logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Wolt ja Staria kansainvälistyvät yhdessä NetSuiten avulla

ReferenssiWolt on lyhyessä ajassa noussut paikallisesti toimintansa aloittaneesta ravintolaruoan tilausja kuljetuspalvelusta kansainväliseksi teknologiayritykseksi ja yhdeksi suomalaisen alustatalouden lippulaivoista. Tällä hetkellä Wolt-palvelun piirissä on jo yli 2000 ravintolaa. Inventure on toiminut merkittävänä pääomasijoittajana Woltin kasvutarinan tukena.

Woltin kasvukiidossa uusia maita on avattu tänä vuonna jo kuusi
Woltin liiketoimintamalli kannustaa kasvuun kohti yhä suurempia volyymeja: mitä enemmän tilauksia, sen tehokkaammaksi kuljetusoperaatiot saadaan. Wolt on laajentanut toimintaansa tiiviissä tahdissa ulkomaille, pääosin Euroopassa. Alkuvuosien kuusi maata ovat saaneet vuoden 2018 aikana seurakseen kuusi muuta, ja kasvu jatkuu vuodenvaihteen jälkeen.

Woltin CFO Henna Mäkinen kertoo: ”Kasvu on ollut huikeaa koko Woltin toimintahistorian ajan: liikevaihto on kolminkertaistunut tilikaudesta toiseen. Ensi vuonna laajennamme edelleen uusiin kaupunkeihin ja maihin. Tässä kasvuvauhdissa vaaditaan nopeisiin liikkeisiin soveltuvaa taloushallinnon ja liiketoiminnan ohjausjärjestelmää. Niinpä kaikki uudet maayhtiömme viedään nykyisten tapaan NetSuiten alle Starian toimiessa lokalisointikumppaninamme.”


Menneisyys ei kiinnosta – katse on tulevaisuuden päätöksissä

Woltin työskentelykulttuuri kirvoittaa Mäkiseltä positiivisia sanoja. ”Työympäristö on monella tapaa uniikki, energiaa ja vauhtia riittää, hierarkia on matala ja koko ajan on tekemisen meininki. Jos halutaan, niin pystytään tekemään nopeita suunnanmuutoksia.” Toimitusjohtaja Juha Tommila Stariasta on samoilla linjoilla. ”Wolt on poikkeuksellisen dynaaminen ja ennakkoluuloton yritys, joka on nopea liikkeissään. Heillä on käytössään paljon omia ohjelmia ja järjestelmiä, jotka täytyy pystyä kytkemään NetSuiteen. Kansainvälistyminen uusiin maihin tuo tietysti myös omat haasteensa.” Starian selvitysten mukaan tyypillisesti jopa 60-70 % taloushallinnon ajasta kuluu tiedon oikeellisuuden tarkistamiseen. Henna Mäkinen myötäilee tätä näkemystä ja korostaa, että talousjohdolle on ehdottomasti tärkeintä ohjata liiketoimintaa lukujen pohjalta. Ajankäytön täytyy siis painottua seuraavien liikkeiden suunnitteluun.

”Meitä ei kauheasti kiinnosta menneisyys, sillä katse on tulevaisuudessa ja päätöksenteon tukemisessa. Kun firma kasvaa, niin on tosi tärkeää ettei aika kulu historiatietojen metsästämiseen, vaan tiedetään aina missä mennään juuri nyt ja pystytään tukemaan vauhdissa tehtäviä päätöksiä. Aiemmin maat olivat meillä eri järjestelmissä, joten reaaliaikaisen tuloslaskelmatiedon saaminen oli ongelmallista ja aiheutti paljon manuaalista työtä.”

Kova vauhti vaatii luotettavan ohjausjärjestelmän ja osaavan kumppanin

Näitä talousjohdon haasteita ratkaisemaan Wolt halusi löytää mahdollisimman hyvän ohjausjärjestelmän. ”Vertailimme kolmea järjestelmää, tärkeimpänä kriteerinä käytettävyys. Ja luonnollisesti halusimme ajan hermolla olevana teknologiayhtiönä käyttöömme modernin pilvipalvelun. NetSuiten rinnalla muut järjestelmät tuntuivat suoraan sanoen kivikautisilta”, Mäkinen kuvailee. Vaakakupissa painoi NetSuiten ja Starian eduksi myös se, että kaikki maat saadaan nopeasti saman järjestelmän piiriin. Myös vakuuttavat referenssit auttoivat päätöksenteossa: Starialla on asiakkainaan useita kansainvälistyviä, NetSuiten valinneita kasvuyhtiöitä, ja toisaalta NetSuite on lokalisoitu valmiiksi jo yli 100 maahan.

Mäkinen on tyytyväinen NetSuiten aikaansaamiin parannuksiin: ”Analytiikkatyökaluumme rakennettavan linkin avulla saamme reaaliaikaista tietoa myös kustannuksista aikaa säästäen. NetSuiten suurimmat hyödyt tulevatkin sisäisen laskennan ohjaamisesta. Ulkoisessa laskennassa NetSuite on apuna konsolidoinnissa, kun tästä vuodesta lähtien teemme konsernitilinpäätöksen.”

Woltin maantieteelliseen laajentumiseen haluttiin mukaan kumppani, joka toisaalta ymmärtää suomalaisen asiakkaan vaatimukset, mutta pystyy myös järjestämään uusiin maihin paikallista apua tilinpäätösten, palkkahallinnon ja veroasioiden hoitamisessa. ”Starialle täytyy antaa tunnustusta nopeasta toiminnasta paikallisten kumppanien hankkimisessa”, Mäkinen kiittelee.

Pääomasijoittaja arvostaa talousinformaatiota, joka tukee nopeaa kasvua

Inventure toimii merkittävänä pääomasijoittajana Woltin kasvutarinan tukena, ja sen edustajana Woltin hallituksessa istuu Linus Dahg.

”Pääomasijoittajaa kiinnostaa tietysti kasvu ja se, että liiketoiminnan johtaminen pysyy siinä mukana – mieluiten edellä. Hallitus tukee ja sparraa toimivaa johtoa päätöksenteossa, joten tiedon oikeellisuus on erittäin tärkeässä roolissa”, Dahg alleviivaa.

Kiinnostaako hallitusta sitten ottaa kantaa talousjohdon käyttämiin tietojärjestelmiin? ”Toiminnanohjausjärjestelmän hankkiminen ja hyödyntäminen on toimivan johdon heiniä”, Dahg kuittaa. ”Mielestäni sen kuitenkin täytyy kansainvälisesti laajenevassa kasvurityksessä olla erityisen ketterä ja nopeasti uuteen maahan pystytettävä. Kun kasvutahti on niin nopea kuin Woltin tapauksessa, haluaisin mieluummin puhua viikoista kuin kuukausista. NetSuite vaikuttaa olevan tässä suhteessa onnistunut valinta.”

Woltilla on edessään jälleen uusi kansainvälisen kasvun vuosi 2019. Niin myös Starialla.

Suosittelija:

Woltin maantieteelliseen laajentumiseen haluttiin mukaan kumppani, joka toisaalta ymmärtää suomalaisen asiakkaan vaatimukset, mutta pystyy myös järjestämään uusiin maihin paikallista apua tilinpäätösten, palkkahallinnon ja veroasioiden hoitamisessa. ”Starialle täytyy antaa tunnustusta nopeasta toiminnasta paikallisten kumppanien hankkimisessa”, Mäkinen kiittelee.

Henna Mäkinen, CFO

Pinterest
Referenssin infoboxi
Staria Oyj

Tiedot

Tilaaja: Wolt Enterprises Oy
Ajankohta: 2018 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jaakko Kairtamo

Lisätietoja

Staria Oyj:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Omat tagit

Oracle NetSuite
NetSuiteERP
NetSuite

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus

Teknologia

Oracle

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Staria Oyj kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Staria - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Staria - Muita referenssejä

Staria - Muita bloggauksia

Siirry Staria Oyj kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Oliko S-Pankin rallivideo kopioitu Vincitiltä? Ex-markkinointijohtaja osoitti videoiden yhtäläisyydet, S-Pankki kiistää plagioinnin
Anthony Gyursanszky Codenton uudeksi toimitusjohtajaksi - yrityksen tulevaisuudesta päättää koko työyhteisö
Väite: jopa puolet somevaikuttajien seuraajista feikkejä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia