suomen kotitalouksista. Se, että meillä oli jo jakelukanavat, helpotti selviämistä tilanteesta”, kertoo yhtiön kaupallinen johtaja Markus Kaatranen.

“Korona auttoi meitä ymmärtämään, kuinka mukautuva ja joustava ketjumme on. Vuosien varrella brändi on muutenkin kehittynyt, muun muassa vastuullisuus korostuu nykyisin kaikessa tekemisessä. Olemme pyrkineet aina pitämään yllä perusfilosofiaa ajan hermolla olevasta yrityksestä, ja kykenemme reagoimaan ulkopuolisiin ärsykkeisiin nopeasti”, Kaatranen täsmentää.

Aitoa kumppanuutta ja syvää asiantuntijuutta

Kotipizza etsi taloushallintokumppania, joka voisi tuottaa taloushallintopalvelut ketjuyrittäjille yhdenmukaisesti ja yrittäjän menestystä tukien. Palvelukeskukselle asetettiin tavoitteeksi raportoinnin vertailukelpoisuuden parantaminen ja yhtenäisempi ketjukonsepti, mm. katteen laskennassa. Palvelut tuotetaan täysin sähköisesti Netvisor-järjestelmällä, jonka avulla franchising-yrittäjät voivat hoitaa talouteen liittyviä asioita ajasta ja paikasta riippumatta.

Ketju pyrkii tukemaan yrittäjien taloudellisen menestymisen edellytyksiä ja osaamista monin tavoin, ja muun muassa kouluttaa yrittäjiä talousasioissa aktiivisesti. Samasta syystä Staria valikoitui ketjun taloushallinnon kumppaniksi, sillä se on erikoistunut ravintolaliiketoimintaan ja kokenut franchising-yrittäjien sparraaja. Parhaimmillaan kirjanpitäjä toimii yrityksen ulkopuolisena talouspäällikkönä ja sparraa myös ketjua raportointiprosessien kehittämisessä. Kotipizzalla on mallista Starian kanssa hyviä kokemuksia.

“Kolmikantamallin lisäarvo on todellinen. Tässä mallissa yrittäjä, Kotipizza Group ja Staria ovat kolmikannassa, jossa Staria raportoi emoyhtiölle ja franchising-yrittäjän liiketoimintaa sparrataan, arvioidaan ja seurataan yhdessä. Malli mahdollistaa täydellisesti läpinäkyvyyden osapuolten välillä”, Kaatranen kertoo.

VARAA ILMAINEN TALOUSPALVELUIDEN KONSULTOINTI >>>

Kannattaa vaatia parasta eikä pelätä muutosta

Kaatrasella on vinkki yrityksille: “Tilitoimiston vaihtamista ei kannata pelätä. Ei pidä tyytyä keskinkertaiseen tai huonoon vain koska vaihtoon liittyvä työmäärä pelottaa. Palveluiden kilpailuttaminen on tämän päivän sana, kannattaa vaatia parasta.”

“Kilpailutuksen ansiosta meillä on nyt käytössämme parhaat mahdolliset yhtenäiset järjestelmät, jotka tuottavat helposti jalostettavaa dataa reaaliajassa. Starian lisäarvo tulee proaktiivisesta toiminnasta, toimialaan suuntautuvasta kiinnostuksesta ja aidosta kumppanussuhteesta. He ovat hyvin pulssilla, ja heidän toimintansa vapauttaa meiltä resursseja ja luo meille tehokkuutta. Jopa kirjanpitäjämme ovat erittäin kiinnostuneita ruokakulttuurista ja tästä bisneksestä, ei vain numeroista. Se tekee meidät ketteräksi”, kertoo Kaatranen tyytyväisenä.

Tiedolla johtaminen mahdollistaa yrittäjien sparraamisen

Kaatrasen mukaan tiedolla johtaminen on avainsana menestykseen. Se luo tehokkuutta toimintaan ja on kasvava trendi ruokabisneksessä.

Ketjunäkökulmasta Netvisor taloushallinnon järjestelmänä on hyvä pohja luotettavalle raportoinnille. Ketjun kannalta isoin etu on kokonaisvaltaisuus: kaikille on mahdollista saada palvelut samalla tavalla. Ketju voi myös helposti vertailla yrittäjiä keskenään, kun raportointimallit ovat yhtenäiset, ja sillä on määritettynä yhtenäiset talouden tunnusluvut. Vertailukelpoisuus on keskeistä.

“Vertailtavuuden pitää olla mahdollista päivä-, viikko- ja kuukausitasolla ja tiedon saatavuuden hyvä. Me olemme pystyneet toteuttamaan mallin, jossa tieto on helposti ja nopeasti saatavilla ja voimme seurata yrittäjien myyntiä lähes reaaliajassa ja tulosta luotettavasti kuukausitasolla”, Kaatranen kertoo.

Kaiken a ja o ovat toimivat työkalut, ja määritellyt liiketoiminnan tunnusluvut, joita yrittäjät seuraavat.

“Tunnusluvut ovat helposti saatavilla, ja niitä seuraamalla voimme reagoida nopeasti, jos tarve vaatii. Tiedämme yrittäjiemme tuloksentekokunnon, ja mikä on kenellekin mahdollista. Ei riitä, että seuraamme tunnuslukuja, vaan ketjulta tulee sparraava tavoiteasetanta, eli asetamme yhdessä yrittäjän tavoitteet. Luomme jokaisen yrittäjän kanssa oman kasvustrategian talouspuolen tunnuslukujen osaamista, analysointia ja operatiivista johtamista unohtamatta”, Kaatranen päättää.

Suosittelija:

"Starian lisäarvo tulee proaktiivisesta toiminnasta, toimialaan suuntautuvasta kiinnostuksesta ja aidosta kumppanussuhteesta. He ovat hyvin pulssilla, ja heidän toimintansa vapauttaa meiltä resursseja ja luo meille tehokkuutta. Jopa kirjanpitäjämme ovat erittäin kiinnostuneita ruokakulttuurista ja tästä bisneksestä, ei vain numeroista. Se tekee meidät ketteräksi."

Markus Kaatranen, kaupallinen johtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Staria Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Kotipizza Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Anu Hemmilä

Lisätietoja

Yritysprofiili Staria kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Ketterät menetelmät
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

taloushallinnon ulkoistaminen
Sähköinen taloushallinto
Taloushallinnon ulkoistus
taloushallintoa palveluna
Digitaalinen taloushallinto
Netvisor
visma netvisor
ulkoistaminen
franchising

Siirry yrityksen profiiliin Staria kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia